Form No. 3451-621 Rev A Reelmaster® 5610-D Çekiş Ünitesi Model Numarası 03679—Seri Numarası 403410001 ve Üstü Kayıt adresi: www.Toro.com.
Bu ürün, ilgili tüm Avrupa direktiflerine uygundur. Detaylı bilgi için, ürünün ayrı olarak sunulan Uygunluk Beyanı (DOC) belgesini inceleyebilirsiniz. Emniyet ipuçları gibi detaylı bilgilere, eğitim materyallerine ve aksesuar bilgilerine erişmek, bayi bulmak veya ürününüzü kaydettirmek için www.Toro.com adresine gidin.
Motor Yakıt Filtresine Bakım Yapma ................. 56 Yakıt Hatlarının ve Bağlantılarının Kontrol Edilmesi ........................................................ 56 Yakıt Alım Borusu Eleğinin Temizlenmesi .............................................................. 56 Elektrik Sistemi Bakımı ........................................ 57 Elektrik Sistemi Emniyeti .................................. 57 Akülerin Bakımı ................................................ 57 Sigortaların Kontrol Edilmesi .......
Güvenlik Bu makine EN ISO 5395’e (kurulum prosedürlerini tamamlamanız şartıyla) ve ANSI B71.4-2017’ye uygun tasarlanmıştır. Genel Emniyet Bu ürün elleri ve ayakları koparabilir ve cisimler fırlatabilir. • Motoru çalıştırmadan önce bu Kullanma Kılavuzunu okuyun ve içeriğini özümseyin. • Makineyi kullanırken tüm dikkatinizi işinize verin. Dikkatinizi dağıtabilecek başka şeylerle ilgilenmeyin, aksi takdirde yaralanma veya maddi hasar meydana gelebilir.
Güvenlik ve Talimat Etiketi Tehlike potansiyeli barındıran tüm noktalara, kullanıcının kolayca görebileceği emniyet etiketleri ve talimatları yerleştirilmiştir. Hasar gören veya kaybolan etiketleri yenisiyle değiştirin. decal93-6689 93-6689 1. Uyarı – araçla yolcu taşımayın. decal106-6755 106-6755 decal93-6696 93-6696 1. Depolanmış enerji tehlikesi – Kullanma Kılavuzunu okuyun. 1. Basınç altında motor soğutma sıvısı. 3. Uyarı – sıcak yüzeylere dokunmayın. 2.
decal110-9642 110-9642 1. Depolanmış enerji tehlikesi – Kullanma Kılavuzunu okuyun. 2. Kopilyayı çubuk braketine en yakın deliğe getirin, ardından da kaldırma kolunu ve kılavuz pimi sökün. decal125-8754 125-8754 r:\decal117-0169 117-0169 1. Farlar 6. Yavaş 2. Kavrama 3. Kuyruk mili (PTO)(PTO) 7. Kesim ünitelerini indirin 8. Kesim ünitelerini kaldırın 4. Boşa alma 9. Kullanma Kılavuzunu okuyun. 1. Kullanma Kılavuzunu okuyun. 5. Hızlı 2. Çakmak 3. Farlar 4. Elektrik 5. Motor çalıştırma 6.
decal133-2930 133–2930 1. Uyarı – Gerekli eğitime sahip değilseniz makineyi çalıştırmayın. 4. Devrilme tehlikesi – Dönüşlerde yavaş sürün; hızla ilerlerken ani dönüş yapmayın; yokuşlarda her zaman kesme üniteleri indirilmiş halde sürün; her zaman emniyet kemeri takın. 2. Uyarı – Kulak koruyucu takın. 5. Uyarı – yokuşlarda park etmeyin; makinenin başından ayrılmadan önce park frenini devreye sokun, kesme ünitelerini indirin, motoru kapatın ve kontak anahtarını çıkarın. 3.
decalbatterysymbols Akü Simgeleri Bu simgelerin bazıları veya hepsi akünüzün üstünde bulunur. 1. Patlama tehlikesi 6. Çevredekileri aküden uzak tutun. 2. Ateşle yaklaşmayın, sigara 7. Koruyucu gözlük kullanın; içmeyin patlayıcı gazlar körlüğe ve diğer yaralanmalara neden olabilir. 8. Akü asidi körlüğe veya 3. Kostik sıvı/kimyasal ciddi yanıklara neden yanma tehlikesi olabilir. 4. Koruyucu gözlük takın. 9. Gözleri derhal suyla yıkayın ve acilen tıbbi yardım alın. 5. Kullanma Kılavuzunu okuyun. 10.
Kurulum Sökülü Parçalar Bütün parçaların gönderildiğini doğrulamak için aşağıdaki tabloyu kullanın. Açıklama Prosedür 1 2 3 4 5 6 7 Adet Kullanım Hiçbir parça gerekmiyor – Lastik hava basıncını ayarlayın. Hiçbir parça gerekmiyor – Kontrol kolu konumunu ayarlayın. Sağ ön hortum kılavuzu Sol ön hortum kılavuzu 1 1 Kesim ünitelerini takın. Hiçbir parça gerekmiyor – Çim dengeleme yayını ayarlayın. Kaput mandalı grubu Rondela 1 1 CE kaput mandalını takın.
