Form No. 3424-809 Rev B Workman® MDX -apuajoneuvo Mallinro: 07235—Sarjanro: 403380001 tai suurempi Mallinro: 07235TC—Sarjanro: 403380001 tai suurempi Rekisteröi tuotteesi osoitteessa www.Toro.com.
Tärkeää: Skannaa sarjanumerokilvessä (jos Tämä tuote on asianmukaisten eurooppalaisten direktiivien mukainen. Lisätietoja on erillisessä tuotekohtaisessa vaatimustenmukaisuusvakuutuksessa. varusteena) oleva QR-koodi mobiililaitteella, niin saat tuotetietoja sekä takuu- ja varaosatietoja.
Sisältö Sähköjärjestelmän huolto .................................... 38 Sähköjärjestelmän turvallinen käyttö ................ 38 Akun huolto ...................................................... 38 Sulakkeiden vaihto ........................................... 40 Ajovalojen huolto .............................................. 40 Vetojärjestelmän huolto ....................................... 42 Renkaiden huolto ............................................. 42 Ohjaus- ja jousitusosien tarkistus..........
Turvaohjeet Tämä kone on suunniteltu standardin SAE J2258 mukaisesti. Yleinen turvallisuus Tämä tuote voi aiheuttaa henkilövahingon. Noudata aina kaikkia turvallisuusohjeita, jotta vakavilta loukkaantumisilta vältytään. • Lue ja sisäistä tämän käyttöoppaan sisältö ennen koneen käynnistämistä. Huolehdi siitä, että kaikki tuotteen käyttäjät tietävät, miten sitä käytetään, ja ymmärtävät varoitukset. • Koneen käyttö vaatii käyttäjän täyden huomion.
Turva- ja ohjetarrat Turva- ja ohjetarrat on sijoitettu hyvin näkyville paikoille mahdollisten vaara-alueiden lähettyville. Korvaa vioittuneet tai kadonneet tarrat uusilla. decal99-7345 decal115-2412 99-7345 115-2412 1. Vaara: lue käyttöopas. 1. Vaara – lue käyttöopas; ei varastointia. 2. Kuuma pinta / palovammavaara: pysy turvallisen etäisyyden päässä kuumista pinnoista. 3. Takertumisvaara, hihna: Pysy etäällä liikkuvista osista. Pidä kaikki suojukset paikoillaan. 4.
decal136-6313 136-6313 4. Ajovalot (15 A) 2. Nosto/portti (30 A) 5. Koneen sulake (10 A) 3. Äänimerkki/pistorasia (20 A) decal136-1164 136-1164 1. Älä ylitä 45 kg:n aisapainoa. 1. Lue sulaketiedot käyttöoppaasta. 2. Älä ylitä 363 kg:n kuormaa. decal138-3521 138-3521 7. Ajovalot 1. Äänimerkki 2. Vaara: lue käyttöopas. 3. Törmäysvaara: älä käytä konetta yleisillä kaduilla, teillä tai valtateillä. 8.
Käyttöönotto Irralliset osat Tarkista alla olevasta taulukosta, että kaikki osat on toimitettu.
2 Akun kytkentä Vain TC-mallit Mitään osia ei tarvita g228187 Ohjeet Kuva 5 1. Eristesuojus (akun pluskaapeli) VAARA 3. Akun miinuskaapeli (musta) 2. Akun miinusnapa Akun kaapeleiden virheellinen asennus voi vahingoittaa konetta ja kaapeleita aiheuttaen kipinöitä. Kipinät voivat saada akun kaasut räjähtämään ja aiheuttaa siten henkilövahingon. 4. Vedä eristesuojus akun plusnavan päälle. Huomaa: Eristesuojus estää mahdolliset maavuodot.
4 Jarrujen sisäänajo Mitään osia ei tarvita Ohjeet Jotta jarrujärjestelmä toimisi parhaalla mahdollisella tavalla, aja jarrut sisään ennen käyttöä. 1. Kiihdytä kone täyteen nopeuteen ja pysäytä se sitten nopeasti painamalla jarrua siten, että renkaat eivät lukkiudu. 2. Toista tämä kymmenen kertaa. Odota pysähdysten välillä yksi minuutti jarrujen ylikuumenemisen välttämiseksi. Tärkeää: Menettely on tehokkain, jos koneessa on 227 kg:n kuorma.
