CV P- 809 CVP- 805 Kullanıcı el kitabı Bu Yamaha Dijital Piyanoyu satın aldığınız için teșekkür ederiz! Bu enstrüman, kullanıcısına gerçek enstrüman seslerini ve mükemmel bir kuyruklu piyano çalma hissini geniș bir ișlev yelpazesiyle birlikte sunmaktadır. Bu enstrümanın gelișmiș ve kolaylık sağlayan ișlevlerinden tam olarak yararlanabilmek için bu el kitabını dikkatle okumanızı öneririz. Ayrıca, ileride bașvurabilmek için bu el kitabını güvenli ve kolay erișilebilir bir yerde saklamanızı öneririz.
Eski Ekipmanların Toplanması ve Atılması Hakkında Ürünler, paketler ve/veya birlikte gelen belgeler üzerindeki bu sembol, kullanılmıș elektrikli ve elektronik ürünlerin genel ev atıkları ile karıștırılmaması gerektiği anlamına gelir. Eski ürünlerin doğru biçimde değerlendirilmesi, kurtarılması ve geri dönüștürülmesi amacıyla, lütfen bu ürünleri ulusal yasalarınıza uygun olarak mevcut toplama noktalarına götürün.
Model numarası, seri numarası, güç gereksinimleri vb. bilgiler, birimin en altındaki ad plakasının üzerinde veya yanında bulunabilir. Hırsızlık olayında kimlik belirlemeye yardımcı olmak amacıyla, bu seri numarasını aşağıda sağlanan boşluğa not etmeli ve bu kılavuzu satın alımınızın kalıcı bir kaydı olarak saklamalısınız. Model No: Seri No: Ad plakası ünitenin altında yer alır.
ÖNLEMLER DEVAM ETMEDEN ÖNCE LÜTFEN DİKKATLE OKUYUN Gelecekte bașvurmak üzere lütfen bu kılavuzu güvenli ve ulașılması kolay bir yerde saklayın. UYARI Elektrik çarpması, kısa devre, hasarlar, yangın veya diğer tehlikeli durumlardan kaynaklanabilecek ciddi sakatlanmalardan ve hatta ölümlerden kaçınmak için her zaman aşağıda listelenen temel önlemleri uygulayın.
DİKKAT Size veya diğerlerine yönelik olası fiziksel sakatlanmalardan veya enstrümanın ya da başka bir malın zarar görmesinden kaçınmak için her zaman aşağıda listelenen temel önlemleri uygulayın. Bu önlemler; bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla, aşağıdakileri içerir: Güç kaynağı/Güç kablosu Bağlantılar • Enstrümanı çoklu bağlayıcı kullanarak elektrik prizine bağlamayın. Bu, düșük ses kalitesine yol açabilir veya prizde așırı ısınmaya neden olabilir.
BİLDİRİM Üründe oluşabilecek arıza/hasar veya verilerin ya da diğer özelliklerin bozulma riskine karşı aşağıdaki uyarıları dikkate alın. Taşıma • Enstrümanı televizyon, radyo, stereo ekipman, cep telefonu veya diğer elektrikli cihazların yakınında kullanmayın. Aksi halde enstrüman, TV veya radyo, parazit yapabilir.
Bu el kitabı hakkında • Aksi belirtilmedikçe bu el kitabında gösterilen çizimler ve ekranlar CVP-809'u (İngilizce) temel alır. Bunlar yalnızca öğretme amaçlıdır ve enstrümanınızdakilerden biraz farklı görünebilir. • Model adı sonundaki harfler ("B", "PE", "GP" gibi) enstrümanın rengini, cilasını veya şeklini gösterir. Bu harfler sadece görünümü gösterdiğinden bu el kitabında göz ardı edilmiştir. • Windows, Microsoft® Corporation'ın ABD'deki ve başka ülkelerdeki tescilli ticari markasıdır.
El Kitapları Hakkında Bu enstrüman için aşağıdaki belgeler ve eğitim malzemeleri bulunmaktadır. Birlikte Verilen Belgeler Kullanıcı el kitabı (bu kitap) Bu enstrümanın temel çalışma biçimini ve işlevlerini açıklar. Lütfen önce bu kılavuzu okuyun. Çevrimiçi Materyaller (Web'den yüklenebilir) Reference Manual (Başvuru Kılavuzu) (yalnızca İngilizce, Fransızca, Almanca ve İspanyolca) Menü ekranında gösterilen simgelerin gelişmiş işlevlerini ve çalışma biçimini açıklar (sayfa 28).
İçindekiler ÖNLEMLER ..................................................................................................................................................... 5 BİLDİRİM ......................................................................................................................................................... 7 Bilgi ....................................................................................................................................................................
4 Tarzlar – Ritim ve Eşlik Çalma – 57 Tarz ile Çalma................................................................................................................................................. 57 Tarz Kontrol İşlemleri................................................................................................................................... 59 Geçerli Tarza Uygun Panel Ayarlarını Getirme (Tek Dokunuş Ayarı) .................................................
CVP Dünyasına Hoş Geldiniz! Bu yeni CVP modelinde, enstrümanın hemen tüm işlevleri üzerinde görsel ve sezgisel bir kontrol sağlayan kolay kullanılan dokunmatik bir ekran bulunmaktadır. Bu büyük ve kolay okunan ekrana sadece dokunarak, her zaman olduğundan daha kolay ve hızlı bir şekilde istediğiniz şeyleri seçebilir, çeşitli özellikleri etkinleştirebilir ve kontrol edebilir ya da parametre değerlerini düzenleyebilirsiniz.
eksiksiz eşlik orkestranız olsun! Gerçek zamanda anında Giriş, Bitiş ve Dolgu gibi farklı ritm çeşitlemeleri ve aralar seçerek icranız sırasında düzenleme değiştirebilirsiniz. Eğlendirici Şarkı Dersi Özellikleri; Partisyon Görüntüleme ve Kılavuz Lambalarla Birlikte Ekranda partisyonun gösterildiği Ders özellikleri, Şarkı öğrenme ve bellemenin eğlenceli bir yoludur.
Panel Kontrolleri 2 3 45 6 7 9 ) @ 1 8 A-1 B-1 C0 D0 E0 F0 G0 A0 B0 C1 D1 E1 ! F1 G1 A1 B1 C2 D2 E2 F2 G2 A2 B2 C3 D3 E3 Panel Ayarı (Panel Ayarları) Enstrümanın paneldeki kontroller ile yapılan bu ayarlarına bu kılavuzda topluca “panel ayarı” veya “panel ayarları” denmiştir. 1 [USB TO DEVICE] terminali .........sayfa 100 Bir USB flaş sürücü, USB kablosuz LAN adaptörü veya USB ekran adaptörü bağlamak içindir. Bu terminal de enstrümanın altındadır. 2 [P] (Bekleme/Açık) anahtarı ............
^ % # & * ( Panel Kontrolleri $ F3 G3 A3 B3 C4 D4 E4 F4 G4 A4 B4 C5 D5 E5 CVP-809 Basılı nota ayakları (sayfa 17) Kılavuzu lambaları (sayfa 71) Pedallar (sayfa 37) F6 G6 A6 B6 C7 CVP-805 Klavye kapağı (sayfa 16) Nota arkalığı (sayfa 17) G/Ç konektörleri (sayfa 98) F5 G5 A5 B5 C6 D6 E6 Klavye kapağı (sayfa 16) Nota arkalığı (sayfa 17) Basılı nota ayakları (sayfa 17) G/Ç konektörleri (sayfa 98) Kılavuzu lambaları (sayfa 71) Pedallar (sayfa 37) [AC IN] jakı (sayfa 18) Güç kablosu bağlan
Başlangıç Klavye Kapağını Açma/Kapatma Klavye kapağını açmak için, tutacağı iki elinizle tutun, sonra klavye kapağını hafifçe kaldırıp yukarıya geriye doğru itin. Klavye kapağını kapatmak için klavye kapağını iki elinizle yavaşça yerine indirin. DİKKAT Kapağı açarken/kapatırken parmaklarınızı sıkıștırmamaya dikkat edin. DİKKAT • Açarken ve kapatırken kapağı iki elinizle tutun. Tamamen açılmadan veya kapanmadan bırakmayın.
Nota sehpasını indirmek için: Açıksa Müzik ayaklarını kapatın, sonra aşağıdaki talimatları izleyerek nota sehpasını indirin. 1 Nota sehpasını geldiği kadar kendinize doğru çekin. Nota destekleri 2 İki metal desteği (nota sehpasının arkasındadır) yukarı kaldırın. 3 Nota sehpasını tamamen aşağı inene kadar yavaşça indirin. Nota sehpasını geldiği kadar kendinize doğru çekin. Nota sehpası, kaldırıldığında belirli bir açıyla yerine oturur ve ayarlanamaz.
Kapağı desteklemek için, uzun dayanak ile iç girintiyi; kısa dayanak ile dış girintiyi kullanın. DİKKAT • Dıș girintiyi uzun dayanak için kullanmayın. Kapak dengesiz hale gelebilir ve düșerek hasara ya da incinmeye neden olabilir. • Dayanağın ucunun kapak girintisine iyice oturduğundan emin olun. Dayanak girintiye düzgün bir șekilde oturmazsa düșebilir ve hasara ya da incinmeye neden olabilir. • Kapak kaldırılmıș haldeyken kendinizin veya bașkalarının dayanağa çarpmamasına dikkat edin.
Gücü Açma/Kapatma 1 2 [MASTER VOLUME] kadranını “MIN” değerine doğru çevirin. Gücü açmak için [P] (Bekleme/Açık) düğmesine basın. Başlangıç [MASTER VOLUME] kadranının sağındaki [MIC] lambası ve ekran yanar. Bir süre sonra Giriş ekranı (sayfa 26) gösterilir ve enstrüman açılır. Klavyeyi çalarken ses düzeyini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. NOT Giriş ekranı gösterilmeden önce tuşlara basıldığında herhangi bir ses duyulmaz.
