Gebruiksaanwijzing (NL/B) Professionele telefoon met USB aansluiting, SMS en telefoonbeantwoorder tiptel 275 tiptel
Veiligheidsaanwijzingen Veiligheidsaanwijzingen Let bij het plaatsen, aansluiten en bedienen van de tiptel 275 op de volgende aanwijzingen: Dit toestel is volgens Europese eis ETSI TS 203 021 gecontroleerd en voor de aansluiting op het analoge openbare telefoonnet geschikt. Sluit de aansluitkabels alleen aan op de daarvoor bestemde aansluitingen. Let erop dat de aansluitkabels zorgvuldig weggewerkt worden, zodat niemand erover kan struikelen.
Functies van de toetsen Functies van de toetsen Regeltoetsen: om functies, menu’s en ingave-velden snel te kunnen selecteren, die in het display naast de betreffende toets verschijnen. Pijltjestoetsen (links): voor het navigeren en instellen in de menu’s. Pijltjestoetsen (links/rechts): voor het navigeren en instellen in de menu’s. In ruststand voor weergeven van de lijst met opgenomen berichten Pijltjestoetsen (omhoog/omlaag): voor het navigeren en selecteren van de gewenste functie of menuoptie.
Functies van de toetsen Enter: geeft een nieuwe regel bij tekstingave. Backspace: wist bij ingave velden links van de cursor. Letters: opent het telefoonboek op de betreffende plaats. Voor het ingeven van namen en teksten. .. Cijfers: dient voor het ingeven van cijfers en het kiezen van telefoonnummers. Functietoetsen: hier kunnen vermeldingen uit het telefoonboek rechtstreeks worden opgeslagen. Bovendien kunt u veelgebruikte functies aan deze toetsen toewijzen.
Bedieningselementen Bedieningselementen MSG-LED (geel) Brandt als de telefoonbeantwoorder is ingeschakeld. Knippert bij nieuwe, nog niet beluisterde berichten. Knippert (snel) als het geheugen vol is en er geen ruimte meer is voor nieuwe berichten. SMS-LED (blauw) Knippert bij nieuwe, nog niet gelezen SMS-berichten. Knippert (snel) als het geheugen voor inkomende SMS-berichten vol is en er geen ruimte meer is voor nieuwe SMS-berichten. Signaleert bij een inkomende oproep.
Inhoud Inhoudsopgave Veiligheidsaanwijzingen ................................................................................ 3 Functies van de toetsen ................................................................................ 4 Bedieningselementen.................................................................................... 6 Inhoudsopgave .............................................................................................. 7 Symbolen in het display ...................................
Inhoud Afspraakmelding ......................................................................................... 35 Ingavemogelijkheden voor tijdsturing ........................................................ 36 Programmering van de tijdsturing.............................................................. 37 Programmeervoorbeeld voor de tijdsturing ............................................... 40 Inschakelen van de tijdsturing....................................................................
Symbolen in het display Symbolen in het display Oproepsignalering, gemiste oproepen Berichten (SMS) verzonden resp.
Symbolen in het display Weergave, herhalen Tips bij fouten en bediening Pauze weergave Gegevensuitwisseling met de pc, knippert tijdens de overdracht. Naar het volgende bericht Telefoonnumer opslaan Telefoonnummer thuis Telefoonnummer kantoor Telefoonnummer mobiel Nummerherhaling Belsignaal uitgeschakeld of gekozen belsignaal werkt niet.
Ingebruikname Ingebruikname Leveringsomvang In de verpakking van uw tiptel 275 zit: tiptel 275 Krulsnoer (kabel van de hoorn) + hoorn Telefoonaansluitkabel Voedingsadapter 11,5V / 350 mA USB-kabel voor de aansluiting op een pc CD-ROM met stuurprogramma's en toepassingssoftware Gebruiksaanwijzing Plaatsen Uw tiptel 275 is vervaardigd voor normale gebruiksomstandigheden.
Ingebruikname 5 Als u een headset (optioneel) wilt gebruiken, plaats dan de stekker in de juiste aansluiting HS1 of HS2. Een draadloze DECT-headset (DHSG-headset) moet op aansluiting HS2 worden aangesloten. Er mag slechts één headset tegelijk worden aangesloten, hetzij op bus HS1 of HS2.
Telefoonfuncties/Telefoneren Telefoonfuncties/Telefoneren Tijdens een telefoongesprek wordt de gesprekstijd weergegeven, deze geeft de tijdsduur aan dat de lijn bezet is. Worden door uw telefooncentrale of uw netwerkprovider kostenpuls meegestuurd, dan geeft uw tiptel 275 ook de gesprekskosten aan (zie pagina 46 "Instellingen/Telefoon/Kostenweergave"). Direct kiezen Bij direct kiezen worden de ingegeven cijfers direct gekozen, zonder de mogelijkheid deze nog te corrigeren.