Laitteen yleiskatsaus g033215 Kuva 6 1. Konepellin salpa 3. Kuljetuslava 5. Vaihteenvalitsin 2. Seisontajarrun vipu 4. Hinaussilmukka 6. Polttoainesäiliön korkki Ohjauslaitteet 7. Kuljetuslavan vipu Ohjauspaneeli Tutustu kaikkiin ohjauslaitteisiin, ennen kuin käynnistät moottorin ja käytät konetta. Huomaa: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta käsin. g033216 Kuva 7 1. Ohjauspyörä 5. Kaasupoljin 2. Kupinpidike 6. Seisontajarrun vipu (keskikonsoli) 3.
Kaasupoljin Rikastimen vipu Kuljettaja voi vaihdella laitteen ajonopeutta kaasupolkimella (Kuva 7). Moottori käynnistetään kaasupoljinta painamalla. Kun poljinta painetaan lisää, ajonopeus kasvaa. Polkimen vapauttaminen hidastaa konetta, ja moottori sammuu. Rikastimen vipu sijaitsee kuljettajan istuimen alla oikealla puolella. Käynnistä kylmä moottori rikastimen avulla vetämällä rikastimen vipua ulospäin (Kuva 8). Kun moottori on käynnistynyt, pidä moottorin käynti tasaisena rikastinta säätämällä.
Moottorin öljynpaineen varoitusvalo Äänimerkin painike Vain TC-mallit Moottorin öljynpaineen varoitusvalo (Kuva 9) varoittaa käyttäjää, jos moottorin öljynpaine laskee niin alas, että moottoria ei ole enää turvallista käyttää. Jos valo syttyy ja jää palamaan, sammuta moottori ja tarkista moottoriöljyn määrä. Lisää tarvittaessa öljyä moottoriin. Katso kohta Moottoriöljyn huolto (sivu 31). Äänimerkin painike sijaitsee kojelaudan vasemmassa alakulmassa (Kuva 9).
g009193 Kuva 11 1. Käsituki, lannetuki 2.
Tekniset tiedot Huomaa: Ominaisuuksia ja rakennetta voidaan muuttaa ilmoittamatta.
Käyttö Suorita kohdan Kunnossapito (sivu 23) osassa ”Ennen jokaista käyttökertaa tai päivittäin” mainitut toimet ennen koneen käynnistystä päivittäin. Ennen käyttöä Rengaspaineen tarkistus Turvallisuus ennen käyttöä Huoltoväli: Aina ennen käyttöä tai päivittäin Rengaspaine: 0,55–1,03 bar Yleinen turvallisuus Tärkeää: Rengaspaine ei saa ylittää renkaiden • Älä anna lasten, kouluttamattomien henkilöiden kylkeen merkittyä enimmäispainetta.
Uuden koneen sisäänajo enemmän kuin 15 % (E15) on etanolia, ei ole hyväksytty käyttöön. Älä käytä bensiiniä, jonka tilavuudesta enemmän kuin 10 % on etanolia (kuten 15 % etanolia sisältävä E15, 20 % etanolia sisältävä E20 tai enintään 85 % etanolia sisältävä E85). Muun kuin hyväksytyn bensiinin käyttö voi aiheuttaa toimintaongelmia ja/tai moottorivaurioita, joita takuu ei ehkä kata. Huoltoväli: 100 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen—Suorita uuden koneen sisäänajoon liittyvät toimet.