Ana Ses Düzeyini Ayarlama Klavye sesinin tamamının ses düzeyini ayarlamak için, klavyeyi çalarken [MASTER VOLUME] kadranını kullanın. DİKKAT Kalıcı ișitme kaybına yol açabileceğinden, enstrümanı yüksek veya rahatsız edici bir ses düzeyinde uzun süre kullanmayın. Akıllı Akustik Kontrolü (IAC) IAC, enstrümanın genel ses düzeyine göre ses kalitesini otomatik ayarlayan ve kontrol eden bir işlevdir.
Doğal Ses Mesafesi Duyumunu (Kulaklık kullanırken bile) yeniden üretme — Binaural Örnekleme ve Stereofonik Optimizasyon Bu enstrümanda, kulaklıklardan dinlerken bile olağanüstü gerçekçi, doğal bir ses (sound) almanın tadını çıkarmanızı sağlayan iki gelişmiş teknoloji bulunur. Binaural Örnekleme (yalnızca "CFX Grand" Enstrüman Sesinde) Sampling (Örnekleme) Akustik bir enstrümanın seslerini kaydedip, sonra bunları klavyeden alınan bilgilerine göre çalınacak ton olușturucuya depolayan bir teknoloji.
Temel Ayarları Yapma Gerekiyorsa, enstrümanın ekranda gösterilen dil gibi temel ayarlarını yapabilirsiniz. 1 İşlem ekranını (Utility) getirme. Önce, güç açıldığında gösterilen Giriş ekranının sağ alt köşesindeki [Menu] seçeneğine dokunun. Sonra, (gerekiyorsa) sayfa 2'ye geçmek için [] simgesine ve [Utility] seçeneğine dokunun. 2 Ekranda [System] seçeneğine dokunun. 3 Ekrana dokunarak gereken ayarları yapın. Version (Sürüm) Enstrümanın üretici yazılım sürümünü gösterir.
Ekran Parlaklığını Değiştirme Burada parlaklık dahil belirli ekran ayarlarını istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. 1 2 İşlem ekranını (Utility) çağırın (sayfa 22, adım 1). 3 Ayarları ekrana dokunarak değiştirin. Başlangıç Ekranda [Touch Screen/Display] seçeneğine dokunun. Touch Screen (Dokunmatik Ekran) Sound (Ses) Ekrana dokunma bir tıklama sesi tetikleyip tetiklemeyeceğini belirler. Calibration (Ayarlama) Dokunmanıza düzgün tepki vermediğinde ekranı ayarlamanıza olanak tanır.
1 Temel İşlemler Ekran Yapısı Enstrümanı açmak Giriş ekranını getirir. Buradan, çeşitli işlevlere kolayca erişmenizi ve çeşitli ayarlar yapmanızı sağlayacak Dosya Seçimi ekranını ve Menü ekranını çağırabilirsiniz. Ekrandaki ayrıntılı talimatlar için bkz. sayfa 26. Dosya Seçimi ekranı (sayfa 27) Tarz Seçimi ekranı Ses Seçimi ekranı İstenen ekran türünü Giriş ekranında Tarz adına, Ses adına veya Şarkı adına dokunarak getirebilirsiniz. Genişletmek için buraya dokunun.
Şarkı Seçimi ekranı Temel İşlemler 1 Genişletmek için buraya dokunun. Şarkı alanını genişleterek çalmayla ilgili kontrolleri ekrana getirebilirsiniz.
Ekran Konfigürasyonu Bu bölüm en sık kullanılan ekranları ele almaktadır: Giriş, Dosya Seçimi ve Menü. Giriş ekranı güç açıldığında görünür. Dosya Seçimi ekranı ve Menü ekranı Giriş ekranından çağrılabilir. Giriş Ekranı Güç açıldığında görünür ve [HOME] düğmesine basıldığında çağrılabilir. Bu ekran, geçerli Ses ve Tarz gibi geçerli temel ayarları göstererek bunları bir bakışta görmenizi sağlar. Bu nedenle klavyeyi çalarken normal olarak Giriş ekranını görebilmeniz gerekir.
Dosya Seçimi Ekranı Dosya Seçimi ekranı Ses, Tarz, Şarkı ve diğer verileri seçmek amacıyla kullanılır. Sesin, Tarzın veya Şarkının adına Giriş ekranında dokunarak veya VOICE ya da STYLE düğmelerinden birine dokunarak vb. bu ekranı çağırabilirsiniz. 1 2 3 1 Kategori Ses ve Tarz gibi çok çeşitli veriler, veri türüne göre çeşitli kategorilere (sekmelere) bölünür. Aşağıdaki ikisi hariç tüm sekmelere, ön ayarlı verileri içerdiklerinden “ön ayar” sekme denir.
Menü Ekranı Bu, çeşitli işlevleri kullanmak için portal ekranıdır ve Giriş ekranının sağ alt köşesindeki [Menu] simgesine dokunarak çağrılabilir. 1 2 1 İşlev listesi Çeşitli kolaylık sağlayan işlevler simgeler ile gösterilir. Bunlara dokunmak karşılık gelen işlevi çağırır. Bu liste, [] ya da [] simgesine basarak seçebileceğiniz iki sayfa içerir.
Ekran Tabanlı Kontroller Bu enstrümanın ekranı, ekranda sadece ilgili ayara dokunarak istenen parametreyi seçmenize veya değiştirmenize izin veren özel dokunmatik bir ekrandır. Veri Kadranı ve [HOME] düğmesi de kullanılabilir. Veri kadranı Ekran [HOME] düğmesi Ekranı (Dokunmatik Ekran) Kullanma Temel İşlemler 1 BİLDİRİM Dokunmatik ekranı kullanırken keskin veya sert araçlar kullanmayın. Ekrana hasar verebilirsiniz.
Döndürme Ekran düğmesine dokunup düğmeyi basılı tutun ve parametre değerini değiştirmek için parmağınızı düğme çevresinde döndürün. Dokunma ve basılı tutma Bu talimat, ekrandaki nesneye dokunma ve nesneyi bir süre basılı tutma anlamına gelir. []/[], bir kaydırıcı veya düğme kullanarak değer ayarlarken varsayılan değeri ekrandaki değere dokunup basılı tutarak geri yükleyebilirsiniz. Veri Kadranını Döndürme Veri kadranı, ekrana bağlı olarak aşağıdaki iki şekilde kullanılabilir.
ASSIGNABLE Düğmeleri Kullanma Sık sık kullandığınız işlevleri ekranın sol tarafındaki bu dört panel düğmesine atayabilirsiniz. Ayrıca, Menü ekranında (sayfa 28) listelenen işlevlerden herhangi biri burada bir kısayol olarak atanabilir. [Menu] → [Assignable] → [Assignable] ile işlem ekranını çağırın. 1 Temel İşlemler 1 2 2 3 3 Listeyi çağırmak için istediğiniz düğme numarasına dokunun. İstediğiniz öğeyi işlevler ve kısayollar (Menü ekranındaki işlevlere denktir) arasından seçin.
Dosya Yönetimi Kayıtlı Şarkı veya düzenlenmiş Ses gibi oluşturduğunuz veriler dosya olarak enstrümana (“Kullanıcı belleği” denir) ve bir USB flaş sürücüye kaydedilebilir. Çok sayıda dosya kaydettiyseniz, istediğiniz dosyayı çabucak bulmada güçlük çekebilirsiniz. Çalışmayı kolaylaştırmak için dosyalarınızı klasörler halinde düzenleyebilir veya arama işlevini kullanabilirsiniz. Bu işlemler Dosya Seçimi ekranında yapılır.
Yeni Klasör Oluşturma Klasörlerin istendiği gibi oluşturulabilmesi, adlandırılabilmesi ve düzenlenebilmesi orijinal verilerinizi bulmayı ve seçmeyi kolaylaştırır. NOT • Kullanıcı belleğine kaydedilebilecek en yüksek toplam dosya/klasör sayısı dosya boyutuna ve dosya/klasör adının uzunluğuna bağlı olarak değișir. • Klasörde depolanabilecek en yüksek dosya/klasör sayısı 2.500'dür. 1 Dosya Seçimi ekranında, Kullanıcı sekmesine (sayfa 27) dokunun, sonra yeni bir klasör oluşturmak istediğiniz konumu seçin.
Dosyaları Kopyalama veya Taşıma Bir dosyayı kopyalayıp veya kesip başka bir konuma (klasöre) yapıştırabilirsiniz. Ayrıca, aynı yordamı kullanarak bir klasörü kopyalayabilirsiniz (ancak taşıyamazsınız). NOT • Ön ayar sekmelerindeki dosyalar tașınamaz. • MIDI verileri ve/veya ses verilerini içeren ancak bunlarla sınırlı olmayan ticari olarak kullanılabilir müzikal verilerin kopyalanması, kișisel kullanımınızın dıșında kesinlikle yasaktır.
Favori Sekmesine Dosya Kaydetme Favori ya da sık kullanılan Seslerinizi ya da Tarzlarınızı, Favori sekmesine kaydederek hemen çağırabilirsiniz. Dosyaları Favori sekmesine kaydetmek için, her dosyanın sağ tarafındaki yıldız işaretine ( ) dokunun. Kaydedilen dosyayı Favori sekmesinden kaldırmak için Favori sekmesindeki ya da ilgili dosyayı içeren sekmedeki renkli yıldız işaretine ( ) dokunun.
Dosya arama 1 Arama ekranını çağırmak için Dosya Seçimi ekranında dokunun. 2 Karakter Girişi penceresini çağırmak için Arama kutusuna dokunun. (Arama) seçeneğine Arama kutusu 3 Aramayı (sayfa 37) başlatmak için dosya adını veya klasör adını (veya adın bir kısmını) girin. Birden fazla sözcük girmek isterseniz, sözcüklerin arasına boşluk koyun. Arama tamamlandıktan sonra bulunan liste görünür. Listelenen hiçbir dosya yoksa, bu adımı başka bir sözcükle tekrar deneyin.
1 Karakter türüne dokunun. Dil (sayfa 22) Japonca dışında bir dile ayarlı olduğunda: [Symbol] (veya [abc]) seçeneğine dokunmak, simgeler ile Romen harfleri (ve rakamları) arasında geçiş yapar. Büyük harf girme ile küçük harf girme arasında geçiş yapmak için (Üst Krktr) seçeneğine dokunun.