Telefoonfuncties/Telefoneren Indirect kiezen (Kiesvoorbereiding) Bij het indirect kiezen worden de ingegeven cijfers niet direct gekozen. Daardoor kunt u nog eventuele correcties uitvoeren op het ingegeven nummer. .. Geef met de cijfertoetsen het gewenste telefoonnummer in. De ingedrukte cijfers worden weergegeven, maar nog niet gekozen. Om ingegeven telefoonnummers te kiezen, hoorn van het toestel nemen. De verbinding wordt tot stand.
Telefoonfuncties/Telefoneren Voor het beëindigen van het gesprek opnieuw luidspreker indrukken (dit komt overeen met de hoorn op het toestel plaatsen). De verbinding wordt verbroken. Als er een headset is aangesloten op HS1 (hoofdtelefoonsymbool in het display) vervalt de handenvrijfunctie. Door de luidsprekertoets te bedienen wordt het gesprek overgezet naar de headset.
Telefoonfuncties/Telefoneren Druk op OK. Gesprek via de hoorn of handenvrij voeren. U wilt geen automatische nummerherhaling of u wilt niet dat er wordt teruggebeld. Druk op Esc of wacht 10 seconden. Bij herhaling wordt het kiezen van het telefoonnummer tot 10 keer herhaald. Bij terugbellen signaleert de tiptel 275, zodra uw gesprekspartner weer vrij is. U kunt nu uw gesprek voeren. Het display keert naar de ruststand terug.
Oproeplijsten Oproeplijsten Algemeen In uw tiptel 275 zijn drie oproeplijsten aanwezig. Gemiste oproepen, ontvangen oproepen en gekozen nummers. Iedere lijst bewaart de laatste 20 oproepen met datum en tijd, evenals de gemaakte gesprekskosten (indien aanwezig). Indien er CLIP of CNIP wordt meegestuurd met de oproep verschijnt deze in de oproeplijst. Komt dit telefoonnummer overeen met een nummer uit het telefoonboek, dan verschijnt de naam uit het telefoonboek in het display.
Oproeplijsten en Met de pijltjestoetsen (omlaag/omhoog) bladert u door de oproeplijst. De nieuwste oproep staat steeds bovenaan in de lijst. Druk op OK, om de gemarkeerde oproep weer te geven. De gewenste oproep wordt met datum en tijd in het display weergegeven. Als het telefoonnummer nog niet in het telefoonboek staat, verschijnt bovendien de optie "Nummer opslaan". Druk op Del, om de gemarkeerde oproep te wissen. De oproep wordt gewist. Druk op Alt en Del om de gehele lijst te wissen.
Telefoonboek Telefoonboek Algemeen In het telefoonboek beheert u de namen en telefoonnummers van uw contactpersonen. Er kunnen max. 1.000 vermeldingen worden opgeslagen. Een vermelding bestaat uit de naam (zoekbegrip) en max. 3 telefoonnummers. De naam dient met een letter te beginnen. Het telefoonnummer dient met het netnummer te beginnen, waardoor later bij een binnenkomend telefoonnummer de overeenkomstige naam uit het telefoonboek kan worden weergegeven.
Telefoonboek P = Wachten op kiestoon / 3 sec. pauze i = Intern (bij een automatische buitenlijn) F = Flash (NL / B) H = Hookflash (F) S = SMS – nummeroproep (beantwoorder) of Druk op Backspace of Del voor het wissen van afzonderlijke tekens. Het teken links (backspace) of rechts (del) naast de cursor wordt gewist. en Druk op Alt en Del om de gehele regel te wissen. De geselecteerde regel wordt gewist. Druk op OK om de ingave van de gegevens te bevestigen.
Telefoonboek Druk ter bevestiging op OK. In het display wordt de geselecteerde ingave weergegeven. Met de pijltjestoetsen (omhoog/omlaag) wisselen tussen de drie mogelijke telefoonnummers of de optie "Ingave bewerken" selecteren. De geselecteerde regel wordt gemarkeerd door een zwarte balk weergegeven. Luidspreker indrukken voor het tot stand brengen van een verbinding. De verbinding wordt tot stand gebracht, de handenvrijfunctie wordt ingeschakeld.
Berichten (SMS) Berichten (SMS) De SMS-dienst geeft u de mogelijkheid korte tekstberichten te verzenden of te ontvangen. De berichten worden niet rechtstreeks gestuurd, maar gaan via de berichtencentrale van uw netwerkprovider naar de ontvanger. Uw tiptel 275 ondersteunt de zogenaamde Long Messages, zodat berichten tot 459 tekens (3 samengevoegde berichten) opgesteld kunnen worden. In Postvak In kunnen maximaal 20 berichten worden opgeslagen.