2 3 Kontrol Kolu Konumunun Ayarlanması Kesim Ünitelerinin Takılması Hiçbir Parça Gerekmiyor Bu prosedür için gerekli parçalar: Prosedür Kontrol kolunun pozisyonunu en rahat edeceğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. 1. 1 Sağ ön hortum kılavuzu 1 Sol ön hortum kılavuzu Prosedür Kontrol kolunu tespit braketine (Şekil 3) sabitleyen 2 cıvatayı gevşetin. 1. Silindir motorlarını sevkiyat braketlerinden çıkarın. Not: Sevkiyat braketlerini atın. 2. Kesim ünitelerini kutularından çıkarın. 3.
A. Çubuk braketini kesim ünitesi tırnaklarına sabitleyen 2 taşıyıcı cıvata ve somunu sökün (Şekil 5). g030896 Şekil 7 1. Kesim ünitesi 1 2. Kesim ünitesi 2 3. Kesim ünitesi 3 g003949 Şekil 5 3. Yay borusu 1. Çim dengeleme yayı 5. Kesim ünitesi 5 6. Silindir motoru 7. Ağırlık 4. Kesim ünitesi 4 2. Çubuk braketi B. Yay borusu cıvatasını taşıyıcı çerçeve tırnağına (Şekil 5) sabitleyen flanşlı somunu sökün. Grubu yerinden çıkarın. C.
g019284 Şekil 9 1. Hortum kılavuzları, merkezi kesim ünitesine doğru yatırılmalıdır. Not: Kesim ünitelerini takarken veya çıkarırken, kopilyanın, çubuk braketinin yanındaki yay çubuğu deliğine takıldığından emin olun. Takılmamışsa, kopilyayı çubuğun ucundaki deliğe takın. 6. Tüm kaldırma kollarını tamamen indirin. 7. Sıkıştırma pimini kaldırma kolu kılavuz piminden çıkarın. Ardından da kapağı çıkarın (Şekil 10). g003977 Şekil 11 1. Kaldırma kolu 3. Kaldırma kolu kılavuz pimi 2.
16. Motoru, motor flanşları cıvatalardan ayrılacak biçimde saat yönünde döndürerek takın (Şekil 14). Not: Motoru, flanşları yeniden cıvatalarla kavraşacak biçimde saatin aksi yönünde döndürün ve cıvataları sıkın. Önemli: Silindir motoru hortumlarının bükülmediğinden veya sıkışma riski altında olmadığından emin olun. g003979 Şekil 12 1. Sıkıştırma pimi ve rondela B. Kaldırma kolu pimini taşıyıcı çerçeve milinin üzerine yerleştirin (Şekil 11). C.
4 5 Çim Dengeleme Yayının Ayarlanması CE Kaput Mandalının Takılması Hiçbir Parça Gerekmiyor Bu prosedür için gerekli parçalar: Prosedür Çim dengeleme yayı, ağırlığı ön silindirden arka silindire aktarır (Şekil 15). Bu, çimde dalgalanma veya kırpışma olarak da bilinen dalga deseninin azaltılmasına yardımcı olur. Kaput mandalı grubu 1 Rondela Prosedür Önemli: Yay ayarlarını, kesim ünitesi çekiş 1. Mandalı açın ve kaputu kaldırın. 2.
4. Kaputun dış kısmında, mandalın kancalı ucunu kaputtaki delikten geçirin. Not: Lastik rondelanın, kaputun dışında kaldığından emin olun. 5. Kaputun iç kısmında, metal rondelayı mandalın üzerine yerleştirin ve somunla sabitleyin. Not: Mandalın, kilitlendiği zaman şasi kilit diliyle kavraştığını teyit edin. Kaput mandalını kullanmak için kaput mandalı anahtarından yararlanın. 6 Kesim Ünitesi Destek Ayağının Kullanılması g004144 Şekil 19 1. Zincir braketi Bu prosedür için gerekli parçalar: 1 3.
Hareket Pedalı Ürüne genel bakış Hareket pedalı, ileri ve geri hareketleri kontrol eder (Şekil 22). İleri gitmek için pedalın üst kısmına, geriye hareket etmek için alt kısmına basın. İlerleme hızı, pedala ne kadar bastığınıza bağlı olarak değişir. Yüksüz durumlarda maksimum ilerleme hızı için motor devrini HIZLI konumuna ayarlayın ve pedala sonuna kadar basın. Makineyi durdurmak için, ayağınızla hareket pedalına uyguladığınız basıncı azaltın ve pedalın orta konuma dönmesini bekleyin.
için park freni mandalı geri çekilinceye kadar fren pedalına basın. Biçme Gövdesi İndirme/Kaldırma Kolu Ayarlı Direksiyon Pedalı Bu kol, kesim ünitelerini indirip kaldırmanın yanı sıra, ÇIM BIÇME modunda kesim üniteleri etkinleştirildiği zaman kesim ünitelerini çalıştırma veya durdurma görevini de yerine getirir (Şekil 23). Çim biçme/taşıma kolu TAŞIMA konumundayken kesim ünitelerini indiremezsiniz.