Uzatma Pedalı (Sağ) Bu pedala basmak notaları uzatır. Bu pedalı aniden bırakmak uzatılan notaları durdurur (susturur). Bu pedala bir VRM Sesini (sayfa 53) çalarken basmak, gerçek akustik bir piyanonun tipik tel rezonansını yeniden üretir. Bu pedalın bir “yarım pedal” işlevi, pedala ne kadar bastığınıza bağlı olarak kısmi uzatma etkileri yaratır. NOT Buradaki yastık pedalına basıp pedalı basılı tutarsanız, gösterilen tüm notalar uzatılır.
Metronomu Kullanma [METRONOME ON/OFF] düğmesi, metronomu başlatmanızı veya durdurmanızı sağlar. Metronom bir tıklama sesi sağlayarak çalışırken size doğru bir tempo kılavuzu verir veya belirli bir temponun nasıl tınladığını duymanızı ve anlamanıza olanak tanır. NOT Ayrıca, metronomun zaman ișaretini, ses düzeyini ve sesini [Menu] [Metronome] [Metronome] ile çağrılan ekrandan değiștirebilirsiniz.
Klavyenin Tuşe Duyarlılığını Ayarlama Tuşe Duyarlılığı, çalma kuvvetinize sesin nasıl tepki verdiğini belirler. Bu ayar klavyenin ağırlığını değiştirmez. 1 [Menu] → [Keyboard] ile ekranı çağırın. 2 Ekrana dokunarak ayarları yapın. Touch Curve (Tuşe Eğrisi) İstenen klavye bölümlerinin kutularına onay işaretleri girin, sonra ayar penceresini çağırıp Tuşe Duyarlılığı türünü seçmek için buraya dokunun.
Perdeyi Yarım Tonlarla Transpoze Etme TRANSPOSE [-]/[+] düğmeleri, enstrümanın genel perdesini (klavye sesi, Tarz çalma, MIDI Şarkısı çalma vb.) (-12 – 12 arası) yarım tonluk adımlarda transpoze eder. [-] ve [+] düğmelerine aynı anda basmak, değeri sıfırlar. NOT • Sesli Șarkının perdesini transpoze etmek istiyorsanız, sayfa 73. sayfadaki Perde Kaydırma parametresini kullanın. • Transpoze ișlevleri Davul Seti veya SFX Seti Seslerini etkilemez.
Ses Düzeyi Dengesini Ayarlama [Menu] → [Balance] ile çağrılan Denge ekranından klavye bölümleri (Ana, Katman, Sol), Tarz, Şarkı, mikrofon sesi (sound) harici cihazdan (sayfa 104) gelen Audio Giriş Sesi arasındaki ses düzeyi dengesini ayarlayabilirsiniz. Ses düzeyini ayarlamak için parmağınızı her bölüm için dikey olarak kaydırın.
Veri Yedekleme Bu enstrümanın Kullanıcı belleğindeki (Korumalı Şarkılar hariç) tüm verileri ve ayarları (Sistem ayarları, MIDI ayarları ve Kullanıcı Efekti ayarları) tek bir dosya olarak USB flaş sürücüye yedekleyebilirsiniz. Bu yordam, arıza durumunda veri güvenliği ve yedekleme için önerilir. NOT • Yedeklenebilecek ayarlar hakkında bilgi için bkz. Web sitesindeki (sayfa 9) Veri Listesi'nin “Parametre Tablosu”nun “Yedekleme/Geri Yükleme” sütunu.
2 Piyano Odası – Piyano Performansının Keyfine Varma – Piyano Odası işlevi, enstrümanı sadece, güçlük çekmeden ve tam tadına vararak bir piyano olarak çalmak isteyenler içindir. Panelden hangi ayarları yapmış olursanız olun, tek bir düğmeye basarak piyano performansı için en iyi ayarları anında çağırabilirsiniz. Ayrıca, piyano ayarlarını istediğiniz gibi değiştirebilir veya piyanoyu sanki küçük bir grubun parçasıymışsınız gibi çalmanın tadını çıkarabilirsiniz.
Piyanoyu Stüdyoda Başka Enstrümanlarla Çalma 1 2 Piyano Odası ekranını getirmek için [PIANO ROOM] düğmesine basın. Ekranın sağ üst köşesindeki (Eşlik) simgesine dokunun. Stüdyo icracıları ekranda görünür. Stüdyo icracıları (Eşlik) veya (Piyano) simgelerine dokunularak gösterilip gizlenebilir. 2 3 Stüdyo icracıları 3 Eşlik türünü seçin. İstenen eşliği seçme listesini çağırmak için stüdyo icracılarının resmine dokunun. Listeyi kapatmak için listenin dışında bir yere dokunun.
Eşlik Ayarlarını değiştirme Ayar ekranını çağırmak için sayfa 45 sayfadaki 3. adımın eşlik türü listesinin alt kısmındaki simgesine dokunun. 1 2 3 4 46 5 1 Ritim ve bas dışındaki tüm partileri açar veya kapatır. 2 Ritim ve bass partilerini açar veya kapatır. 3 Bas partisini açar veya kapatır. 4 Eşliğin ses düzeyini ayarlamak için kaydırıcıyı hareket ettirin. 5 Eşlik türü listesine geri gitmek için buraya dokunun.
Piyano Odası Ayarlarını Değiştirme/Sıfırlama Çeşitli Piyano Odası ayarlarını istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Ayrıca, tüm Piyano Odası ayarlarını varsayılan değerlerine sıfırlayabilirsiniz. 1 1 Piyano Odası ekranını getirmek için [Piano Room] düğmesine basın. Eşliğin ayarlarını değiştirmek için, stüdyo icracılarını getirmek üzere (Eşlik) seçeneğine dokunun. Ayarları değiştirmek için seçeneğine dokunun.
Piyano Odasındaki Performansınızı Kaydetme Piyano Odasındaki performansınızı enstrümanın Kullanıcı belleğine bir MIDI Şarkı (sayfa 66) olarak kaydedebilirsiniz. 1 Piyano Odası ekranını getirmek için [Piano Room] düğmesine basın. Piyano türü, stüdyo icracılarını çağırma ve benzeri gerekli ayarları yapın. 2 Kaydı başlatmak için [I] (Kayda başla) seçeneğine dokunun, sonra klavyeyi çalın. Eşliğin giriş bölümünden başlayarak kaydetmek isterseniz, eşliği başlatın.
3 Ses – Klavyeyi Çalma – Enstrümanda piyano, gitar, yaylılar, pirinç üflemeliler, üflemeli çalgılar ve diğerleri gibi olağanüstü gerçekçi enstrüman Seslerinin geniş bir yelpazesi bulunur. Ön Ayarlı Sesleri Çalma Sesler üç klavye bölümüyle çalınabilir: Ana, Katman ve Sol. Bu çalma modları tek bir Ses (Ana), katman olarak iki farklı Ses (Ana ve Katman) veya klavyenin sağ ve sol el bölgelerinde farklı Sesler (Ana/Katman ve Sol) çalmanıza izin verir.
Panel düğmelerini kullanma 1-1 Klavye bölümlerini seçmek için VOICE [MAIN/LAYER/LEFT] düğmesine, istenen bölümün lambası yanana kadar gerekirse tekrar tekrar basın. 1-1 1-2 1-2 Ses Seçimi ekranını çağırmak için istenen VOICE kategorisi düğmelerine basın. NOT • Ana ve Katman bölümleri için sadece Ses kategorisi seçim düğmelerini kullanarak Ses seçebilirsiniz. Ses kategorisi seçim düğmelerinden birini basılı tutarken, bașka bir Ses kategorisi seçim düğmesine basın.
Ses Özellikleri Ses Seçimi ekranında her Ses adının solunda Sesin tanımlayıcı özelliklerini temsil eden simge gösterilir. Çeşitli Ses nitelikleri bulunsa da burada yalnızca aşağıdakiler ele alınmaktadır. Ayrıntılı açıklamalar için web sitesindeki (sayfa 9) Başvuru Kılavuzu'nun “VoiceSetting” bölümüne bakın. • : VRM Sesleri (sayfa 53) Bunlar gerçek bir akustik piyanonun tel rezonans özelliğini yeniden üretir. • / : Süper Artikülasyon (S.Art, S.
Sol Sesi Koruma (tuşları bıraktıktan sonra bile) Left Hold (Sol Tutma) işlevi [Menu] → [Keyboard] ile “On” olarak ayarlandığında, Sol partinin Enstrüman Sesi tuşlar bırakıldığında bile tutulur. Yaylı çalgılar gibi azalmayan Enstrüman Sesleri sürekli tutulurken piyano gibi azalan türden Enstrüman Sesleri daha yavaş (pedal basılı tutuluyormuş gibi) azalır. Sol Tutma “On” olarak ayarlandığında, Giriş ekranının ortasındaki klavye çiziminin sol yanında bir “H” işareti belirir.
Piyano Performansı için Uygun Ayarları Getirme (Piyano Sıfırlama) Panelden hangi ayarları yapmış olursanız olun, enstrümanı piyano olarak çalmak için kolayca uygun ayarlara sıfırlayabilirsiniz. “Piyano Sıfırlama” olarak adlandırılan bu işlev “CFX Grand” Enstrüman Sesini tüm klavyede çalmanızı sağlar. NOT Bu ișlev, Piyano Odası ekranı (sayfa 44) veya Piyano Kilidi ekranı (bkz. așağıda) gösterilirken kullanılamaz. 1 [PIANO ROOM] düğmesini iki saniye veya daha uzun bir süre basılı tutun.
Süper Artikülasyon Seslerini Çalma Süper Artikülasyon Sesleri (S.Art Voices ve S.Art2) sadece çalma şeklinize göre ustaca, çok gerçekçi müzikal ifadeler oluşturmanızı sağlar. [S.Art]/[S.Art2] simgeleri, Enstrüman Sesi Seçimi ekranında veya Giriş ekranında Süper Artikülasyon Sesleri'nin (S.Art, S.Art2) Enstrüman Sesi'nin adının yanında gösterilir. Belirli Enstrüman Seslerinde belirli performans talimatları için, Giriş ekranında bu simgeye dokunarak, seçili S.Art veya S.