Berichten (SMS) Aan- en afmelden bij de SMS-berichtencentrale Om met uw tiptel 275 te kunnen SMS’sen, moet u het toestel bij de SMS-service van de netwerkprovider aanmelden. In Nederland is de SMS-berichtencentrale van de KPN te bereiken via het telefoonnummer "0673644444". Geef daarvoor dit nummer onder "Berichtencentrale" in bij centrale 1 en 2. In België (Belgacom) moet u zich eerst telefonisch aanmelden bij het telefoonnummer 1920. Daarna wordt de dienst geactiveerd.
Berichten (SMS) Postvak In Als er nieuwe, nog niet gelezen SMS-berichten zijn, knippert de SMS-LED. Als het SMS-symbool in het display knippert, is er in Postvak In geen ruimte meer voor nieuwe SMS-berichten. Wis oudere SMS-berichten om weer ruimte vrij te maken. Druk op OK. In het display verschijnt het hoofdmenu. Druk op OK. Het display geeft het menu Berichten weer. Druk op OK. Het display geeft het Postvak In weer. (Men kan ook direct naast de gewenste functie op de toets drukken).
Berichten (SMS) Met de pijltjestoetsen (omhoog/omlaag) bladert u door de afzonderlijke berichten. Nieuwe, nog niet gelezen berichten zijn herkenbaar aan een pijl. Druk op OK, om het gemarkeerde bericht te lezen. Het betreffende bericht verschijnt in het display. Druk op Del, om het gemarkeerde bericht te wissen. Het bericht wordt gewist. Druk op Alt en Del om het gehele Postvak In te wissen. De gehele inhoud wordt gewist. of en Met de pijltjestoetsen (omhoog/ omlaag) bladert u door het bericht.
Berichten (SMS) Postvak Uit Druk op OK. In het display verschijnt het hoofdmenu. Druk op OK. Het display geeft het menu Berichten weer. Selecteer met de pijltjestoetsen (omhoog/omlaag) "Postvak Uit". Druk op OK. In het display verschijnt Postvak Uit. (Men kan ook direct naast de gewenste functie op de toets drukken).
Berichten (SMS) Geef uw SMS-bericht in via het toetsenbord (cijfers en letters). In de bovenste regel van het display ziet u hoeveel tekens u nog kunt gebruiken. Met de pijltjestoetsen door de tekst bladeren om hetgeen u geschreven heeft te controleren of om iets toe te voegen. of Druk op Backspace of Del voor het wissen van afzonderlijke tekens. Het teken links (backspace) of rechts (del) naast de cursor wordt gewist. en Druk op Alt en Del om de gehele tekst te wissen. Postvak Uit wordt gewist.
Berichten (SMS) of Selecteer de regel "Uit telefoonboek" en druk op OK om het telefoonnummer van de ontvanger uit het telefoonboek te halen. Zoek de ontvanger in uw persoonlijke telefoonboek. Selecteer met de pijltjestoetsen (omhoog/omlaag) "Zenden". "Zenden" word gemarkeerd door een zwarte balk. Druk op OK om het SMS-bericht te verzenden. Het SMS-bericht wordt verzonden en het toestel keert weer terug in de ruststand. (Men kan ook direct naast de gewenste functie op de toets drukken).
Berichten (SMS) en Met de pijltjestoetsen (omhoog/omlaag) het gewenste sjabloon selecteren. Het begint van elke sjabloon wordt weergegeven. Druk op Del, om het gemarkeerde sjabloon te wissen. Het sjabloon wordt gewist. Druk op Alt en Del om alle sjablonen te wissen. Alle sjablonen worden gewist. Druk op OK om het gemarkeerde sjabloon op te stellen of te bewerken. Het betreffende sjabloon verschijnt in het display.
Berichten (SMS) Berichtencentrale Geef hier het telefoonnummer van uw berichtencentrale (bijv. KPN 0673644444) in. Gebruikt u het toestel in een ander land of op een ander netwerk, vraag het telefoonnummer van de betreffende berichtencentrale dan op bij uw netwerkprovider. In België en sommige andere landen moeten er twee verschillende telefoonnummers worden ingegeven, een voor het zenden en een voor het ontvangen. Het verzendnummer moet worden opgeslagen als centrale 1.
Afspraken/Tijdsturing Afspraken/Tijdsturing Er kunnen 20 afspraken met extra informatie worden ingegeven. U kunt eenmaal, dagelijkse, wekelijkse en jaarlijkse afspraken ingeven. De tijdsturing heeft max. 20 schakeltijden, waarbij de telefoonbeantwoorder, nummeroproep, oproepdoorschakeling en belsignaal in-, uit- of omgeschakeld kunnen worden. Ingavemogelijkheden voor afspraken Afspraak ................................. Hier kunt u via het toetsenbord max. 50 tekens ingeven als extra informatie.
Afspraken/Tijdsturing Afspraken ingeven en beheren Druk op OK. In het display verschijnt het hoofdmenu. Met de pijltjestoetsen (omhoog/omlaag) om "Afspraken/tijdsturing" te selecteren. Druk op OK. Het display geeft het menu Afspraken/tijdsturing weer. Druk op OK. Er verschijnt een lijst met alle afspraken. (Men kan ook direct naast de gewenste functie op de toets drukken). Met de pijltjestoetsen (omhoog/omlaag) de afspraak selecteren die u wilt bewerken of wilt wissen.