• Älä ylitä koneen enimmäiskokonaispainoa (GVW). • Käytä konetta erityisen varovaisesti, kun jarrutat • • • • • • • • • • • • • takapyörien lukkiutumisen, mikä puolestaan heikentää koneen hallittavuutta. tai käännät konetta, jonka kuljetuslavalla on raskas kuorma. Kuljetuslavalla kuljetettava ylikokoinen kuorma heikentää laitteen vakautta. Älä ylitä lavan kantokapasiteettia.
on korkealla. Kiinnitä kuorma kuljetuslavalle, jotta kuorma ei voi liikkua. Noudata erityistä varovaisuutta, kun kuljetat helposti siirtyviä kuormia (kuten nesteitä, kiviä ja hiekkaa). VAROITUS Jos kuorman painopiste on lähellä kuljetuslavan takaosaa salpoja vapautettaessa, lava saattaa kallistua auki odottamatta ja aiheuttaa henkilövahinkoja käyttäjälle tai sivullisille. • Keskitä kuormat kuljetuslavan keskelle, mikäli se on mahdollista.
Kuljetuslavan laskeminen tyhjennettyä materiaalia on voinut jäädä perälaudan saranoihin. Tee seuraavat toimet ennen perälaudan sulkemista. VAARA Lava voi olla hyvin painava. Kädet tai muut vartalon osat voivat murskaantua sen painosta. 1. Poista käsin mahdollisimman paljon materiaalia saranoiden alueelta. 2. Käännä perälautaa noin 45° (Kuva 17). Pidä kädet ja muut vartalon osat etäällä, kun lasket lavan alas. 1. 2. 3. Nosta kuljetuslavaa hiukan nostamalla salpavipua (Kuva 14).
Kuljetuslavan lastaus • Käynnistys polkimella: käännä virta-avain KÄYNNISSÄ-asentoon, paina kaasupoljinta ja nosta sitten jalka kaasupolkimelta. Noudata seuraavia ohjeita kuljetuslavan lastauksessa ja laitteen käytössä: Huomaa: Kun jalka poistetaan kaasupolkimelta, moottori sammuu. • Ota huomioon laitteen kuormauskapasiteetti ja rajoita lavalla kuljetettavaa painoa kohdan Tekniset tiedot (sivu 14) ohjeiden sekä laitteessa olevan enimmäiskokonaispainoa osoittavan merkinnän mukaan.
Materiaali Tiheys Sora, kuiva 1 522 kg/m3 Täysi Sora, märkä 1 922 kg/m3 3/4 täysi Hiekka, kuiva 1 442 kg/m3 Täysi Hiekka, märkä Puu 1 922 721 kg/m3 kg/m3 VAROITUS Kuljetuslavan enimmäiskapasiteetti (tasaisella alustalla) Irtonaiset istuimet voivat pudota laitteesta ja perävaunusta kuljetuksen aikana ja osua toiseen ajoneuvoon tai jäädä esteeksi tielle. Irrota istuimet tai varmista, että ne on kiinnitetty huolellisesti istuinsuojusten kytkentöihin.
1. Irrota käyttöhihna laitteesta (katso Käyttöhihnan vaihto (sivu 50)). 2. Kiinnitä hinausköysi koneen rungon etuosassa olevaan hinaussilmukkaan (Kuva 18). 3. Aseta vaihde VAPAA -asentoon ja vapauta seisontajarru. Perävaunun vetäminen Laitteella voidaan vetää perävaunuja. Koneeseen on saatavana vetokoukku. Lisätietoja saa ottamalla yhteyden valtuutettuun huoltoliikkeeseen. Älä ylikuormita laitetta tai perävaunua, kun kuljetat lastia tai vedät perävaunua.
Kunnossapito Huomaa: Koneen vasen ja oikea puoli määritellään normaalista käyttöasennosta käsin. Huomaa: Kytkentäkaavion voi ladata osoitteesta www.Toro.com etsimällä oman laitteen kotisivulla olevasta opaslinkistä. Tärkeää: Lisää huoltotoimenpiteitä on moottorin käyttöoppaassa. VAARA Koneen kunnossapidon laiminlyönti voi aiheuttaa koneen järjestelmien ennenaikaisen vioittumisen, mikä voi johtaa käyttäjän tai sivullisten loukkaantumiseen.
Kunnossapitotaulukko Huoltoväli 8 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen Huoltotoimenpide • Tarkista käyttöhihnan kunto. • Tarkista käynnistysgeneraattorin hihnan kireys. 25 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen • Vaihda moottoriöljy. • Vaihda moottorin öljynsuodatin. 50 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen • Säädä moottorin venttiilinvälykset. 100 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen • Suorita uuden koneen sisäänajoon liittyvät toimet.