Orijinal Org Flüt Sesleri Oluşturma Enstrüman, efsanevi eski orgların sesini yeniden üretmek için gelişmiş dijital teknoloji kullanır. Geleneksel bir orgda olduğu gibi flüt pedal seviyelerini artırıp azaltarak kendi sesinizi oluşturabilirsiniz. Oluşturulan Ses gelecekte çağırmak üzere kaydedilebilir. NOT “Düzenleme” terimi geleneksel borulu orgların ses üretimine atıfta bulunur; burada ses, (ayak cinsinden) farklı uzunluklardaki borular tarafından üretilir.
1 Volume (Ses Düzeyi) Tüm Org Flüt sesinin düzeyini belirler. 2 Rotary/ Tremolo* “Hızlı” ve “Yavaş” Döner Hoparlör hızları arasında geçiş yapar. Bu parametre sadece adında “Rotary” olan bir efekt türü uygulandığında kullanılabilir. 3 Vibrato* Vibratoyu açar veya kapatır ve vibrato derinliğini ve hızını ayarlamanıza izin verir. 4 Response (Tepki) Sesin hem Patlama hem Sönme dilimlerinin tepki hızını ayarlar.
4 Tarzlar – Ritim ve Eşlik Çalma – Enstrümanda, pop, caz ve daha pek çok değişik müzik türünde (“Tarzlar” denen) çeşitli eşlik ve ritmik arka plan kalıpları bulunur. Her Tarz'da, sadece sol elinizle “akorlar” çalarak otomatik eşlik çalmanızı sağlayan Auto Accompaniment (Otomatik Eşlik) vardır. Bu özellik, tek başınıza çalarken bile bir grup veya orkestranın tınısını yaratmanıza izin verir. Tarz ile Çalma Tarz eşliğini aşağıdaki şarkıyla deneyin.
2 İstenen Tarza dokunun. Yukarıdaki örnek partisyon için [Country & Blues] kategorisine ve [Modern Country] seçeneğine, sonra [Country 8Beat 2] seçeneğine dokunun. Tarz kategorisi ayrıca STYLE düğmelerine basılarak da seçilebilir. NOT Alt kategoriyi aynı Tarz kategorisi düğmesine iki kez veya daha fazla basarak değiștirebilirsiniz. 3 STYLE CONTROL [ACMP ON/OFF] düğmesinin açık olduğundan emin olun.
Tarz Özellikleri Tarz türü ve tarzı tanımlayan özellikler, (Pro ve Session gibi) Ön Ayarlı Tarz simgesinin üzerinde gösterilir. Bu simgelerin ayrıntıları için web sitesindeki (sayfa 9) Başvuru Kılavuzu'nun "StyleSetting" (Tarz Düzenleme) bölümüne bakın. Bir Tarz genellikle sekiz bölümden (kanaldan): Belirli kanalları açarak/kapatarak veya Enstrüman Seslerini (sayfa 97) değiştirerek bir Tarza çeşitlemeler ekleyebilir ve Tarzın hissini değiştirebilirsiniz.
Çalmayı Başlatmak/Durdurmak İçin [R/J] (START/STOP) Geçerli Tarzın ritim bölümünün çalınmasını başlatır. Çalmayı durdurmak için bu düğmeye tekrar basın. Hem ritmi hem otomatik eşliği ([ACMP ON/OFF] düğmesi) çalma [ACMP ON/OFF] düğmesini açarsanız, Tarz çalma sırasında akor bölümündeki akorlar çalındığında ritim bölümünün ve otomatik eşliğin her ikisi birden çalınabilir. NOT • Bazı Tarzlarda ritim sesi çıkmıyor.
Tarz Çalma Sırasında Çeşitleme (Bölüm) Değiştirme Her Tarz dört farklı Ana bölümden, dört Dolgu bölümünden ve bir Ara bölümden oluşur. Bu bölümleri verimli kullanarak, performans sesinizi kolayca daha dinamik ve profesyonel hale getirebilirsiniz. Tarz çalınırken bölüm özgürce değiştirilebilir. MAIN VARIATION [A] − [D] İstediğiniz Ana bölümü seçmek için MAIN VARIATION [A] – [D] düğmelerinden birine basın (veya dokunun) (düğme kırmızı yanar).
Geçerli Tarza Uygun Panel Ayarlarını Getirme (Tek Dokunuş Ayarı) Tek Dokunuş Ayarı, tek bir düğmeye dokunularak seçili Tarz için en uygun panel ayarlarının (Sesler veya efektler vb.) otomatik olarak getirildiği güçlü ve kolaylık sağlayan bir özelliktir. Hangi Tarzı kullanmaya zaten karar vermişseniz, Tek Dokunuş Ayarı otomatik olarak uygun sesi sizin için seçecektir. 1 2 İstediğiniz Tarzı seçin (sayfa 57 bölümünde adım 1 – 2). ONE TOUCH SETTING [1] – [4] düğmelerinden birine basın.
Orijinal ayarları Tek Dokunuş Ayarında belleğe alma Orijinal panel ayarlarınızı Tek Dokunuş Ayarında belleğe alabilirsiniz. Yeni oluşturulan Tek Dokunuş Ayarı, Kullanıcı sekmesine bir Kullanıcı Tarzı olarak belleğe alınır ve Tek Dokunuş Ayarını Tarz dosyasının bir parçası olarak çağırabilirsiniz. 1 2 3 Tek Dokunuş Ayarınızı belleğe almak için istediğiniz Tarzı seçin. Sesler ve Efektler gibi öğeler için istediğiniz panel ayarlarını yapın. REGISTRATION MEMORY'nin [MEMORY] düğmesine basın.
Akor Parmak Dağıtım Türünü Değiştirme Akor Parmak Dağılım türünü çalma tarzınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. 1 Ayırma Noktası/Parmak Dağılımı penceresini getirin: [Menu] → [Split&Fingering]. NOT Ayırma Noktası/Parmak Dağılımı penceresi ayrıca Giriș ekranındaki klavye çizimini basılı tutarak da çağrılabilir. 2 2 İstenen Parmak Dağıtımı Türünü seçmek için []/[] seçeneğine dokunun.
AI Fingered (AI Parmaklı) Temelde Parmaklı ile aynıdır; sadece akorları (önceki çalınan akor temel alınarak vs.) belirtmek için üçten daha az nota çalınabilir. NOT Sadece Piyano Odasında, Akor bölümündeki performansınız, seçilen Sesin ve yanı sıra eșliğin sesini üretir. Bu gelişmiş parmak dağılım türü kullanıldığında, enstrüman, siz klavyenin herhangi bir yerinde iki elinizi birden kullanarak istediğiniz şeyi çalarken uygun eşliği otomatik olarak üretir.
5 Şarkı Çalma – Çalma ve Çalışma Şarkıları – Clavinova için “Şarkı”, ön ayarlı şarkıları, piyasada bulunan müzik dosyalarını vs. içeren MIDI veya ses verilerini anlatır. Bir Şarkı'yı kayıttan çalıp dinleyebileceğiniz gibi Şarkı çalınırken beraberinde klavyeyi çalabilirsiniz. Bu enstrümanda kaydedilip çalınabilecek iki Şarkı türü vardır: MIDI Şarkılar ve Sesli Şarkılar. • MIDI Şarkı MIDI Şarkı, klavye performansınızın bilgilerinden oluşur ve sesin kendisinin bir kaydı değildir.
1 Şarkı Seçimi ekranını getirmek için, Giriş ekranında Şarkı adına dokunun. 2 Seçmek için ekranda istediğiniz Şarkıya dokunun.
Çalmak üzere sonraki Şarkıyı kuyruğa alma (yalnızca MIDI Şarkısı) Bir MIDI Şarkısı çalınırken sonraki MIDI Şarkısını çalmak üzere kuyruğa alabilirsiniz. Sahne performansı sırasında sonraki Şarkıya düzgün bağlanmak için bu uygundur. Bir Şarkı çalınırken Şarkı Seçimi ekranından çalmak istediğiniz bir sonraki Şarkıyı seçin. Karşılık gelen Şarkı adının sağ yanında [Next] simgesi belirir. Bu ayarı iptal etmek için [Next] simgesine dokunun. 4 Çalmayı durdurmak için [J] (Durdur) seçeneğine dokunun.
NOT • Burada değinilen açılır pencere, Cümle İșaretleri olmayan bir MIDI Șarkısını ya da bir Sesli Șarkıyı ekrana dokunarak geri ya da hızlı ileri aldığınızda görünmez. • Cümle İșareti, belirli bazı MIDI Șarkısı verilerindeki önceden programlanmıș bir ișarettir; Șarkıda belirli bir konumu belirtir. Şarkı Çalma Pozisyonunu Taşıma Giriş ekranının (genişletilen) Şarkı bölgesinde çalınan Şarkının geçerli pozisyonu gösterilir. Bu pozisyon, ekranda kaydırıcı ileri ya da geri hareket ettirilerek taşınabilir.
Partisyonun Boyutunu Değiştirme/Partisyonda Sözleri Gösterme Ekranın sağ altında gösterilen (Görünüm Ayarı) simgesine dokunarak Partisyon ekranının ayarlarını yapabilir; örneğin partisyon boyutunu değiştirebilir veya içinde nota adlarını ya da sözleri görüntüleyebilirsiniz. Partisyon ekranının ayrıntıları için web sitesindeki (sayfa 9) Başvuru Kılavuzu'na bakın. NOT Șarkı sözleri yalnızca MIDI Șarkısında söz verileri varsa gösterilir.
Kılavuz İşleviyle Tek El İle Çalışma MIDI Audio Kendi başınıza çalışmak için sağ el bölümünün sesini kapatabilirsiniz. Buradaki açıklamalar, sağ el bölümünü Kılavuz işlevlerinden “Follow Lights” (Işıkları İzle) ile çalışırken geçerlidir. Kılavuz lambaları çalmanız gereken notaları ve bunları ne zaman çalmanız gerektiğini gösterir. Ayrıca, eşlik, notaları doğru çalmanız için sizi beklediğinden kendi tercih ettiğiniz hızda da çalışabilirsiniz.