Afspraken/Tijdsturing en Druk op Del om de geselecteerde afspraak te wissen. De afspraak wordt gewist. Druk op Alt en Del om de gehele lijst te wissen. Alle afspraken worden gewist. Druk op OK om de geselecteerde afspraak selecteren. Het display geeft het ingaveveld voor de extra informatie weer. (Men kan ook direct naast de gewenste functie op de toets drukken). Geef hier via het toetsenbord de informatie (afspraak) in.
Afspraken/Tijdsturing Met de pijltjestoetsen (links/rechts) de gewenste signalering selecteren. Afhankelijk van de signalering verschijnt de tijd, de datum en de weekdag. Met de pijltjestoetsen (omhoog/ omlaag) selecteert u de tijd, datum of de weekdag. .. Met de cijfertoetsen de tijd en indien nodig de datum instellen. Bij wekelijkse afspraken met de pijltjestoetsen (links/rechts) de weekdag instellen. Druk op OK om de ingave van de gegevens te bevestigen.
Afspraken/Tijdsturing Afspraakmelding Op het tijdstip van de afspraak klinkt er een akoestisch signaal en verschijnt in het display de melding "Afspraak" resp. de door u ingegeven extra informatie. Druk meerdere malen op Esc ter bevestiging. Bij de eerste druk op de Esc toets stopt het akoestische signaal. Wanneer u een tweede keer op Esc drukt keert het display weer naar ruststand terug. Het akoestische signaal stopt automatisch na een minuut. Eenmalige afspraken worden na de melding gewist.
Afspraken/Tijdsturing Ingavemogelijkheden voor tijdsturing Tijdsturingen Schakeltijd Tijd ............................... Hier kunt u het tijdstip instellen, waarop het toestel in-, uit- of omgeschakeld moet worden. Weekdag (van / t/m) .... Hier geeft u de weekdagen van wanneer tot en met wanneer de schakeltijd moet worden uitgevoerd. Meldtekst ......................... 1 t/m 3, uit of -. Bij de instelling 1 t/m 3 wordt de telefoonbeantwoorder ingeschakeld met de overeenkomstige meldtekst.
Afspraken/Tijdsturing Programmering van de tijdsturing Druk op OK. In het display verschijnt het hoofdmenu. Met de pijltjestoetsen (naar boven/ beneden) "Afspraken/tijdsturing" selecteren. Druk op OK. Het display geeft het menu Afspraken/tijdsturing weer. Selecteer met de pijltjestoetsen (omhoog/omlaag) de tijdsturingen. Druk op OK. Er verschijnt een overzicht met alle schakeltijden. (Men kan ook direct naast de gewenste functie op de toets drukken).
Afspraken/Tijdsturing en Druk op Del om de geselecteerde schakeltijd te wissen. De schakeltijd wordt gewist. Druk op Alt en Del om alle schakeltijden te wissen. Alle schakeltijden worden gewist. Druk op OK om de geselecteerde schakeltijd te bevestigen. Het display geeft het ingaveveld weer, die op het gewenste tijdstip moet worden uitgevoerd. Met de pijltjestoetsen (omhoog/ omlaag) selecteert u de instelling en met de pijltjestoetsen (links/ rechts) wijzigt u de instelling.
Afspraken/Tijdsturing .. Stel met de cijfertoetsen het gewenste schakeltijdstip in. De ingavepositie knippert. Met de pijltjestoetsen (omhoog/ omlaag) selecteert u de weekdag van/ t/m. Met de pijltjestoetsen (links/rechts) de weekdag instellen. Voor dagelijkse schakeltijden kunt u van "ma" t/m "zo" ingeven. Wilt u bijv. alleen op vrijdag schakelen dan geeft u hier in van "vr" t/m "vr". Druk op OK om de ingave van de gegevens te bevestigen.
Afspraken/Tijdsturing Programmeervoorbeeld voor de tijdsturing U wilt dat de telefoonbeantwoorder van maandag t/m vrijdag dagelijks met meldtekst 1 om 17.00 uur ingeschakeld en om 8.00 uur uitgeschakeld wordt. Na kantoorsluiting op vrijdag en tijdens het weekeinde dient meldtekst 2 te zijn ingeschakeld. Het belsignaal dient gedurende maandag t/m vrijdag tussen 17.00 uur en 8.00 uur en tijdens het weekeinde uitgeschakeld te zijn. Buiten deze tijdsperioden moet de belsignaal klinken met belsignaal 5.