Päivittäisen huollon tarkastuslista Ota tästä sivusta kopioita. Tarkistettavat kohdat Viikolle: Maanantai Tiistai Keskiviikko Tarkista jarrujen ja seisontajarrun toiminta. Tarkista vaihdevivun/vapaan toiminta. Tarkista polttoaineen määrä. Tarkista moottoriöljyn määrä. Tarkista vaihteistoöljyn määrä. Tarkista ilmansuodatin. Tarkista moottorin jäähdytysrivat. Kuuntele, kuuluuko moottorista epätavallisia ääniä. Kuuntele, kuuluuko käytettäessä outoja ääniä. Tarkista rengaspaine. Tarkista nestevuodot.
Laitteen huolto erityisissä käyttöolosuhteissa Tärkeää: Jos laitetta käytetään joissain alla olevista olosuhteista, huollot on suoritettava kaksi kertaa tavallista useammin: • Käyttö aavikolla • Käyttö kylmässä ilmastossa (alle 10 °C) • Perävaunun vetäminen • Toistuva käyttö pölyisissä olosuhteissa • Käyttö rakennustyömaalla • Jos ajoneuvo on ollut pitkään käytössä mutaisissa, hiekkaisissa, märissä tai vastaavissa likaisissa olosuhteissa, tarkistuta ja puhdistuta jarrut mahdollisimman pian.
Konepellin avaaminen Voitelu Konepellin nosto Laitteen voitelu 1. Nosta konepellin kummallakin puolella olevien kumisalpojen kahva (Kuva 22). Huoltoväli: 100 käyttötunnin välein/Vuosittain (kumpi saavutetaan ensin)—Rasvaa laakerit ja holkit. Voitele laite useammin, jos sitä käytetään raskaissa olosuhteissa. Rasvatyyppi: litiumrasva nro 2 1. Pyyhi rasvanippa puhtaaksi rievulla, jotta laakeriin tai holkkiin ei pääse epäpuhtauksia. 2.
Etupyörien laakerien rasvaus 4. Irrota pölysuojus navasta (Kuva 27). Huoltoväli: 300 käyttötunnin välein Käytettävä rasva: Mobilgrease XHP™-222 Navan ja jarrukiekon irrotus 1. Nosta koneen etuosa ja tue se pukeilla. 2. Irrota neljä pyöränmutteria, joilla pyörä on kiinnitetty napaan (Kuva 25). g033048 Kuva 27 1. Sokka 2. Kara 4. Kara Pinnemutteri 5. Mutterin pidike 3. Lukkolevy 6. Pölysuojus 5. Irrota sokka ja mutterin pidike karasta ja olkamutterista (Kuva 27). 6.
Navan ja jarrukiekon asennus Pyörien laakerien rasvaus 1. 1. Irrota ulompi laakeri ja laakerin kehä navasta (Kuva 29). Levitä karaan ohut kerros määritysten mukaista rasvaa (Kuva 30). g033050 Kuva 29 g033051 Kuva 30 1. Tiiviste 4. Laakeriaukko (napa) 2. Sisempi laakeri 5. Ulomman laakerin kehä 1. Mutterin pidike 4. Ulompi laakeri 3. Sisemmän laakerin kehä 6. Ulompi laakeri 2. Olkamutteri 5. Napa, jarrukiekko, sisempi laakeri, laakerin kehä ja tiiviste 6. Kara 2.
Moottorin huolto Moottorin turvallinen käyttö • Sammuta moottori, irrota avain ja odota, että kaikki liikkuvat osat ovat pysähtyneet, ennen kuin tarkistat öljyn tai lisäät öljyä kampikammioon. • Pidä kädet, jalat, kasvot ja muut kehonosat sekä vaatteet etäällä äänenvaimentimesta ja muista kuumista pinnoista. g033054 Ilmansuodattimen huolto Kuva 31 1. Sokka 3. Pölysuojus Huoltoväli: 100 käyttötunnin välein Vaihda ilmansuodatinpanos aikaisemmin, jos se on likainen tai vaurioitunut. 2.