Diğer kılavuz işlevleri Yukarıda anlatılan “Follow Lights” işlevine ek olarak Kılavuz özellikleri arasında, notaların zamanlamasını çalışmak (Any Key modu), Karaoke veya bir şarkıyı kendi hızınızda çalışmak (Your Tempo) için başka işlevler de bulunur. İşlevleri [Menu] → [SongSetting] → [Guide] → [Type] ile seçebilirsiniz. Daha fazla bilgi için web sitesindeki (sayfa 9) Başvuru Kılavuzu'na bakın.
Șarkının Bașı A B Șarkının Sonu NOT • Șarkıyı bașından șarkının ortasında bir yerlere kadar tekrarlamak istediğinizde: 1. A-B Repeat simgesini açın ve Șarkı çalmayı bașlatın. 2. İstediğiniz bitiș noktasında (B) A-B Repeat simgesine tekrar basın. • Yalnızca A Noktası'nın belirlenmesi, parçanın A Noktası ile Șarkı'nın sonu arasında tekrarlı çalınmasına neden olur. 4 Çalmayı durdurmak için [J] (Durdur) seçeneğine dokunun. Şarkı pozisyonu A Noktasına döner.
4 Değeri [L]/[R] seçeneğine dokunarak ayarlayın. Çalma Hızını Ayarlama (Süre Uzatma) MIDI Audio Bir MIDI Şarkısının Tempo ayarında olduğu gibi (sayfa 39) USB flaş sürücüdeki bir Sesli Şarkının çalma hızını da uzatarak veya kısaltarak ayarlayabilirsiniz. Bunu yapmak için bir Sesli Şarkı seçin, sonra Ayar penceresini getirmek için Giriş ekranının Şarkı bölgesinde (Süre Uzatma) seçeneğine dokunun. Değeri (% 70 – % 160 arasında) ayarlamak için bu pencerede [L]/[R] seçeneğine dokunun.
6 Şarkı Kaydetme – Performansınızı Kaydetme – Bu enstrüman performansınızı aşağıdaki iki şekilde kaydetmenize izin verir. • MIDI kaydetme Kaydedilen performanslar, bu yöntemle, bir SMF (format 0) MIDI dosyası halinde enstrümanın Kullanıcı belleğine veya bir USB flaş sürücüye yazılır. Belirli bir bölümü tekrar kaydetmek veya Sesleri veya diğer parametreleri değiştirmek isterseniz, bu yöntemi kullanın.
1 2 Enstrüman Sesi ve Tarz seçimi gibi gerekli ayarları yapın. Giriş ekranında Şarkı bölgesini genişletmek için sağ üst köşede [] öğesine dokunun, sonra Şarkı Kaydetme penceresini çağırmak için [I] (Kayıt) seçeneğine dokunun. 2 NOT • Şarkı Kaydı penceresi SONG CONTROL [I] (Kayıt) düğmesine basılarak da çağrılabilir. Burada ve sonraki adımlarda Giriş ekranının Şarkı bölgesindeki işlem SONG CONTROL düğmeleriyle (sayfa 68) kontrol edilebilir.
6 Performansınızı bitirdikten sonra kaydı durdurmak için Giriş ekranında [J] (Durdur) seçeneğine dokunun. 6 7 7 8 Kaydedilen performansı duymak için [R/K] (Çal/Duraklat) seçeneğine dokunun. Kaydedilen performansınızı kaydedin. MIDI Olarak Kaydetme Kayıttan sonra Giriş ekranının Şarkı bölgesinde (Kaydet) görünür. Bu simge, kaydedilen veriler olduğunu ancak bunların henüz belleğe yazılmadığını gösterir.
Sağ ve Sol El Partilerini veya Tarz ve Melodileri Bağımsız Olarak Kaydetme (MIDI Kayıt) MIDI Kaydı ile canlı olarak çalması güç olabilecek bir parçanın tamamını her partiyi (veya kanalı) bağımsız olarak kaydederek bir MIDI Şarkı oluşturabilirsiniz. Örneğin, önce sağ el partisini, sonra bu kaydedilen sağ el partisini dinlerken sol el partisini veya önce çalınacak Tarzı, sonra da kaydedilen bu Tarzı dinlerken melodileri kaydedebilirsiniz.
5 Performansınızı bitirdikten sonra kaydı durdurmak için Giriş ekranında [J] (Durdur) seçeneğine dokunun. 5 6 6 Kaydedilen performansı duymak için [R/K] (Çal/Duraklat) seçeneğine dokunun. Sağ el veya Tarz partilerinin kaydedilmesi tamamlandığından sol el partisini veya bir melodiyi kaydetmek için sonraki adıma gidebilirsiniz. 7 Song Recording (Şarkı Kaydı) penceresini getirin ve [Overwrite MIDI] öğesinin seçildiğini doğrulayın. 8 Kayıt için sonraki partiyi seçin.
9 Sol el partisinin veya bir melodinin kaydını başlatmak için klavyeyi çalın. Kaydı [Rec Start] veya SONG CONTROL [R/K] (Çal/Duraklat) düğmesine basarak da başlatabilirsiniz. 10 Performansınızı bitirdikten sonra kaydı durdurmak için Giriş ekranında [J] (Durdur) seçeneğine dokunun. 11 12 Kaydedilen performansı duymak için [R/K] (Çal/Duraklat) seçeneğine dokunun. Kaydedilen performansı belleğe yazın (sayfa 77, 8. adım).
4-1 4-2 BİLDİRİM [Rec] içine veri kaydetmiș kanalları ayarlarsanız, daha önce kaydedilen verilerin üzerine yazılır. NOT • Bir kanala birden çok bölüm kaydedilemez. • Kaydı iptal etmek istiyorsanız, 5. adıma geçmeden önce ekranda [Cancel] öğesine dokunun veya SONG CONTROL [I] (Kayıt) düğmesine basın. Ayarları hızlı bir şekilde yapmak için sadece klavye bölümünü (sol altta duran [Keyboard All], [Style All], [Left Hand] veya [Right Hand]) seçmeniz yeterlidir.
8 1 – 7 arası adımları tekrarlayarak performansınızı başka bir Kanala kaydedin. 2. adımda [Overwrite MIDI] öğesinin seçildiğini doğrulayın. 4. adımda kaydedilmiş verileri olmayan bir Kanal seçin. 5. adımda, daha önce kaydedilmiş verileri dinlerken klavyeyi çalın. NOT Bașka bir kanalı kaydederken daha önce kaydedilmiș kanalları Mikser ekranında (sayfa 97) açın veya kapatın. 9 Kaydedilen performansı belleğe yazın (sayfa 77, 8. adım).
7 Mikrofon – Şarkınıza Vokal Armoni Efektleri Ekleme – [MIC/LINE IN] jakına (standart mono telefon jakı) mikrofon bağlayarak klavye veya Şarkı çalarken şarkı söylemenin tadını çıkarabilirsiniz. Enstrüman vokallerinizi dahili hoparlörlerden dışarı verir. Ayrıca, şarkı söylerken sesinize otomatik olarak Vokal Armoni efektleri uygulayabilirsiniz. 1 Enstrümanı kapatmadan önce [INPUT VOLUME] düğmesini en düşük konuma ayarlayın. 2 Mikrofonu [MIC/LINE IN] jakına bağlayın.
Sesinize Vokal Armoni Efektleri Uygulama Vokal Armoni özelliği, mikrofon sesiyle girilen sesinize armoniler eklemenizi sağlar. 1 2 Mikrofonu enstrümana bağlayın (sayfa 83). [Menu] → [VocalHarmony] ile Vokal Armoni ekranını getirin. 4 Vokal Armoni adı Mod 3 6-1 (Mod “Vocoder” veya “Vocoder Mono” olarak ayarlandığında) NOT Solda gösterilen ekran, Armoni Modu “Vocoder” olarak ayarlandığında getirilir. Armoni Modu “Chordal” olarak ayarlandığında farkı bir ekran görünür.
6 Seçtiğiniz Türe (ve moda) göre aşağıdaki adımları uygulayın. Chordal type'ı (Akor türü) seçtiyseniz: 6-1 [ACMP ON/OFF] düğmesinin açık olduğundan emin olun. 6-2 Akor içeren bir Tarz veya bir Şarkı çalın. Akorlara dayanan vokal armoniler şarkınıza uygulanır. Vocoder (Ses Kodlayıcı) veya Vocoder-Mono (Ses Kodlayıcı-Mono) türünü seçtiyseniz: 6-1 Gerekirse “Keyboard” ayarını “Off ”, “Upper” veya “Lower” olarak değiştirin.
8 Kayıt Belleği/Çalma Listesi – Özel Panel Ayarlarını Kaydetme ve Çağırma – Kayıt Belleği işlevi Enstrüman Sesi ve Tarz gibi panel ayarlarını bir Kayıt Belleği düğmesine “kaydetmenizi” (ya da "eşleştirmenizi") sağlar; ardından da, tek bir düğmeye basarak özel panel ayarlarınızın hemen çağrılmasını sağlar.
Özel Panel Ayarlarını Kayıt Belleği ile Kaydetme ve Çağırma Panel Ayarlarınızı Kaydetme 1 Panel kontrollerini (Ses, Tarz vs.) istediğiniz gibi ayarlayın. 2 Kaydetme Belleği penceresini çağırmak için REGISTRATION MEMORY bölümündeki [MEMORY] düğmesine basın. Öğe listesini görüntüler veya gizler Kaydedilecek öğeleri seçme Sol pencerenin alt kısmına dokunmak [] kaydedilecek öğeleri seçme listesini çağırır. 3. adıma geçmeden önce istenen öğelere dokunarak onay işaretleri girin veya kaldırın.
Kaydetme Belleğini bir Tuş Aralığı Olarak Kaydetme Panel ayarlarının tümü sekiz Kayıt Belleği düğmesine tek bir Tuş Aralığı dosyası olarak kaydedilir. 1 Kaydetme bölgesini göstermek için Giriş ekranında sağ üst köşedeki [] öğesine, sonra Kaydetme Tuş Aralığı Seçimi ekranını getirmek için bu bölgeye dokunun. 1 2 NOT Genel olarak Kaydetme Belleği verileri (Tuș Aralığı dosyaları) CVP-809 ve CVP-805 arasında uyumludur.