Afspraken/Tijdsturing Inschakelen van de tijdsturing Met OK en de pijltjestoetsen (omhoog/omlaag) kunt u het menu Afspraken/tijdsturing openen en "Tijdsturing" selecteren. Het display geeft het menu Afspraken/tijdsturing weer. Met de pijltjestoetsen (links/rechts) kunt u wisselen tussen aan en uit. Het display wisselt tussen aan en uit. Druk ter bevestiging op OK. Het display houdt op met knipperen. Druk meerdere keren op Esc om de ingave te beëindigen.
Instellingen Informatie & Service Hier kunt u de gesprekskosten beheren, het aantal inkomende en uitgaande telefoongesprekken bekijken, het telefoonboek wissen of het toestel terugzetten naar de fabrieksinstelling. Bovendien kunt u informatie over de huidige firmware en de aanwezige talen bekijken. Keuzemogelijkheden Gesprekskosten ....................
Instellingen Druk op OK. Het Informatie- & Servicemenu verschijnt in het display. Met de pijltjestoetsen (omhoog/omlaag) de gewenste functie selecteren. Het display schakelt over naar de geselecteerde functie bijv. "Gesprekskosten". (Men kan ook direct naast de gewenste functie op de toets drukken). Druk op OK. of Met de pijltjestoetsen (omhoog/omlaag) een andere functie selecteren. Druk op OK om een functie te selecteren. De gewenste functie wordt uitgevoerd.
Instellingen Instellingen Instelmogelijkheden Algemeen Taal ................................... Nederlands, Duits, Engels, Frans of Italiaans. Display Contrast ...................... Het contrast kan hier op 16 niveaus worden ingesteld. Helderheid .................. De helderheid van de verlichting kan hier op 16 niveaus worden ingesteld. Verlichting ................... Automatisch of aan. Bij de instelling "Automatisch" wordt de displayverlichting na 10 seconden automatisch uitgeschakeld.
Instellingen Cijfertoetsenblokkade Uit of aan. Als de cijfertoetsenblokkade is ingeschakeld kunt u geen nummer meer kiezen via de cijfertoetsen en worden deze door het ingeven van de PIN-code vrijgeschakeld voor 30 sec. (Het bellen van het alarmnummer 112 blijft mogelijk, hoorn opnemen en het alarmnummer 112 kiezen). Telefoonboek blok. Uit of aan.
Instellingen Telefoon Belsignalen Melodie ........................ 1 t/m 20 of uit. De melodieën 1 t/m 10 zijn vaste melodieën en kunnen niet worden gewijzigd. De melodieën 11 t/m 20 kunt u via de ingebouwde microfoon zelf opnemen (of via de PC-software). Bij de instelling "Uit" hoort u geen oproepsignalering. Volume......................... 1 t/m 7. Stel hier het gewenste volume van het belsignaal in. Versterker..................... Aan of uit.
Instellingen Buitenlijn ...................... Geef hier het nummer voor het kiezen van een buitenlijn in (bijv. 0). Uw telefoon voegt dan automatisch na het kiezen van dit een kiespauze in, om foutief kiezen te voorkomen. Selecteert u de optie automatische buitenlijn, dan wordt automatisch voor ieder telefoonnummer uit het telefoonboek, de oproeplijsten ( gemiste oproepen, ontvangen oproepen) en de berichtencentrale (SMS) het buitenlijnnummer gekozen. Interne terugbelcode ...
Instellingen Nieuwe vermelding Telefoonnummer/naam Geef hier de naam en het telefoonnummer in, waarvoor de volgende filtereigenschappen van toepassingen zijn. U kunt hier ook een groep maken met bijvoorbeeld als telefoonnummer 020. Het filter geldt dan voor alle telefoonnummers die beginnen met 020. Melodie ........................ 1 t/m 20, uit of -. Geef hier het belsignaal in die bij ingegeven telefoonnummer te horen zal zijn (indivudeel belsignaal).
Instellingen Oproepdoorschakeling Nummer/naam ................ Geef hier de naam en het telefoonnummer in, waarheen de oproep dient te worden doorgeschakeld. De oproepdoorschakeling kan via de tijdsturing geactiveerd en gedeactiveerd worden. Voor de handmatige bediening kunt u de oproepdoorschakeling ook aan een functietoets toewijzen, zie "Functietoetsen" (pagina 90). Let op, bij sommige netwerken resp. telefooncentrales dient na het telefoonnummer nog een # ingegeven te worden. Inschakelen ...............
Instellingen Instelmenu Druk op OK. In het display verschijnt het hoofdmenu. Met de pijltjestoetsen (omhoog/omlaag) "instellingen" selecteren. Druk op OK. Het menu Instellingen verschijnt in het display. Met de pijltjestoetsen (omhoog/omlaag) de gewenste functie selecteren.
Instellingen Druk op OK. Het display schakelt over naar de geselecteerde functie bijv. "Algemeen". (Men kan ook direct naast de gewenste functie op de toets drukken). Gebruik bij instellingen met vaste instellingen bijv. "Taal", de pijltjestoetsen (links/rechts) voor de juiste instelling. In het display verschijnen verschillende instelmogelijkheden. De ingavepositie knippert. Gebruik bij het ingeven van nummers en tekst het toetsenbord en de cijfertoetsen. De ingavepositie knippert.