1. Puhdista ilmansuodattimen suojuksessa oleva lianpoistoaukko. 2. Irrota kuminen poistoventtiili suojuksesta, puhdista ontelo ja asenna poistoventtiili takaisin. 3. Aseta ilmansuodatinpanos ilmansuodattimen koteloon (Kuva 33). Huomaa: Varmista, että suodatin on tiivistetty kunnolla, puristamalla suodattimen ulkokehää sitä asennettaessa. Älä paina suodattimen joustavaa keskikohtaa. 4. Kohdista ilmansuodattimen suojus ilmansuodattimen koteloon (Kuva 33). 5.
Moottoriöljyn määrän tarkistus Huoltoväli: Aina ennen käyttöä tai päivittäin 1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle. 2. Kytke seisontajarru. 3. Sammuta moottori ja irrota virta-avain. 4. Nosta kuljetuslava. 5. Puhdista mittatikun ja täyttökorkin (Kuva 35) ympärys liinalla, jotta mittatikun putkeen tai öljyn täyttökaulaan ei pääse likaa, joka vahingoittaa moottoria. 6. Irrota akun miinuskaapeli. Katso kohta Akun irrotus (sivu 38). 7. Aseta tyhjennysastia tyhjennystulpan alle (Kuva 36).
7. Sammuta moottori ja tarkista moottoriöljyn määrä. 7. Asenna sytytystulpan johto. 8. Toista vaiheet 1–7 toisen sytytystulpan kohdalla. Huomaa: Lisää tarvittaessa määrityksen mukaista öljyä moottoriin, kunnes öljyn pinta on mittatikun Full-merkin tasalla. Korkean/alhaisen joutokäyntinopeuden säätö Sytytystulppien huolto Huoltoväli: 100 käyttötunnin välein/Vuosittain (kumpi saavutetaan ensin) Vaihda sytytystulpat tarvittaessa. Tyyppi: Champion RN14YC (tai vastaava) 1.
C. Polttoainejärjestelmän huolto Paina kaasupoljin pohjaan ja mittaa moottorin nopeus kierrosnopeusmittarilla. Moottorin nopeuden on oltava 3 550 – 3 650 kierr./min. Jos näin ei ole, sammuta moottori ja säädä vaijerin vastamuttereita. Polttoaineletkujen ja liitäntöjen tarkistus Tärkeää: Älä laske korkeaa joutokäyntinopeutta. Varmista kierrosnopeusmittarilla, että korkea joutokäyntinopeus on 3 550 – 3 650 kierr./min. 5.
9. Kytke akku ja laske kuljetuslava alas. Katso kohta Akun kytkentä (sivu 39). Hiilisäiliön huolto Hiilisäiliön ilmansuodattimen tarkistus Huoltoväli: 100 käyttötunnin välein—Tarkista hiilisäiliön ilmansuodatin. Tarkista hiilisäiliön ilmansuodattimen pohjan aukko ja varmista, että se on puhdas ja ettei siinä ole roskia tai tukoksia (Kuva 40). g024478 Kuva 41 1. Hiilisäiliön suodatin 2. Hiilisäiliö 2. 3. Letku 4.
g029670 Kuva 43 1. Nippuside 6. Koneen etuosa 2. Seisontajarrun kaapeli 7. Haarukkapää 3. Etupuolen vastamutteri 8. Sokka 4. Jarrukaapelin kannatin 5. Takapuolen vastamutteri g026304 3. Löysää takapuolen vastamutteria ja irrota kaapeli jarrukaapelin kannattimesta (Kuva 43). 4. Irrota sokka ja liitintappi, joilla seisontajarrun kaapelin haarukkapää on kiinnitetty jarruvipuun, ja irrota kaapeli vivusta (Kuva 43). 5. Toista vaiheet 1–4 seisontajarrun kaapelille koneen toisella puolella.