Kaydetme Belleği Bilgilerini Onaylama Kaydetme Belleği Tuş Aralığının [1] – [8] arası düğmelerine hangi Enstrüman Seslerinin ve Tarzın belleğe alındığını doğrulamak için bilgi penceresini çağırabilirsiniz. 1 2 Kaydetme Tuş Aralığı Seçimi ekranını getirin, sonra istenen Tuş Aralığını seçin. Kayıt Tuş Aralığı Bilgi penceresini çağırmak için (Bilgi) seçeneğine dokunun. Sayfa geçiși içindir. NOT Ses bölümü kapalı olarak ayarlanmıșsa, ilgili bölümün Ses adı gri görünür.
2 Kutuya arama seçeneklerini girin. 3 • Tag (Etiket): Kutuya etiketleri girin (aşağıya bakın) veya [Existing Tag List] seçeneğine dokunarak listeden etiketler seçin. Kutusuya birden çok etiket girmek isterseniz, etiketlerin arasına bir boşluk ekleyin. • Song (Şarkı): Şarkı adını girin. • Style (Tarz): Tarz adını girin. • Style Tempo (Tarz Temposu): Tarzın tempo aralığını girin. Her arama sorgusunu silmek için [Clear] seçeneğine dokunun. Tamamını silmek için [All Clear] seçeneğine dokunun.
Büyük Bir Panel Ayarları Repertuarını Yönetmek için Çalma Listeleri Kullanma Çalma Listesi, performanslarınız için birden çok liste setini yönetmede kullanılabilir. Büyük bir repertuardan (çok büyük sayıdaki Kayıt Belleği Tuş Aralığı dosyası) sadece istediğiniz dosyaları seçebilir ve her performans için yeni bir set listesi oluşturabilirsiniz. Çalma Listesi'ne Kayıtlar ekleyerek her performansın istediğiniz Kayıt Belleği Tuş Aralığı dosyalarını doğrudan çağırabilirsiniz.
4 Gerekirse Kaydı düzenleyin. Yeni eklenen Çalma Listesi Kaydı, sadece seçili kayıt Tuş Aralığı dosyasını çağırır. Daha ayrıntılı ayarlar (belirli bir Kayıt Belleğini numarasını doğrudan yeniden çağırmak gibi) yapmak isterseniz, Kaydı düzenleyebilirsiniz. 4-1 Record Edit (Kayıt Düzenleme) penceresini çağırmak için [Edit] seçeneğine dokunun. Kayıt adı Kayıt Tuș Aralığı dosyasının yolu Kayıt'a bağlanır. Bu dosya, Kayıt seçilerek getirilir. 4-2 Kaydı düzenlemek için dokunun.
Özel Panel Ayarları'nı Çalma Listesi Aracılığıyla Çağırma 1 Çalma Listesi ekranını [Menu] → [Playlist] ile çağırın. 4 Kayıt yüklenirken çağrılan Kayıt Belleği numarası. Kayıt yüklendikten sonra getirilen ekran. 2 Playlist Selection (Çalma Listesi Seçimi) ekranını çağırmak için Çalma Listesi'nin adına dokunun. 3 4 İstenen Çalma Listesi dosyasını seçin. Çalma Listesi ekranında Kayıt adını seçin, sonra [Load] seçeneğine dokunun.
Kaydı Çalma Listesinden Silme 1 2 Çalma Listesi ekranında, silmek için istediğiniz Kayda dokunun. [Delete] seçeneğine dokunun. Bir onay mesajı görünür. İşlemi iptal etmek istiyorsanız burada [No] seçeneğine dokunun. 3 4 Kaydı silmek için [Yes] seçeneğine dokunun. Düzenlenen Çalma Listesi dosyasını kaydetmek için dokunun.
9 Mikser – Ses Düzeyini ve Ton Dengesini Düzenleme – Mikser, klavye bölümlerinin yanı sıra Şarkı/Tarz kanallarının ses düzeyi dengesi ve seslerin tınısı gibi yönleri üzerinde sezgisel bir kontrolünüz olmasını sağlar. Optimum denge ve stereo görüntüsü ayarlamak için her Sesin düzeylerini ve stereo konumunu (pan) ayarlamanızı ve efektlerin nasıl uygulanacağını ayarlamanızı sağlar. Bu bölüm, Mikserin temel prosedürlerini ele almaktadır. Ayrıntılar için web sitesindeki (sayfa 9) Başvuru Kılavuzuna bakın.
Master (Ana) 3 Diğer ekranlardan farklı olarak bu ekran, bu enstrümanın (Audio (Sesli) Şarkılar dışında) tüm sesinin tonal niteliklerini ayarlamak istediğinizde kullanılır. İstenen parametreleri düzenlemek için bir sekmeye dokunun. 2. adımda “Master” dışında bir sekme seçildiğinde: Filter (Filtre) Armonik İçeriği (rezonans) ve sesin parlaklığını ayarlamak içindir. EQ Sesin tonunu ve tınısını düzeltmek üzere denkleştirme parametrelerini ayarlamak içindir.
"Master" Mikser ayarlarını depolamak için: Orijinal düzenlemeleriniz bir Ana Kompresör türü ve Ana EQ türü olarak depolanabilir. Ayarları ileride çağırmak istiyorsanız, her ekranın sağ üst köşesinde karşılık gelen türü seçin. 1. “Compressor” ekranında veya “EQ” ekranında (Kaydet) seçeneğine dokunun. 2. “Compressor” ekranında User1 – User30 veya “EQ” ekranında User1 – User30 arasından birini seçin, sonra Character Entry (Karakter Girişi) penceresini çağırmak için [Save] seçeneğine dokunun. 3.
10 Bağlantılar – Enstrümanınızı Başka Cihazlarla Kullanma – DİKKAT Enstrümanı bașka elektronik bileșenlere bağlamadan önce tüm bu bileșenlerin gücünü kapatın. Ayrıca herhangi bir bileșenin gücünü açmadan veya kapatmadan önce, tüm ses düzeylerini minimuma (0) getirmeyi unutmayın. Aksi halde bileșenler hasar görebilir, elektrik çarpabilir, hatta kalıcı ișitme kaybı olușabilir. BİLDİRİM Harici hiçbir cihazı dengesiz bir șekilde yerleștirmeyin. Cihazın düșerek etrafa zarar vermesine neden olabilirsiniz.
1 [AUX PEDAL] jakı Ayrı satılan ayak kumandasını veya pedalı bağlamak içindir (sayfa 109). 2 MIDI terminalleri Bir bilgisayara veya sintizayzır ya da sekvensır (sayfa 108) gibi harici bir MIDI cihaza bağlamak içindir. 3 [USB TO HOST] terminali Bilgisayar veya akıllı telefon ya da tablet (sayfa 102) gibi bir akıllı cihaza bağlamak içindir. 4 AUX OUT [L/L+R]/[R] jakları Harici elektrikli hoparlör sistemlerine (sayfa 107) bağlamak içindir.
USB Cihazlar Bağlama ([USB TO DEVICE] terminali) [USB TO DEVICE] terminaline bir USB flaş sürücü, USB ekran adaptörü veya USB kablosuz LAN adaptörü bağlayabilirsiniz. Enstrümanda oluşturduğunuz verileri USB flaş sürücüye (sayfa 32) kaydedebilir, enstrümanın ekranını (sayfa 108) görüntülemek için bir USB ekran adaptörü ile harici bir monitöre bağlanabilir veya enstrümanı bir USB kablosuz LAN adaptörü (sayfa 103) ile akıllı bir cihaza bağlayabilirsiniz.
USB Flaş Sürücü Formatlama Bir USB flaş sürücü bağlandığında, bağlı USB flaş sürücünün formatlı olmadığını gösteren bir mesaj belirebilir. Böyle bir mesaj belirirse formatlama işlemini yapın. BİLDİRİM Formatlama ișlemi daha önceden var olan verileri siler. Formatlamakta olduğunuz USB flaș sürücünün önemli veriler içermediğinden emin olun. Özellikle birden fazla USB flaș sürücü bağlıyken dikkatli hareket edin. 1 2 Formatlamak üzere [USB TO DEVICE] terminaline bir USB flaş sürücü bağlayın.
Bilgisayara Bağlanma ([USB TO HOST] terminali/MIDI terminalleri) [USB TO HOST] terminaline veya MIDI terminallerine bir bilgisayar bağlayarak, enstrüman ve bilgisayar arasında MIDI veya Ses (Audio) verisi aktarabilirsiniz. Bu enstrümanla bir bilgisayar kullanmanın ayrıntıları için web sitesindeki (sayfa 9) “Computer-related Operations” (Bilgisayar ile İlişkili İşlemler) konusuna bakın. BİLDİRİM • 3 metreden kısa AB tipi bir USB kablosu kullanın. USB 3.0 kabloları kullanılamaz.
Ses (Audio) Geri Döngüsünü Açma/Kapama Bu, harici cihazdan gelen Ses (Audio) Girişi'nin (sayfa 104), enstrümandaki performans ile birlikte çıkış olarak bir bilgisayara veya akıllı bir cihaza verilip verilmeyeceğini ayarlamanızı sağlar. Ses (Audio) Girişini dışarı vermek için Ses Geri Döngüsü'nü “Açık” olarak ayarlayın. Örneğin Ses (Audio) Girişi ve enstrümanda çalınanları bağlı bilgisayar ya da akıllı cihazı kullanarak kaydetmek isterseniz, bunu “Açık” olarak ayarlayın.
Harici Cihaz'da Çalınan Sesi (Audio) Enstrümanın Hoparlöründen Dinleme ([AUX IN] jack/Bluetooth/[USB TO HOST] terminali) Bağlı cihazın çaldığı ses (audio) enstrümanın hoparlöründen dışarı verilebilir. Ses (audio) girişi için, aşağıdaki yöntemlerden birini kullanarak harici bir cihaz bağlayın.
Bu enstrümanla Bluetooth donanımlı bir cihazdan gelen Ses (Audio) verisini dinleme (Bluetooth Audio İşlevi) Bluetooth işlevini kullanmadan önce sayfa 106. sayfadaki “Bluetooth Hakkında” konusunu okuduğunuzdan emin olun. Akıllı telefon veya taşınır ses (audio) çalar gibi Bluetooth donanımlı bir cihazda kaydedilmiş ses (audio) verilerini bu enstrümanda çalıp enstrümanın dahili hoparlörlerinden dinleyebilirsiniz.