Telefoonbeantwoorder Telefoonbeantwoorder Uw tiptel 275 is uitgerust met een eenvoudig te bedienen telefoonbeantwoorder met 3 meldteksten, een afstandsbediening en de functie nummeroproep. Instellingen voor de telefoonbeantwoorder Meldtekst................................ 1 t/m 3. Selecteer hier de meldtekst waarmee de beller begroet zal worden. Meldteksten beheren Meldtekst .......................... 1 t/m 3. Selecteer hier de meldtekst welke u wilt beheren. Met opname ..................... Ja of nee.
Telefoonbeantwoorder Oproepnummer................ Geef hier het oproepnummer in voor de nummeroproep, bijv. uw mobiele nummer. Om per SMS op de hoogte gesteld te worden wanneer er een bericht is ingesproken, geeft u voor het telefoonnummer een "S" in. (Bij SMS dient ook de berichtencentrale te zijn geprogrammeerd, zie het hoofdstuk "Berichten (SMS).) Instellingen Opnametijd ...................... 1 tot 5 minuten of oneindig. Hier kunt u de opnametijd van het ingesproken bericht instellen. Belsignalen.......
Telefoonbeantwoorder Druk op OK. Het display geeft het menu Beantwoorder weer. Met de pijltjestoetsen (links/rechts) de meldtekst selecteren die de beller te horen zal krijgen. De meldtekst wisselt tussen 1, 2 en 3. Met de pijltjestoetsen (omhoog/ omlaag) "Meldteksten beheren" selecteren. Druk op OK. Het meldtekstmenu wordt weergegeven. (Men kan ook direct naast de gewenste functie op de toets drukken).
Telefoonbeantwoorder Met de pijltjestoetsen (omhoog/omlaag) de gewenste functie selecteren. Met de pijltjestoetsen (links/rechts) de gewenste instelling instellen. De ingavepositie knippert. Druk op OK om de meldtekst op te nemen. De meldtekst kan worden ingesproken er wordt een kort geluidssignaal gegeven om aan te geven dat u kunt inspreken. Spreek op een afstand van 15 cm in ingebouwde microfoon van het toestel. (Men kan ook direct naast de gewenste functie op de toets drukken).
Telefoonbeantwoorder Berichten De tiptel 275 kan max. 50 berichten opslaan en beheren. Als er nieuwe, nog niet beluisterde berichten zijn, knippert de MSG-LED. Druk op OK. In het display verschijnt het hoofdmenu. Met de pijltjestoetsen (omhoog/omlaag) naar "Beantwoorder" selecteren. Druk op OK. Het display geeft het menu Beantwoorder weer. Met de pijltjestoetsen (omhoog/omlaag) "Berichten" selecteren. Druk op OK. In het display verschijnt de berichtenlijst.
Telefoonbeantwoorder en Met de pijltjestoetsen (omhoog/ omlaag) het gewenste bericht selecteren, dat u wilt beluisteren of wilt wissen. Nieuwe, nog niet beluisterde berichten zijn herkenbaar aan een pijl. Gebruik de pijltjestoetsen (links/rechts) voor het weergeven van de tijd en de datum. De datum en tijd van het geselecteerde bericht worden weergegeven. Druk op Del om het geselecteerde bericht te wissen. Het bericht wordt gewist. Druk op Alt en Del om alle berichten te wissen.
Telefoonbeantwoorder Druk op OK om de functie te selecteren. Druk meerdere keren op Esc om de weergave te beëindigen. Het display keert terug naar de ruststand. Met de plus/min-toetsen kunt u ook tijdens de weergave van een bericht het volume wijzigen. Nummeroproep Bij de nummeroproep kiest uw telefoon na ieder nieuw ingesproken bericht op de telefoonbeantwoorder het geprogrammeerde oproep (telefoon) nummer. Als de deelnemer zich meldt, hoort hij de meldtekst: "Automatische oproep, ..x..
Telefoonbeantwoorder Druk op OK. In het display wordt het menu Nummeroproep weergegeven. (Men kan ook direct naast de gewenste functie op de toets drukken). Met de pijltjestoetsen (omhoog/ omlaag) de gewenste optie selecteren. Met de pijltjestoetsen (links/rechts) de gewenste instelling instellen. De ingavepositie knippert. Gebruik bij het oproepnummer de cijfertoetsen. Optioneel kunt u met het toetsenbord nog een naam ingeven. De ingavepositie knippert. of ..
Telefoonbeantwoorder Druk op OK om de instelling over te nemen. De ingavepositie houdt op met knipperen. Druk meerdere keren op Esc om de ingave te beëindigen. Het display keert terug naar de ruststand. Tijdens het uitvoeren van de functie nummeroproep knippert het symbool voor de nummeroproep in het display.