Hidrolik Filtre Kısıtlama Göstergesi Bilgi Merkezi LCD Ekranını Kullanma Motor normal çalışma sıcaklığında çalışıyorken göstergenin yeşil bölgede olduğundan emin olun (Şekil 25). Gösterge kırmızı bölgede ise hidrolik filtrelerini değiştirin. Bilgi Merkezi LCD ekranı, makinenin çalışma durumu, çeşitli arıza teşhis bilgileri ve diğer bazı bilgiler gibi makineniz hakkında çeşitli bilgiler sunar (Şekil 27). Bilgi merkezinin bir açılış ekranı ve bir ana bilgi ekranı vardır.
Bilgi Merkezi Simgelerinin Anlamları Motoru çalıştırın. Motoru kapatın. Servis için kalan süre (saat cinsinden) Servis saatlerini sıfırlayın SERVİS ZAMANI Motor . Planlı servis bakımının gerçekleştirilmesi gerektiğini gösterir Anahtarlı şalter Motor devri/durumu – motor devrini gösterir (dev/dak cinsinden) Kesme üniteleri alçaltılıyor. Saat ölçer Kesme üniteleri yükseltiliyor.
Park halinde veya geri kazanım amaçlı bir rejenerasyon devam ediyor. Hours (Toplam Saat) Makinenin, motorun ve PTO’nun açık olduğu toplam saat sayısının yanı sıra makinenin nakliyede geçirdiği toplam saat sayısını ve servis zamanını gösterir. Counts (Sayımlar) Motor çalıştırma işlemlerinin, kesme ünitesi/PTO çevrimlerinin ve makinenin maruz kaldığı fan geri dönmesi olaylarının sayısını gösterir.
Korumalı Menüler LCD Backlight (LCD Arka Işık) LCD ekranın parlaklığını kontrol eder. LCD Contrast (LCD Kontrastı) LCD ekranın kontrastını kontrol eder. Ön Ters Bileyleme Silindiri Hızı Ters bileyleme modundayken ön silindirlerin hızını kontrol eder. Arka Ters Bileyleme Silindiri Hızı Ters bileyleme modundayken arka silindirlerin hızını kontrol eder.
Korumalı Menü Ayarlarını Görüntüleme ve Değiştirme 1. Korumalı Menü’de, Ayarları Koru’ya gidin. 2. Parola girmeden ayarları görüntülemek ve değiştirmek için, sağdaki düğmeyi kullanarak Ayarları Koru seçeneğini KAPALI olarak değiştirin. 3. Ayarların parola girilerek görüntülenebilmesi ve değiştirilebilmesi için soldaki düğmeyi kullanarak Ayarları Koru ayarını AÇIK olarak değiştirin, parolayı ayarlayın ve anahtarı önce KAPALI ardından da tekrar AÇIK konuma getirin. Otomatik Rölantinin Ayarlanması 1.
Ön ve Arka Silindir Hızlarının Ayarlanması Ön ve arka silindir hızları aslında bıçak sayısı, çim biçme hızı ve kesim yüksekliği değerleri Bilgi Merkezine girilerek hesaplanıyor olsa da, söz konusu ayar, farklı çim biçme koşullarına uyacak biçimde manuel olarak değiştirilebilir. 1. Silindir Hızı Ayarlarını değiştirmek için sayfayı aşağı kaydırarak Arka Silindir Devri veya Ön Silindir Devri seçeneğine ya da her ikisine gidin. 2. Silindir hızı değerini değiştirmek için sağdaki düğmeye basın.
Özellikler Not: Tasarım ve teknik özellikler haber verilmeksizin değiştirilebilir.
Çalıştırma veya diğer cihazlarda bulunan tipte bir tutuşturma alevinin bulunduğu yerlerde depolamayın. • Yere yakıt dökerseniz, motoru çalıştırmayı Not: Makinenin sağ ve sol taraflarını, normal çalışma denemeyin; yakıt buharı yok olana kadar herhangi bir ateşleme kaynağını etkinleştirmekten kaçının. konumuna göre belirleyin.
Yakıt Ekleme Yakıt Tablosu Dizel yakıt özellikleri Konum 1. Makineyi düz bir zemine park edin, kesim ünitelerini indirin, park frenini etkinleştirin, motoru kapatın ve anahtarı çıkarın. 2. Yakıt deposu kapağının etrafını temiz bir bezle silerek temizleyin. 3. Yakıt deposu kapağını çıkarın (Şekil 30). ASTM D975 No. 1-D S15 ABD No. 2-D S15 EN 590 Avrupa Birliği ISO 8217 DMX Uluslararası JIS K2204 Derece No.