3 Bluetooth donanımlı bir cihazla eşleşme için [Pairing] seçeneğine dokunun. Bluetooth donanımlı cihazınızı enstrümana bağlamak isterseniz, cihazın önce enstrümanla eşlenmesi gerekir. Cihaz bu enstrüman eşlendikten sonra eşlemenin tekrar yapılmasına gerek yoktur. NOT • “Eșleșme,” Bluetooth donanımlı cihazların bu enstrümana kaydedilmesi ve kablosuz iletișim için iki cihazın birbirini tanıması anlamına gelir.
Çalma İçin Harici Hoparlör Sistemi Kullanma (AUX OUT [L/L+R]/[R] jakları) Enstrümanın sesini amplifiye etmek için AUX OUT [L/L+R]/[R] jaklarını kullanarak bir stereo sistem bağlayabilirsiniz. Enstrümanın [MIC/LINE IN] jakına bağlı mikrofon veya gitar sesi de birlikte verilir. BİLDİRİM • Olası hasarlardan korunmak için, önce enstrümanı, sonra da harici cihazı açın. Kapatılacağı zaman, önce Harici cihazı, sonra da enstrümanı kapatın.
Harici MIDI Cihazlar Bağlama (MIDI terminalleri) MIDI kabloları kullanarak ve harici bir MIDI cihaza (klavye, sekvensır vs.) veya bir bilgisayara bağlanarak, MIDI cihaza enstrümandan veya enstrümana MIDI cihazdan kumanda edebilirsiniz. • MIDI [IN]: Başka bir MIDI cihazından MIDI mesajları alır. • MIDI [OUT]: Enstrüman tarafından oluşturulan MIDI mesajlarını başka bir MIDI cihazına iletir. • MIDI [THRU]: Sadece MIDI IN ile alınan MIDI mesajları aktarır.
Mikrofon veya Gitar Bağlama ([MIC/LINE IN] jakı) [MIC/LINE IN] jakına (standart 1/4" telefon jakı) bir mikrofon, gitar veya başka değişik bir ekipman bağlayabilirsiniz. Mikrofon bağlama hakkında talimatlar için bkz. sayfa 83. Bağlı ekipmana göre “MIC” veya “LINE IN” seçmeniz gerektiğini unutmayın. Bağlı ekipmanın (bir mikrofon, gitar ya da bas) çıkış düzeyi düşükse, [MIC/LINE] anahtarını “MIC” yapın. Bağlı ekipmanın (sintisayzır, klavye veya CD çalar gibi) yüksekse, [MIC/LINE] anahtarını “LINE” yapın.
Menü Ekran İşlevi Listesi Bu bölüm Menü ekranındaki simgelere dokunularak çağrılan ekranlarda yapılabilecekleri basit bir dille ve çok kısa olarak açıklamaktadır. Bu işlevler bu Kullanıcı Kılavuzu'nda aşağıda belirtilen sayfalarda açıklanmaktadır. Her işlevin ayrıntıları için web sitesindeki (sayfa 9) Başvuru Kılavuzu'na bakın. Menü Açıklama Sayfa Tempo MIDI Șarkının, Tarzın veya Metronomun temposunu ayarlamak içindir.
Menü Açıklama Sayfa Registration Sequence (Kaydetme Sırası) Pedalı veya ASSIGNABLE düğmeyi kullanırken Kayıt Belleği ayarlarını getirme sırasını belirler. – Registration Freeze (Kaydı Dondurma) Kayıt Belleği aracılığıyla panel ayarları getirdiğinizde bile değișmeden kalacak öğeleri belirler. – Chord Looper (Akor Döngüleyici) Çaldığınız akor ilerlemeleri kaydedilip, Tarz; klavyenin akor bölümünde akor çalmanıza gerek kalmadan, akor ilerlemesi verilerine karșılık olarak otomatik çalınabilir.
Menü System (Sistem) MIDI sistem parametrelerini düzenlemek içindir. MIDI aktarım parametrelerini düzenlemek içindir. Receive (Alma) MIDI alma parametrelerini düzenlemek içindir. On Bass Note (Bas Notasında) MIDI ile alınan nota mesajlarını temel alarak çalınan Tarz için bas notasını belirler. Chord Detect (Akor Algılama) MIDI ile alınan nota mesajlarını temel alarak çalınan Tarz için akor türünü belirler.
CVP-809 (Kuyruklu piyano türü) Montajı DİKKAT • Birimi geniș alanlı sert ve düz bir zeminde monte edin. • Parçaları karıștırmamaya veya yanlıș yerleștirmemeye dikkat edin ve tüm parçaları doğru yönde taktığınızdan emin olun. Lütfen birimi burada anlatılan sıraya uygun olarak monte edin. • Montaj en az iki kiși tarafından gerçekleștirilmelidir. • Yalnızca dahil edilen belirtilen boyutlardaki vidaları kullanın. Bașka hiçbir vida kullanmayın.
2 Üç ayağı ve üç ayak kirişini takın. 3 Lir ayaklarını tutturun. Ayakların yönünü doğrulamak için aşağıdaki şemaya bakın. Arka ayak Ön ayak Ön ayak 1 1 Dört vidayı, öndeki ayaklardan birinden başlayarak her bir ayağa takıp sıkın. 6 x 40 mm tespit vidaları 4 x 16 mm ince vida 1 Lir ayaklarını dört ince vidayı (4 x 16 mm) kullanarak tutturun. 4 2 Ayak kirişlerini ayakların üzerine geçirin ve bunları dört ince vidayı (4 x 10 mm) kullanarak ayaklara tutturun.
5 Pedal kutusunu takın. 1 Pedal kablosunu pedal kutusunun üst kısmına tutturan bükmeli bağı ve bandı çıkarın. . 6 x 20 mm tespit vidaları Bant Bükmeli bağ 5 3. adımda takılan dört vidayı gevşetin, sonra lir ayaklarını gösterildiği gibi oklar yönünde iterken sağlam tutarak bu dört vidayı tekrar sıkın. 2 Pedal kutusunun ön tarafını, iki tespit vidasını (6 x 20 mm) parmakla sıkarak birimin alt kısmına tutturun.
6 Ayarlayıcıyı zemin yüzeyiyle sıkıca temas edinceye kadar döndürün. Montajı tamamladıktan sonra lütfen aşağıdakileri kontrol edin. • Artan parça var mı? → Montaj prosedürünü gözden geçirin ve varsa hataları düzeltin. • Enstrüman kapılardan veya diğer hareketli düzeneklerden uzakta mı? → Enstrümanı uygun bir konuma taşıyın. • Enstrüman salladığınız zaman bir ses çıkarıyor mu? → Tüm vidaları sıkın.
CVP-809 Montajı DİKKAT CVP-809B/CVP-809PE • Birimi geniș alanlı sert ve düz bir zeminde monte edin. • Parçaları karıștırmamaya veya yanlıș yerleștirmemeye dikkat edin ve tüm parçaları doğru yönde taktığınızdan emin olun. Lütfen birimi burada anlatılan sıraya uygun olarak monte edin. • Montaj en az iki kiși tarafından gerçekleștirilmelidir. • Yalnızca dahil edilen belirtilen boyutlardaki vidaları kullanın. Bașka hiçbir vida kullanmayın.
2 B ve C birimlerini A birimine takın. 1 B ve A birimlerini çıkıntı deliğe girecek şekilde hizalayın. 4 D birimini A birimine takın. 1 D birimini A biriminin alt yüzeyine iki vidayla L sabitleyin. CVP-809B CVP-809PE CVP-809PWH 3K 2J 1L 2J D 2 B birimini A biriminin alt yüzeyine iki vidayla H sabitleyin. H Bölümleri, B birimini A birimine doğru bastırarak, A ve B birimleri birbirine sıkıca kenetlenecek şekilde takın. 3 B birimini A biriminin hoparlör kutusuna iki vida J kullanarak sabitleyin.
3 Pedal kablosunu D biriminin altından ana birimin arka tarafına geçirin. 8 AC güç kablosu fişini [AC IN] jakına takın. 4 3 4 F birimini D biriminin kelepçesine yerleştirin. 5 F birimini D birimine üç vida M kullanarak takın. 9 Ayarlayıcıyı zemin yüzeyiyle sıkıca temas edinceye kadar döndürün. M 7 10 Kulaklık askısını tutturun. Pedal kablosunu bağlayın. Kulaklık askısını çizimde gösterildiği gibi iki vidayı P kullanarak tutturun. 1 Pedal kablosu fişini pedal konektörüne takın.
DİKKAT Enstrümanı tașırken her zaman ana birimin altından tutun. Klavye kapağını veya üst kısmı tutmayın. Yanlıș tașıma, enstrümanın hasar görmesine veya kișisel yaralanmaya neden olabilir. Buradan tutun. Buradan tutmayın. Nakliye Başka bir yere taşınırsanız, enstrümanı diğer eşyalarınızla birlikte nakledebilirsiniz. Birimi öylece (monte edilmiş olarak) taşıyabilir veya ilk kutudan çıkardığınızdaki hale gelinceye kadar sökebilirsiniz. Klavyeyi yatay olarak nakledin.
CVP-805 Montajı DİKKAT • Birimi geniș alanlı sert ve düz bir zeminde monte edin. • Parçaları karıștırmamaya veya yanlıș yerleștirmemeye dikkat edin ve tüm parçaları doğru yönde taktığınızdan emin olun. Lütfen birimi burada anlatılan sıraya uygun olarak monte edin. • Montaj en az iki kiși tarafından gerçekleștirilmelidir. • Yalnızca dahil edilen belirtilen boyutlardaki vidaları kullanın. Bașka hiçbir vida kullanmayın. Yanlıș vida kullanılması ürünün hasara uğramasına veya arızalanmasının neden olabilir.
4 7 A'yı tutturun. 1 A'nın konumunu A'nın ve D/E'nin yan tahtalarının iç hatları çizimde gösterildiği gibi hizalanacak şekilde ayarlayın. Kulaklık askısını tutturun. Kulaklık askısını, çizimde gösterildiği gibi J'deki iki vidayı kullanarak tutturun. 2 A'yı F'deki altı vidayı kullanarak tutturun. 3 2-1. adımda sabitlenen B'nin üstündeki G vidalarını iyice sıkın. A D 2 J E F Montajı tamamladıktan sonra lütfen aşağıdakileri kontrol edin.