Telefoonbeantwoorder Met de pijltjestoetsen (omhoog/omlaag) "Instellingen" selecteren. Druk op OK. In het display worden de instellingen voor de telefoonbeantwoorder weergegeven. Met de pijltjestoetsen (omhoog/ omlaag) de gewenste functie selecteren. Met de pijltjestoetsen (links/rechts) de gewenste instelling selecteren. De ingavepositie knippert. Gebruik de cijfertoetsen voor het ingeven van de afstandsbedieningscode resp. de QRC. Optioneel kunt u bij de QRC met het toetsenbord een naam ingeven.
Telefoonbeantwoorder Druk op OK om de instelling over bevestigen. De ingavepositie houdt op met knipperen. Druk meerdere keren op Esc om de ingave te beëindigen. Het display keert terug naar de ruststand. Inschakelen van de telefoonbeantwoorder Bij het inspreken van de beantwoorder door de beller kan meegeluisterd worden op de tiptel 275. Het volume kunt u wijzigen met de plus/min-toetsen.
Telefoonbeantwoorder Opnemen/persoonlijke informatie (memo) Tijdens een telefoongesprek kunt u via de opnamefunctie het telefoongesprek opnemen. In de ruststand kunt u met de memofunctie persoonlijke informatie via de ingebouwde microfoon opnemen. Met de pijltjestoetsen (omhoog/ omlaag) "Opname" resp. "Memo" selecteren. In de gespreksstand staat de optie "Opname" ter beschikking en in de ruststand de optie "Memo". (Men kan ook direct naast de gewenste functie op de toets drukken). Druk op OK.
Telefoonbeantwoorder Afstandsbediening van de telefoonbeantwoorder U kunt uw tiptel 275 op afstand bedienen via de cijfertoetsen van een telefoon met toonkiezen (DTMF). Om de afstandsbediening uit te voeren, heeft u uw persoonlijke afstands(bedienings)code nodig. De afstandsbedieningscode kunt onder "Instellingen" (pagina 60) ingeven. tiptel 275 bellen. U hoort de meldtekst. Ingave starten met de sterretjestoets. De meldtekst stopt. Geef de afstandsbedieningscode via het toetsenbord van de telefoon in.
Telefoonbeantwoorder Functie op afstand opvragen van de berichten Weergave van alle berichten Cijfer indrukken. De weergave begint bij het eerste bericht. Weergave van nieuwe berichten Cijfer indrukken. De weergave van nieuwe, nog niet beluisterde berichten, begint. Herhalen Toets 5 tijdens de weergave indrukken. De laatste 3 seconden worden herhaald. Onderbreken van de weergave Cijfer 8 indrukken. De weergave wordt onderbroken. Vervolgen van de weergave Cijfer 5 indrukken.
Telefoonbeantwoorder Functie in- of uitschakelen / wisselen op afstand In- of uitschakelen van de nummeroproep Toets * en 4 achtereenvolgens indrukken. De huidige stand "aan" of "uit" wordt gemeld. In- of uitschakelen van de tijdsturing Toets * en 3 achtereenvolgens indrukken. De huidige toestand "aan" of "uit" wordt gemeld. Wisselen tussen de meldteksten Na elkaar toets 7 en de gewenste meldtekst 1 ... 3 indrukken. De gekozen meldtekst wordt ter controle afgespeeld.
Telefoonbeantwoorder Functie Op afstand activeren van de oproepdoorschakeling Oproepdoorschakeling activeren De toetsen * en 1 achtereenvolgens indrukken. Er volgt een melding van het huidige telefoonnummer, zie ook "Oproepdoorschakeling" (pagina 48). Druk op cijfer 8 om een functie te beëindigen. De functie wordt zonder uitgevoerd te worden beëindigd. Voor het uitvoeren van de functie toets * en 8 achtereenvolgens indrukken.
Kiezen via de PC Kiezen via de PC Uw telefoon ondersteunt CTI (Computer Telephony Integration). Hiervoor dient u de USB-drivers en CTI-drivers te installeren. De drivers en installatie aanwijzingen bevinden zich op de meegeleverde CD, of kunt u downloaden via onze website www.tiptel.nl. Kiezen vanuit een programma U kunt vanuit een programma een verbinding opbouwen en het gesprek via de telefoon houden. Kies hiervoor bij de telefoonkiezer van Windows de optie „tiptel”.
Kiezen via de PC Kiezen via AT-commando’s Wanneer u zelf een programma voor CTI wilt schrijven, dient u met het volgende rekening te houden: Bits per seconde: 230400 Baud, 8 Bit, geen Pariteit, 1 Stopbit, geen datatransportbesturing). volgende commando’s worden ondersteund: ATD Verbinding opbouw vb.