• ROPS’u düzenli aralıklarla hasara karşı olduğundan ve çalışma pozisyonunda olduğunuzdan emin olun. inceleyerek ve tüm montaj bağlantı elemanlarını sıkı tutarak güvenle çalışır durumda tutun. • Makinenin üzerinde yolcu taşımayın ve çevredeki • Hasar gören tüm ROPS bileşenlerini yenileriyle kişileri ve çocukları çalışma alanından uzak tutun. değiştirin. Onları onarmayın veya üzerlerinde değişiklik yapmayın.
– Eğimli arazilerde çalışırken, mümkünse kesme ünitelerini yere indirilmiş halde tutun. Yokuşlarda çalışırken kesme ünitelerinin kaldırılması, makinenin dengesini kaybetmesine neden olabilir. 6. Kesme ünitelerini çalışmaya hazırlamak için PTO anahtarına basın. 7. Joystick'i kullanarak kesme ünitelerini yerden yukarı kaldırın. 8. Makineyi kesim alanına doğru götürmeye başlayın ve kesim ünitelerini indirin.
DPF Kurum Birikmesi • DPF rejenerasyonu, DPF'yi ısıtarak kurumu küle döndüren bir işlemdir. • Dizel partikül filtresi, kurum filtresinde zaman • Bilgisayar, uyarı mesajları vermenin yanı sıra, içinde kurum birikmesine yol açar. Motor bilgisayarı, DPF'deki kurum seviyesini izler. motorun farklı kurum birikmesi seviyelerinde ürettiği gücü de azaltır. • Yeterince kurum birikince, bilgisayar DPF'ye rejenerasyon yapma zamanının geldiğini size hatırlatır.
DPF Kül Birikmesi • Yeterli miktarda kül birikince, motor bilgisayarı, DPF'de kül biriktiği bilgisini bir motor arızası biçiminde Bilgi Merkezine gönderir. • Daha hafif olan kül egzoz sistemi üzerinden boşaltılır, daha ağır olan kül ise kurum filtresinde birikir. • Arıza mesajları, DPF'ye bakım yapma zamanının geldiğini gösterirler. • Kül, rejenerasyon işleminin bir kalıntısıdır.
Dizel Partikül Filtresi Rejenerasyon Türleri Makine çalışıyorken gerçekleştirilen dizel partikül filtresi rejenerasyon türleri: Rejenerasyon Türü DPF rejenerasyonuna yol açan koşullar DPF çalışma tanımı Pasif Makinenin yüksek motor devri veya yüksek motor yüküyle normal çalışması sırasında meydana gelir. • Bilgi Merkezi, pasif rejenerasyonu belirten bir simge göstermez.
Makineyi park etmenizi gerektiren dizel partikül filtresi rejenerasyon türleri şunlardır: (cont'd.) Rejenerasyon Türü DPF rejenerasyonuna yol açan koşullar DPF çalışma tanımı Geri Kazanım Operatörün park halinde rejenerasyon taleplerini dikkate almaması ve makineyi çalıştırmaya devam ederek DPF'ye daha da fazla kurum eklenmesine yol açması nedeniyle gerçekleştirilir.
Teknisyen menüsünü kullanarak motor rejenerasyon kontrolünün güncel durumunu ve bildirilen kurum seviyesini görüntüleyin. DPF Çalışma Tablosu (cont'd.) DPF Rejenerasyonu menüsüne girin, ortadaki düğmeye basarak ekranı TEKNISYEN seçeneğine kadar kaydırın ve Teknisyen girdisini seçmek için sağdaki düğmeye basın (Şekil 38).
Pasif DPF Rejenerasyonu Önemli: Yüksek egzoz gazı sıcaklığı simgesi, makinenizden boşaltılan egzoz gazının sıcaklığının normal çalışma sırasındaki sıcaklıktan daha yüksek olabileceğini belirtir. • Normal motor çalışmasının bir parçası olarak pasif rejenerasyon gerçekleştirilir. • DPF rejenerasyonunu desteklemek için, makineyi • DPF rejenerasyonunu desteklemek için, makineyi kullanıyorken mümkün olan her durumda motoru en yüksek devir ve yükte çalıştırın.
g227304 g224394 Şekil 43 2. Şekil 45 Rejenerasyonu Önle ayarını Açık yerine Kapalı (Şekil 43) veya Kapalı yerine Açık (Şekil 44) şeklinde değiştirmek için sağdaki düğmeye basın. Not: Motor egzoz gazı sıcaklığı çok düşükse, Bilgi Merkezi ekranında, motor devrini yükseltmeniz (yüksek rölanti) gerektiğini bildirmek üzere #186 TAVSIYESI (Şekil 46) gösterilir.