2. Nosta varovasti istuimet, istuinten jalusta ja seisontajarrun kaapelit koneesta (Kuva 44). Tärkeää: Pane mieleen seisontajarrun kaapelien reititys koneen alustaa pitkin, kun nostat istuimia ja istuinten jalustaa koneesta. g029659 Kuva 45 g029628 Kuva 47 Hiilisäiliön vaihto 1. 1. Hiilisäiliö 2. Hiilisäiliön pidike (polttoainesäiliö) Irrota imuletku hiilisäiliön Purge (Tyhjennys) -merkinnällä varustetusta liittimestä (Kuva 46). 4. 3.
7. Aseta uusi hiilisäiliö polttoainesäiliössä olevaan hiilisäiliön pidikkeeseen niin, että tyhjennyksen ja polttoainesäiliön liittimet osoittavat taakse (Kuva 47). Sähköjärjestelmän huolto 8. Liitä imuletku hiilisäiliön Purge (Tyhjennys) -merkinnällä varustettuun liittimeen ja polttoainesäiliön letku Fuel Tank (Polttoainesäiliö) -merkinnällä varustettuun liittimeen (Kuva 46). Sähköjärjestelmän turvallinen käyttö • Irrota akun kytkennät ennen kuin korjaat konetta.
Akun asennus VAARA 1. Akun navat tai metallityökalut voivat aiheuttaa oikosulun koskettaessaan koneen metalliosia, mistä voi seurata kipinöitä. Kipinät voivat saada akun kaasut räjähtämään ja aiheuttaa siten henkilövahingon. Huomaa: Varmista, että akun plus- ja miinusnapojen sijainti on kuvan mukainen (Kuva 49). • Kun irrotat tai asennat akun, älä anna akun napojen koskettaa koneen metalliosia. • Älä anna metallityökalujen aiheuttaa oikosulkua akun napojen ja laitteen metalliosien välille. 1.
Sulakkeiden vaihto 1. Irrota akun kytkennät. Katso kohta Akun irrotus (sivu 38). Sähköjärjestelmässä on neljä sulaketta. Ne sijaitsevat konepellin alla (Kuva 50). 2. Avaa konepelti. 3. Irrota sähköjohtojen liitin lamppukokoonpanon liitännästä ajovalon kotelon takaosassa (Kuva 51). Nosto/portti (auki) 30 A Äänimerkki/pistorasia 20 A Ajovalot 15 A Koneen sulake 10 A g036872 Kuva 51 1. Ajovalon kotelo 3. Johdinsarjan sähköliitin 2. Lamppukokoonpano g202997 Kuva 50 1. Sulakerasia 4.
Ajovalon vaihto Ajovalojen säätö 1. Irrota akun kytkennät. Katso kohta Akun irrotus (sivu 38). 2. Avaa konepelti. Katso kohta Konepellin nosto (sivu 27). 1. Käännä virta-avain KÄYNNISSÄ-asentoon ja sytytä ajovalot. 3. Irrota sähköjohtojen liitin lamppukokoonpanon liitännästä (Kuva 52). 2. Käännä ajovalokokoonpanoa ja säädä ajovalojen suuntausta kääntämällä ajovalokokoonpanon takaosassa olevia säätöruuveja (Kuva 52).
Vetojärjestelmän huolto Renkaiden huolto Huoltoväli: 100 käyttötunnin välein—Tarkasta renkaiden ja vanteiden kunto. 100 käyttötunnin välein—Kiristä pyöränmutterit. 1. Tarkista, ettei renkaissa ja vanteissa ole kulumia tai vaurioita. Huomaa: Reunakiveykseen tai vastaavaan osuminen voi vaurioittaa rengasta tai vannetta ja vioittaa pyörien suuntausta, joten tarkista renkaiden kunto pienenkin onnettomuuden jälkeen. 2. Kiristä pyöränmutterit momenttiin 108–122 N·m.
Etupyörien suuntauksen säätö Huoltoväli: 100 käyttötunnin välein/Vuosittain (kumpi saavutetaan ensin)—Tarkista etupyörien kallistus ja aurauskulma. Kallistuksen tai aurauskulman säädön valmistelu 1. Tarkista rengaspaineet ja varmista, että eturenkaiden paine on 0,83 bar. 2. Lisää kuljettajan istuimelle paino, joka vastaa keskimääräistä laitteen käyttäjän painoa, tai pyydä käyttäjää istumaan istuimella. Käyttäjän painon on pysyttävä istuimella koko säätötoimenpiteen ajan. 3. g033218 Kuva 55 1.