Bijlage Bijlage Service U heeft een modern product van Tiptel gekocht, dat ontwikkeld en geproduceerd is in Duitsland. Onze uiterst hoogwaardige technische vervaardiging garandeert u een duurzame en goede kwaliteit. Onze certificering conform DIN EN ISO 9001 bevestigt dit. Treden er toch problemen op of heeft u vragen over de bediening van het apparaat, dan kunt u zich tot uw leverancier wenden. Deze is tijdens de garantieperiode uw aanspreekpartner.
Bijlage Garantie Uw aanspreekpunt voor nakoming van garantieverplichtingen is de leverancier bij wie u het apparaat heeft gekocht. Dit eindapparaat voor telecommunicatiedoeleinden wordt door Tiptel geleverd met een garantie van 2 jaar op fabricage en materiaal. De koper heeft in geval van gebreken in de eerste plaats alleen het recht op genoegdoening. De genoegdoening omhelst de reparatie of de levering van een vervangend product. Omgeruilde onderdelen/apparaten worden eigendom van de leverancier.
Bijlage Daarnaast gelden de algemene verkoopvoorwaarden van Tiptel, die deel uitmaken van de overeenkomst die voor uw leverancier geldt. Bij klachten moet het defecte product samen met een beschrijving van de fouten en het aankoopbewijs worden geretourneerd naar een van de volgende adressen: In Nederland In België Tiptel B.V.
Bijlage Oplossingen bij problemen Stroomuitval Bij stroomuitval is noodgebruik mogelijk. U kunt met de cijfertoetsen kiezen en via de hoorn een gesprek voeren. Binnenkomende oproepen worden door een standaard belsignaal met standaard volume gesignaleerd. De interne klok blijft stilstaan, alle andere instellingen blijven echter bewaard, zodat na de stroomonderbreking alle instellingen weer van kracht zijn. U moet mogelijk de datum en tijd opnieuw instellen.
Bijlage Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing/advies Automatisch terugbellen bij bezet werkt niet. Geen terugbelcode ingegeven, uw netwerkprovider of uw telefooncentrale ondersteunt de functie niet of de functie is niet vrijgeschakeld. Terugbelcode ingeven. Informeer bij uw netwerkprovider of fabrikant van uw telefooncentrale of de functie mogelijk is of vrijgeschakeld moet worden. Oproepdoorschakeling kan niet Instellingen voor geactiveerd worden. oproepdoorschakeling zijn foutief of ontbreken.
Bijlage Toetsblokkering Cijferblokkering Blokkering telefoonboek Geblokkeerde nummers Uitzonderingsnummers Omschakeling zomer/wintertijd Netwerktijd overnemen Belsignaal Volume Versterker Prijs per eenheid Munteenheid Terugbelcode Flashltoets (R) Buitenlijn voor het openbare telefoonnet (telefooncentrales) Automatisch nummer buitenlijn kiezen Interne terugbelcode (telefooncentrale) Clip-correctie (telefooncentrale) Headset Wachtstand Functietoetsen Oproepfilter Oproepdoorschakeling Telefoonbeantwoorder Meld
Trefwoordenregister Technische gegevens Afmetingen (b x h x d) tiptel 275 Voedingsadapter 270 x 100 x 210 mm 53 x 68 x 44 mm Gewicht tiptel 275 Voedingsadapter 1.000 g 270 g Bedrijfsspanning Voedingsadapter Stroomverbruik in ruststand 230 V / 50 Hz <2W Omgevingstemperatuur 0 – 40 C Aantal meldteksten 3 Berichten Opnamemethode Opnamecapaciteit totaal ca. Aantal berichten Digitaal; 64 kbit/s 60 min. (incl. meldteksten en belsignalen) max.
Trefwoordenregister Trefwoordenregister Hookflash ........................................19 Hoorn...............................................11 Hoornvolume ...................................51 A Aansluiten ....................................... 11 Aantal beltonen ............................... 53 Afspraakmelding............................. 35 Afstandsbedieningscode .......... 53, 64 I Indirect kiezen .................................14 Informatie & Service ........................
Trefwoordenregister P Telefoonboek...................................19 Telefoonboek blokkeren..................45 Telefoonboek wissen.......................42 telefooncentrale...............................46 Terugbelcode ..................................46 Terugbellen bij bezet .......................15 Toetsen functies ................................4 Toetsenblokkade.......................16, 44 Personal-Info (Memo) ..................... 63 PIN wijzigen.....................................
Tiptel.com GmbH Business Solutions Halskestraße 1 D - 40880 Ratingen Tel.: 0900 100 – 84 78 35* Vanity Tel.: 0900 100 – TIPTEL* Internet: www.tiptel.de International: Internet: www.tiptel.com * (1,49 €/Min. aus dem Festnetz der Deutschen Telekom, abweichende Mobilfunkpreise möglich) Tiptel GmbH Ricoweg 30/B1 A - 2351 Wiener Neudorf Tel.: 02236 - 677 464-0 Fax: 02236 - 677 464-22 E-mail: office@tiptel.at Internet: www.tiptel.at Tiptel AG Bahnstrasse 46 CH - 8105 Regensdorf Tel.