Park Halinde veya Geri Kazanım Amaçlı Rejenerasyon • Motor bilgisayarı Park Halinde veya Geri Kazanım Amaçlı bir rejenerasyon yapılmasını isterse, Bilgi Merkezinde rejenerasyon isteği simgesi (Şekil 47) gösterilir. g224397 Şekil 49 • 2 saat içinde bir Park Halinde Rejenerasyon gerçekleştirmezseniz Bilgi Merkezinde Park Halinde Rejenerasyon Gerekli – PTO Devre Dışı #189 TAVSIYESI gösterilir (Şekil 50).
g213867 Şekil 52 g224628 • Geri Kazanım Amaçlı Rejenerasyon Gerekli – PTO Şekil 55 Devre Dışı #190 TAVSIYESI (Şekil 53) Park Halinde veya Geri Kazanım Amaçlı Rejenerasyon Gerçekleştirmeye Hazırlanma 1. g224399 Şekil 53 Makinenin yakıt deposunda, gerçekleştirmek istediğiniz rejenerasyon türüne uygun miktarda yakıt olduğundan emin olun: • Park Halinde Rejenerasyon: Park halinde rejenerasyon gerçekleştirmeden önce yakıt deposunun 1/4'ünün dolu olduğunu kontrol edin.
Önemli: Motor devrini düşük rölantiden yükseğe getirir veya park frenini serbest bırakırsanız bilgisayar DPF rejenerasyonunu iptal eder. 1. DPF Rejenerasyonu menüsüne girin, orta düğmeye basarak ekranı PARK HALINDE REJENERASYON BAŞLAT veya GERI KAZANIM AMAÇLI REJENERASYON BAŞLAT seçeneğine kaydırın (Şekil 56) ve sağdaki düğmeye basarak rejenerasyonu başlatmayı seçin (Şekil 56). g224414 g227678 Şekil 57 3.
g224406 g224416 Şekil 61 7. g224626 Motor bilgisayarı motor durumunu ve arıza bilgilerini kontrol eder. Bilgi Merkezi, aşağıdaki tabloda belirtilen mesajları gösterebilir: Kontrol Mesajı ve Düzeltici Eylem Tablosu g224630 Şekil 59 5. Bilgi Merkezi ekranında DPF REJENERASYONU BAŞLATILIYOR mesajı gösterilir (Şekil 60). Düzeltici Eylem: Rejenerasyon menüsünden çıkın ve makineyi son rejenerasyondan itibaren geçen süre 50 saati aşana kadar çalıştırın; bkz.
Kontrol Mesajı ve Düzeltici Eylem Tablosu (cont'd.) Düzeltici Eylem: Motor devrini düşük rölantiye getirin. g224392 Şekil 63 Düzeltici Eylem: Motor bilgisayarının durumunu düzeltip DPF rejenerasyonunu tekrar deneyin. 8. Not: Rejenerasyon tamamlanamazsa Bilgi Bilgi Merkezi ana ekranı görüntüler ve rejenerasyon ilerledikçe ekranın sağ alt köşesinde rejenerasyon doğrulama simgesi (Şekil 62) gösterilir. Merkezi ekranında #184 Tavsiyesi gösterilir (Şekil 63).
Park Halinde veya Geri Kazanım Amaçlı Rejenerasyonu İptal Etme eşit dağılımlı bir kesim yüksekliği elde etmek için arka kesim ünitesi kollarındaki karşı ağırlığı ayarlayabilirsiniz. Devam eden bir Park Halinde veya Geri Kazanım Amaçlı rejenerasyon işlemini iptal etmek için Park Halinde Rejenerasyonu İptal Et veya Geri Kazanım Amaçlı Rejenerasyonu İptal Et ayarını kullanın. 1. Her bir karşı ağırlık yayını 4 ayardan birine ayarlayabilirsiniz.
Kaldırma Kolu Dönüş Konumunun Ayarlanması 1. Makineyi düz bir zemine park edin, kesim ünitelerini indirin, park frenini etkinleştirin, motoru kapatın ve anahtarı çıkarın. 2. Kaldırma kolu anahtarı, sağ ön kaldırma kolunun arkasındaki hidrolik sıvısı deposunun altında bulunur (Şekil 68). 3. Anahtar montaj vidalarını gevşetin ve kaldırma kolu dönüş yüksekliğini artırmak için anahtarı aşağı, yüksekliği azaltmak içinse anahtarı yukarı oynatın (Şekil 68). g027937 Şekil 68 1. Anahtar 4. 2.
g031995 Şekil 69 127 mm Silindir Hızı Tablosu g031996 Şekil 70 177,8 mm Silindir Hızı Tablosu 43
Emniyet Kilidi Anahtarının Çalıştığının Kontrol Edilmesi Arıza Teşhis Işığını Anlamak Servis Aralığı: Her kullanımdan önce veya günlük Makine, bir arıza algılandığında bunu gösteren bir arıza teşhis ışığı ile donatılmıştır. Arıza teşhis ışığı Bilgi Merkezi’nde, ekranının hemen üzerinde bulunur (Şekil 71). Makine düzgün çalışırken anahtarlı şalter AÇIK/ÇALIŞIR konumuna getirildiğinde, ışığın düzgün çalıştığını göstermek için teşhis ışığı kısa bir süre yanar.