Vaihteistoöljyn vaihto Huoltoväli: 800 käyttötunnin välein/Vuosittain (kumpi saavutetaan ensin) Öljylaatu: SAE 10W30 (API-huoltoluokitus SJ tai korkeampi) Öljytilavuus: 1,4 l 1. Pysäköi kone tasaiselle alustalle, kytke seisontajarru, sammuta moottori ja irrota virta-avain. 2. Pyyhi täyttö- ja tyhjennystulppien ympäristö puhtaaksi rievulla (Kuva 59). g033219 Kuva 57 1. Raidetanko 2. Vastamutteri 3. Pyöritä molempia raidetankoja, jolloin renkaiden etupuoli liikkuu sisään- tai ulospäin. 4.
g004048 Kuva 60 1. Öljyn täyttö 8. 9. 10. Asenna ja kiristä täyttötulppa ja tiiviste vaihteiston täyttötulpan aukkoon (Kuva 59). g002093 Kuva 61 Käynnistä moottori ja käytä laitetta. 1. Vapaa-asennon kannatin Tarkista öljymäärä ja lisää öljyä, jos taso on täyttötulpan aukon kierteiden alapuolella (Kuva 59). 3. Vapaan tarkistus ja säätö kierreakselista on pidettävä kiinni päällä olevaa lukkomutteria säädettäessä.
Huippunopeuden alentaminen jotta voit olla varma, että vapaa-asennon kannatin toimii kunnolla. Ensiökytkimen huolto VAROITUS Huoltoväli: 400 käyttötunnin välein/Vuosittain (kumpi saavutetaan ensin) Kytkimessä oleva pöly siirtyy ilmaan ja saattaa vahingoittaa silmiä, tai se voi aiheuttaa hengitysvaikeuksia, jos pölyä vedetään henkeen. VAROITUS Kytkimessä oleva pöly siirtyy ilmaan ja saattaa vahingoittaa silmiä, tai se voi aiheuttaa hengitysvaikeuksia, jos pölyä vedetään henkeen.
Jäähdytysjärjestelmän huolto Tärkeää: Älä käytä konetta ilman vähintään kahta kytkimen välikappaletta. 5. Asenna jousi ja kytkimen kuori. Tärkeää: Varmista, että X-merkintä on entisellä kohdallaan. 6. Jäähdytysjärjestelmän turvallinen käyttö Kiristä pultit momenttiin 179–228 N·m. • Jäähdytysneste on myrkyllistä. Pidä poissa lasten ja lemmikkieläinten ulottuvilta. • Paineella suihkuava kuuma jäähdytysneste, kuuma jäähdytin ja sitä ympäröivät osat voivat aiheuttaa vakavia palovammoja.
Jarrujen huolto 4. Jarrujen tarkistus Kiristä säätöruuvi ja aseta kahvaosa paikalleen (Kuva 65). Jarrukaapelien säätö Huoltoväli: 100 käyttötunnin välein 1. Irrota kahvaosa seisontajarrun vivusta (Kuva 65). 2. Löysää säätöruuvia (Kuva 65), jolla jarrun säätönuppi on kiinnitetty seisontajarrun vipuun, vapauta seisontajarru ja löysää jarrun säätönuppia. 3. Löysää koneen alapuolella seisontajarrun kaapelin kierresäätimen takapuolen vastamutteria (Kuva 66) neljä kierrosta.
Jarrunesteen määrän tarkistus 133–156 N kiristämällä jarrun säätönuppia, toimi seuraavasti: A. Löysää seisontajarrun kaapelin kierresäätimen takapuolen vastamutteria (Kuva 66) yksi kierros. B. Kiristä etupuolen vastamutteri (Kuva 66). C. Kierrä jarrun säätönuppia (Kuva 65), kunnes seisontajarrun vivun kytkemiseen tarvittava voima on 133–156 N. D. Huoltoväli: Aina ennen käyttöä tai päivittäin—Tarkista jarrunesteen määrä. Tarkista jarrunesteen määrä ennen moottorin ensimmäistä käynnistystä.