Sorun Giderme Genel Güç açıldığında veya kapandığında bir ses duyuluyor. Enstrümana elektrik akımı uygulanmaktadır. Bu normaldir. Güç otomatik olarak kapatılır. Bu, Otomatik Güç Kapatma ișlevi nedeniyle normaldir. Gerekirse Otomatik Güç Kapatma ișlevi (sayfa 19) parametresini ayarlayın. Enstrümanın hoparlörlerinden parazit geliyor. Enstrümanın yakınında mobil telefon kullanılıyor veya çaldırılıyorsa parazit duyulabilir. Mobil telefonu kapatın veya enstrümandan uzak bir yerde kullanın.
Ses Ses Seçimi ekranından seçilen Ses, ses vermiyor. Seçili bölümün açık olup olmadığını kontrol edin (sayfa 49). Garip bir “flanș” veya “dublaj” sesi geliyor. Tușların her çalınıșında ses biraz farklı oluyor. Ana ve Katman bölümleri açıktır ve her iki bölüm de aynı Sesi çalacak șekilde ayarlıdır. Katman bölümünü kapatın veya bölümlerden birinin Sesini değiștirin. Üst veya alt kayıtlarda çalındığında bazı Sesler perdede bir oktav sıçrayacak. Bu normaldir.
Șarkı (MIDI) Tempo, vuruș, ölçü ve müzik notaları düzgün görüntülenmiyor. Enstrümanda bazı Șarkı verileri özel “serbest tempo” ayarlarıyla kaydedilir. Bu gibi Șarkı verilerinde tempo, vuruș, ölçü ve müzik notaları düzgün görüntülenmez. (MIDI) Sözler Partisyon ekranında görüntülenirken bazı sözler çıkarılır ve görülemez. Sözleri göstermek için yeterli yer yoktur. View (Görünüm) ayarı (sayfa 70) ile Partisyon boyutunu "Medium" (Orta) dıșında bir değere çevirin.
Bağlantı [PHONES] jakına kulaklık bağlandığında hoparlörler kapanmıyor. Hoparlör "On" olarak ayarlıdır. Hoparlörü [Menu] [Utility] [Speaker/ Connectivity] aracılığıyla "Headphone Switch" (Kulaklık Düğmesi) değerine ayarlayın. USB kablosuz LAN adaptörü bağlı olsa bile Menü ekranında Kablosuz LAN simgesi gösterilmiyor. USB kablosuz LAN adaptörünü çıkarıp tekrar takın. Bluetooth özellikli cihaz enstrüman ile eșleșmiyor veya enstrümana bağlanamıyor.
Özellikler CVP-809GP (Kuyruklu Piyano türü) CVP-809 Ürün Adı Dijital Piyano Genișlik [For models with polished finish] Yükseklik [For models with polished finish] Nota arkalığı kapalı olarak Nota arkalığı açık olarak Kapak açık olarak Kontrol Arabirimi [1,430 mm] 1426 mm [1,429 mm] 1420 mm [1,423 mm] [913 mm] 868 mm [872 mm] 868 mm [871 mm] [1,076 mm] 1027 mm [1,028 mm] 1026 mm [1,027 mm] [1,554 mm] – Derinlik [For models with polished finish] [1,236 mm] 612 mm [612 mm] 592 mm [593 mm]
CVP-809GP (Kuyruklu Piyano türü) Efektler Türler CVP-809 Yankı 65 Ön Ayar + 30 Kullanıcı Koro 107 Ön Ayar + 30 Kullanıcı 106 Ön Ayar + 30 Kullanıcı Ekleme Efekti 358 Ön Ayar + 30 Kullanıcı 322 Ön Ayar + 30 Kullanıcı Çeșitleme Efekti 358 Ön Ayar + 30 Kullanıcı 322 Ön Ayar + 30 Kullanıcı Ana Kompresör 5 Ön Ayar + 30 Kullanıcı Ana Frekans Düzenleyici 5 Ön Ayar + 30 Kullanıcı Bölüm Frekans Düzenleyici 27 Bölüm Vokal Armoni İșlevler 54 Ön Ayar + 60 Kullanıcı Akıllı Akustik Kontrolü (IAC)
CVP-809GP (Kuyruklu Piyano türü) Bluetooth (Ürünü satın aldığınız ülkeye bağlı olarak bu ișlevselliğe sahip olmayabilir.) Bluetooth versiyonu Desteklenen profil SBC Kablosuz çıkıș Bluetooth sınıf 2 İletim frekansı aralığı Maksimum çıkıș gücü (EIRP) Modülasyon türü Piyano Odası Harici monitöre ekran çıkıșı Parlaklık Ayarı USB ses arabirimi Depolama ve Bağlantılar Depolama Dahili Bellek Harici Sürücüler Bağlantı 2.402 – 2.
İndeks A A-B Yineleme .........................................................................72 ACMP ON/OFF düğmesi .....................................................60 AI Fingered (AI Parmaklı) ...................................................65 AI Full Keyboard (AI Tam Klavye) .....................................65 Akor .........................................................................................65 Akor bölümü ..........................................................................
Menü alanı ..............................................................................26 Menü ekranı .................................................................. 28, 110 Metin .......................................................................................70 Metronom ...............................................................................39 MIDI bağlantısı ................................................................... 108 MIDI kaydetme ............................................
GNU GENERAL PUBLIC LICENSE Version 2, June 1991 Copyright © 1989, 1991 Free Software Foundation, Inc., 51 Franklin Street, Fifth Floor, Boston, MA 02110-1301 USA Everyone is permitted to copy and distribute verbatim copies of this license document, but changing it is not allowed.
6. 7. Each time you redistribute the Program (or any work based on the Program), the recipient automatically receives a license from the original licensor to copy, distribute or modify the Program subject to these terms and conditions. You may not impose any further restrictions on the recipients’ exercise of the rights granted herein. You are not responsible for enforcing compliance by third parties to this License.
GNU LESSER GENERAL PUBLIC LICENSE Version 2.1, February 1999 Copyright © 1991, 1999 Free Software Foundation, Inc., 51 Franklin Street, Fifth Floor, Boston, MA 02110-1301 USA Everyone is permitted to copy and distribute verbatim copies of this license document, but changing it is not allowed. [This is the first released version of the Lesser GPL. It also counts as the successor of the GNU Library Public License, version 2, hence the version number 2.1.
b) Use a suitable shared library mechanism for linking with the Library. A sections as part of a whole which is a work based on the Library, the distribution of the whole must be on the terms of this License, whose permissions for other licensees extend to the entire whole, and thus to each and every part regardless of who wrote it.
This section is intended to make thoroughly clear what is believed to be a consequence of the rest of this License. 12. If the distribution and/or use of the Library is restricted in certain countries either by patents or by copyrighted interfaces, the original copyright holder who places the Library under this License may add an explicit geographical distribution limitation excluding those countries, so that distribution is permitted only in or among countries not thus excluded.
libpng This copy of the libpng notices is provided for your convenience. In case of any discrepancy between this copy and the notices in the file png.h that is included in the libpng distribution, the latter shall prevail. COPYRIGHT NOTICE, DISCLAIMER, and LICENSE: If you modify libpng you may insert additional notices immediately following this sentence. This code is released under the libpng license. libpng versions 1.0.7, July 1, 2000 through 1.6.
Files or Software are furnished to do so, provided that either (a) this copyright and permission notice appear with all copies of the Data Files or Software, or (b) this copyright and permission notice appear in associated Documentation. Except as contained in this notice, the name of the X Consortium shall not be used in advertising or otherwise to promote the sale, use or other dealings in this Software without prior written authorization from the X Consortium.
Önceden yüklenmiş Şarkıların Sanatçıları ve Telif Hakları All I Want For Christmas Is You Words and Music by Mariah Carey and Walter Afanasieff Copyright © 1994 BEYONDIDOLIZATION, SONY/ATV MUSIC PUBLISHING LLC, TAMAL VISTA MUSIC, WALLYWORLD MUSIC and KOBALT MUSIC COPYRIGHTS SARL All Rights for BEYONDIDOLIZATION Controlled and Administered by UNIVERSAL TUNES, A Division of SONGS OF UNIVERSAL, INC.
Let It Be My Life What A Wonderful World Words and Music by John Lennon and Paul McCartney Copyright © 1970 Sony/ATV Music Publishing LLC Copyright Renewed All Rights Administered by Sony/ATV Music Publishing LLC, 424 Church Street, Suite 1200, Nashville, TN 37219 International Copyright Secured All Rights Reserved Words and Music by Billy Joel Copyright © 1978 IMPULSIVE MUSIC All Rights Administered by ALMO MUSIC CORP.
For EU countries BG Bulgarian ОПРОСТЕНА ЕС ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА СЪОТВЕТСТВИЕ LV Latvian VIENKĀRŠOTA ES ATBILSTĪBAS DEKLARĀCIJA С настоящото Yamaha Music Europe GmbH декларира, че този тип радиосъоръжение [CVP-809GP, CVP-809, CVP-805] е в съответствие с Директива 2014/53/ЕС. Цялостният текст на ЕС декларацията за съответствие може да се намери на следния интернет адрес: https://europe.yamaha.com/en/support/compliance/doc.
Ürünler hakkında ayrıntılar için, lütfen aşağıda listelenen size en yakın Yamaha temsilcisine veya yetkili bayiye başvurun. FRANCE NORTH AMERICA CANADA Yamaha Canada Music Ltd. 135 Milner Avenue, Toronto, Ontario M1S 3R1, Canada Tel: +1-416-298-1311 U.S.A. Yamaha Corporation of America 6600 Orangethorpe Avenue, Buena Park, CA 90620, U.S.A. Tel: +1-714-522-9011 CENTRAL & SOUTH AMERICA MEXICO Yamaha de México, S.A. de C.V. Av. Insurgentes Sur 1647 Piso 9, Col.
Yamaha Global Site https://www.yamaha.com/ Yamaha Downloads https://download.yamaha.com/ Manual Development Group © 2019 Yamaha Corporation 144 Published 05/2019 LB**.