• Yangınları önlemek için kesim üniteleri, tahrik Çalıştırma İpuçları üniteleri, soğutma ızgaraları, egzoz susturucular ve motor bölmesindeki çimen ve kalıntıları temizleyin. Dökülen yağ veya yakıtı temizleyin. Makineyi Tanıyın • Makineyi taşıyacağınız veya depoya kaldıracağınız Çim biçmeden önce, makineyi açık bir alanda kullanmayı deneyin. Motoru çalıştırın ve kapatın. İleri ve geri manevralar yapın. Kesim ünitelerini indirip kaldırın ve silindirleri etkinleştirip devre dışı bırakın.
Makinenin İtilmesi veya Çekilmesi Acil bir durumda, değişken hacimli hidrolik pompadaki baypas valfini çalıştırıp makineyi iterek veya çekerek makineyi hareket ettirebilirsiniz. Önemli: Makineyi 3 ila 4,8 km/s’den daha hızlı itmeyin veya çekmeyin, aksi takdirde dahili şanzıman hasarı meydana gelebilir. Makineyi her iterken veya çekerken baypas valfi açık olmalıdır. 1. Baypas valfi cıvatasını 1-½ tur döndürüp valfi açarak dahili yağ baypası oluşmasını sağlayın (Şekil 75).
SP1 Arka silindir devresi SVRV Kesim ünitelerini kaldır/indir SV1 Ön kesim ünitelerini kaldır/indir SV3 Arka kesim ünitelerini kaldır/indir SV2 Kesim ünitelerini kaldır 47
Bakım Not: Makinenin sağ ve sol taraflarını, normal çalışma konumuna göre belirleyin. Bakım Emniyeti • Makinenin altında çalışırken makineyi krikolarla destekleyin. • Operatör konumundan ayrılmadan önce şunları • • yapın: – Makineyi düz bir zemine park edin. – Kesim ünitesini/ünitelerini devre dışı bırakın ve ek parçaları indirin. – Park frenini etkinleştirin. – Motoru kapatın ve anahtarı çıkarın. – Tüm hareketlerin durmasını bekleyin. Bakım yapmadan önce makine bileşenlerinin soğumasını bekleyin.
Bakım Servisi Aralıkları Bakım Prosedürü Her 800 saatte • Arka tekerleğin Toe açısını kontrol edin. • Önerilen hidrolik sıvısını kullanmıyorsanız veya depoyu alternatif bir sıvıyla doldurduysanız, hidrolik sıvısını değiştirin. • Tavsiye edilen hidrolik sıvısını kullanmıyorsanız veya depoyu alternatif bir sıvıyla doldurduysanız, hidrolik filtrelerini değiştirin. • Arka tekerlek yataklarına sızdırmazlık uygulayın.
Günlük Bakım Kontrol Listesi Düzenli kullanım için bu sayfanın kopyasını alın. Hafta: Pzt. Bakım Kontrol Ögesi Sal. Çar. Per. Cum. Cts. Emniyet kilidinin çalışmasını kontrol edin. Fren çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Motor yağ ve yakıt seviyesini kontrol edin. Su/yakıt ayırıcısını boşaltın. Hava filtresi tıkanma göstergesini kontrol edin. Radyatör ve elekte döküntü olup olmadığını kontrol edin. Motorda olağan dışı ses olup olmadığını kontrol edin.
Not: www.Toro.com adresine gidip ana sayfadaki Kılavuzlar bağlantısından makinenizi arayarak elektrik veya hidrolik şemasının ücretsiz bir kopyasını indirin. Yağlama Yatakların ve Burçların Yağlanması Servis Aralığı: Her 50 saatte (ayrıca, her yıkamadan hemen sonra gresleyin). Yatakların ve burçların tüm gresörlüklerini 2 numara lityum gresle yağlayın.
Motor Bakımı Motor Güvenliği • Yağı kontrol etmeden veya kartere yağ eklemeden önce motoru kapatın. • Regülatör hızını değiştirmeyin veya motoru yüksek devirde çalıştırmayın. g004169 Şekil 81 Hava Filtresi Bakımı Servis Aralığı: Her 400 saatte (Aşırı kirli veya tozlu koşullarda daha sık bakım uygulayın). Hava filtresi göstergesi kırmızıysa hava filtresine daha erken bakım uygulayın.
Motor Yağı Bakımı Yağ Özellikleri Aşağıdaki özellikleri karşılayan veya bunları aşan, yüksek kaliteli, düşük küllü bir motor yağı kullanın: • API servis kategorisi CJ-4 veya üzeri • ACEA servis kategorisi E6 g034923 • JASO servis kategorisi DH-2 Önemli: API CJ-4 veya üzeri, ACEA E6 ya da JASO DH-2 dışında motor yağı kullanılması dizel partikül filtresinin tıkanmasına veya motor hasarına yol açabilir.