A. Puhdista säiliön korkin ympäristö ja irrota korkki (Kuva 67). Hihnan huolto B. Lisää DOT 3 -jarrunestettä säiliöön, kunnes nesteen pinta on vähimmäismäärän osoittavan viivan yläpuolella (Kuva 68). Käyttöhihnan huolto Huomaa: Älä ylitäytä jarrunesteen säiliötä. Käyttöhihnan tarkistus Asenna säiliön korkki (Kuva 67). Huoltoväli: 8 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen 200 käyttötunnin välein C. 7. Sulje konepelti. 1.
Rungon kunnossapito Käynnistysgeneraattorin hihnan säätö Kuljetuslavan salpojen säätö Huoltoväli: 8 ensimmäisen käyttötunnin jälkeen 200 käyttötunnin välein 1. Nosta kuljetuslava. 2. Löysää käynnistysgeneraattorin kääntömutteria (Kuva 70). Jos kuljetuslavan salpojen säätö on väärä, kuljetuslava tärisee ajon aikana pystysuunnassa. Salpojen pidikkeitä voi säätää, jotta salvat pitävät kuljetuslavan tiukasti runkoa vasten. 1. Löysää salvan pidikkeen päässä olevaa lukkomutteria (Kuva 71).
Puhdistus Varastointi Laitteen pesu Varastointi • Anna koko koneen jäähtyä ennen varastointia. • Älä säilytä konetta tai polttoainetta lähellä avotulta Laite tulee pestä tarvittaessa. Käytä pesuun pelkkää vettä tai lisää veteen mietoa pesuainetta. Koneen pesussa voidaan käyttää liinaa. tai tyhjennä polttoainetta sisätiloissa. Tärkeää: Älä pese laitetta painepesurilla.
tarkista akkunesteen määrä ja lataa akku 30 päivän välein. 13. Tarkista ja kiristä kaikki pultit, mutterit ja ruuvit. Korjaa tai vaihda kaikki vaurioituneet osat. 14. Maalaa kaikki naarmuuntuneet tai paljaat metallipinnat. Huomaa: Maalia on saatavissa valtuutetusta huoltoliikkeestä. 15. Varastoi kone puhtaaseen, kuivaan autotalliin tai varastotilaan. 16. Peitä kone, jotta se pysyy suojassa ja puhtaana.
Tietoa Kalifornian osavaltion antamasta varoituksesta (Kalifornian lakiesitys 65) Mikä tämä varoitus on? Myytävässä tuotteessa saattaa olla seuraava varoitusmerkki: VAROITUS: Syöpävaarallisuuteen ja lisääntymiseen liittyvä haitta – www.p65Warnings.ca.gov. Mikä on lakiesitys 65? Lakiesitys 65 koskee kaikkia yrityksiä, jotka toimivat tai myyvät tuotteita Kaliforniassa tai valmistavat tuotteita, joita voidaan myydä Kaliforniassa tai tuoda Kaliforniaan.
ETA:n/Ison-Britannian tietosuojailmoitus Tapa, jolla Toro käyttää asiakkaiden henkilötietoja Toro Company (”Toro”) huolehtii asiakkaiden tietosuojasta. Tuotteiden ostamisen yhteydessä Toro voi kerätä joitain asiakasta koskevia henkilötietoja joko suoraan asiakkaalta tai paikalliselta Toro-yhtiöltä tai jälleenmyyjältä.
Toron takuu Kahden vuoden rajoitettu takuu Ehdot ja takuunalaiset tuotteet Toro Company ja sen sisaryhtiö Toro Warranty Company antavat yhteisen sopimuksensa mukaisesti tälle Toron kaupalliselle tuotteelle (”tuote”) kahden vuoden tai 1 500 käyttötunnin* (kumpi ensin saavutetaan) materiaali- ja valmistusvirhetakuun. Tämä takuu koskee kaikkia tuotteita ilmastajia lukuun ottamatta (katso näiden tuotteiden erillinen takuulauselma). Jos takuuehdot täyttyvät, korjaamme tuotteen veloituksetta.