Karter Yağ Kapasitesi Filtreyle birlikte 5,2 litre Motor Yağı ve Filtrenin Değiştirilmesi Servis Aralığı: Her 250 saatte g034922 g034924 g031256 Şekil 85 Önemli: Motor yağı seviyesini, yağ göstergesinin üst ve alt sınırları arasında tuttuğunuzdan emin olun. Motor yağının fazla veya eksik doldurulması motorun arızalanmasına neden olabilir. g031400 Şekil 86 Önemli: Filtreyi aşırı sıkmayın. Kartere yağ ekleyin; bkz. Yağ Özellikleri (sayfa 53).
Dizel Oksitlenme Katalizörüne ve Kurum Filtresine Bakım Yapma Yakıt Sistemi Bakımı TEHLIKE Yakıt ve yakıt buharları belirli koşullar altında son derece yanıcı ve patlayıcıdır. Yakıttan kaynaklanan bir ateş veya patlama sizde ve başkalarında yanıklar oluşmasına ve maddi hasara yol açabilir. • Yakıt deposunu, açık havada, motor kapalı ve soğukken doldurun. Yakıt dökülürse silin. • Yakıt deposunu ağzına kadar doldurmayın.
5. Filtre kabındaki contayı temiz yağla yağlayın. 6. Filtre kabını, conta ile montaj yüzeyi temas edene kadar elinizle takın, ardından ½ tur daha döndürün. 7. Filtre kanisterinin tabanındaki tahliye tapasını sıkın ve kanister yuvasının en üst kısmındaki havalandırma deliğini kapatın. Yakıt hatlarında ve bağlantılarında bozulma, hasar veya gevşek bağlantı olup olmadığını kontrol edin.
Elektrik Sistemi Bakımı UYARI Akü şarj edilirken patlayıcı gazlar açığa çıkar. UYARI Akünün yanında asla sigara içmeyin ve kıvılcımlar ile alevleri aküden uzak tutun. CALIFORNIA Öneri 65 Uyarısı Akü kutup başları, bağlantı uçları ve ilgili aksesuarlar kurşun ile kurşun bileşenleri içerir; bunlar, California Eyaleti tarafından kansere ve üreme sistemi hasarına yol açtığı kabul edilmiş kimyasallardır. Bunlara dokunduktan sonra ellerinizi yıkayın.
Sürüş Sistemi Bakımı Lastik Hava Basıncı Kontrolü Servis Aralığı: Her kullanımdan önce veya günlük Lastik hava basıncını kontrol edin. Ön ve arka lastiklerdeki doğru hava basıncı 83 ila 103 kPa’dır (12 ila 15 psi). TEHLIKE Düşük lastik hava basıncı makinenin yamaçlardaki dengesini azaltır. Bu da yaralanmaya veya ölüme yol açabilecek bir devrilmeye sebep olabilir. g004147 Şekil 92 Lastikleri gereğinden az şişirmeyin. 1.
Arka Tekerlek Toe Açısının Ayarlanması Soğutma Sistemi Bakımı Soğutma Sistemi Emniyeti Servis Aralığı: Her 800 saatte—Arka tekerleğin Toe açısını kontrol edin. • Motor soğutma sıvısının yutulması zehirlenmeye neden olabilir; çocuklardan ve evcil hayvanlardan uzak tutun. 1. Direksiyon simidini arka tekerlekler düz ileri bakacak şekilde döndürün. 2. Bağlantı çubuğunun (Şekil 93) her iki ucundaki sıkıştırma somunu gevşetin.
g021866 Şekil 94 1. Genleşme kabı 2. 3. Soğutma suyu seviyesi düşükse, genleşme kabının kapağını çıkarın ve takviye yapın. Aşırı doldurmayın. g004138 Şekil 95 1. Arka elek mandalı 2. Arka elek Genleşme kabının kapağını takın. 4. Soğutma Sistemindeki Kalıntıların Giderilmesi Radyatör/yağ soğutucunun her iki tarafını da basınçlı havayla iyice temizleyin (Şekil 96). Servis Aralığı: Her kullanımdan önce veya günlük (Çalışma koşulları kirliyse daha sık temizleyin).
Fren Bakımı Park Freni Mandalının Ayarlanması Park Freninin Ayarlanması Park freni devreye girmez ve kilitlenmezse, fren mandalını ayarlayın. Fren pedalında 2,5 cm’den fazla serbest hareket varsa veya daha fazla tutma kuvveti gerekiyorsa frenleri ayarlayın (Şekil 97). Serbest hareket (veya “boşluk”), frenleme direnci hissedilmeden önce fren pedalının boşta hareket ettiği mesafedir. 1. Park freni mandalını şasiye sabitleyen 2 vidayı gevşetin (Şekil 99). g026816 Şekil 97 g011617 Şekil 99 1.
Kemer bakımı Hidrolik Sistemi Bakımı Alternatör Kayışına Bakım Yapılması Hidrolik Sistemi Emniyeti • Hidrolik sıvısı cildinize nüfuz ederse derhal tıbbi yardım alın. Nüfuz eden hidrolik sıvısı bir doktor tarafından birkaç saat içinde çıkarılmalıdır. Servis Aralığı: İlk 10 saatten sonra • Hidrolik sistemine basınç uygulamadan önce Her 100 saatte tüm hidrolik sıvısı hortumlarının ve hatlarının iyi durumda, hidrolik bağlantıları ile bağlantı parçalarının ise yeterince sıkı olduğundan emin olun.
sadece tavsiyelerinin arkasında durabilecek güvenilir üreticilerin ürünlerini kullanın. Yüksek Viskozite Endeksli/Düşük Akma Noktalı Yıpranma Önleyici Hidrolik Sıvısı, ISO VG 46 Malzeme Özellikleri: Viskozite, ASTM D445 40°C’de 44 ila 48 santistok (cSt) 140 veya daha yüksek Viskozite Endeksi ASTM D2270 Akma Noktası, ASTM D97 Endüstri Özellikleri: g021215 Şekil 101 1. Hidrolik sıvısı depo kapağı 3. Yağ çubuğunu dolum boynundan çıkarın ve temiz bir bezle temizleyin. 4.
1. Makineyi düz bir zemine park edin, kesim ünitelerini indirin, park frenini etkinleştirin, motoru kapatın ve anahtarı çıkarın. Hidrolik Filtrelerinin Değiştirilmesi 2. Kaputu yükseltin. 3. Hidrolik sıvısı deposunun (Şekil 102) alt kısmına monte bağlantı parçasının altına büyük bir tahliye kabı yerleştirin. Servis Aralığı: Her 1000 saatte—Tavsiye edilen hidrolik sıvısını kullanıyorsanız, hidrolik filtrelerini değiştirin.
g004150 Şekil 105 g031993 Şekil 106 1. Hidrolik filtresi 1. Çekiş devresi test portu 3. Filtreyi çıkarın. 4. Yeni filtredeki contayı temiz hidrolik yağıyla yağlayın. 5. Filtre montaj alanının temiz olmasını sağlayın. 6. Filtreyi, conta ile montaj yüzeyi temas edene kadar elinizle takın, ardından 1/2 tur daha döndürün. 7. Aynı işlemi diğer filtrede de tekrarlayın. 8. Motoru çalıştırın ve sistemdeki havanın boşaltılması için yaklaşık 2 dakika çalışmasını bekleyin. 9.
Kesim Ünitesi Sistemine Bakım Yapılması Bıçak Güvenliği • Aşınmış veya hasar görmüş bir bıçak ya da alt • • g003983 Şekil 108 • 1. Kaldırma devresi test portu bıçak kırılabilir, fırlayan bıçak parçaları size veya çevredekilere isabet edebilir ve ağır yaralanma veya ölüme yol açabilir. Kesim ünitelerini aşınma veya hasara karşı düzenli olarak kontrol edin. Kesim ünitelerini kontrol ederken dikkatli olun. Silindirlere ve alt bıçaklara bakım yaparken bıçakları sarın veya eldiven giyin ve dikkatli olun.
2. Ters bileyleme kollarını açığa çıkarmak için koltuk kilidini açın ve koltuğu yükseltin (Şekil 109). 3. Ters bileyleme yapılacak tüm kesim ünitelerinde uygun ilk "silindir - alt bıçak" ayarlarını yapın; bkz. kesim üniteleri Kullanma Kılavuzu. 4. Motoru çalıştırın ve düşük rölantiye getirin. TEHLIKE Ters bileyleme sırasında motor devrinin değiştirilmesi silindirlerin durmasına yol açabilir. • Ters bileyleme sırasında motor devrini asla değiştirmeyin. • Sadece düşük rölantide ters bileyleme yapın.
Temizlik Depolama Makinenin Yıkanması Depo Emniyeti • Operatör konumundan ayrılmadan önce makinenin Gerektiğinde, makineyi sadece su veya hafif deterjanlı suyla yıkayın. Makineyi yıkarken bez kullanabilirsiniz. motorunu kapatın, anahtarını çıkarın ve hareketin tamamen durmasını bekleyin. Ayarlama, bakım, temizleme veya saklama öncesinde makinenin soğumasına izin verin.
3. Motora, belirtilen tipte motor yağı doldurun. 4. Motoru çalıştırın ve yaklaşık 2 dakika boyunca rölantide çalıştırın. 5. Motoru kapatın ve anahtarı çıkarın. 6. Yakıt deposunu temiz yakıtla yıkayın. 7. Tüm yakıt sistemi bağlantı parçalarını sabitleyin. 8. Hava temizleyici tertibatını iyice temizleyin ve bakımını yapın. 9. Hava temizleyici girişini ve egzoz çıkışını, hava koşullarına dayanıklı bir bantla kapatın. 10.
AEA ve Birleşik Krallık için Gizlilik Beyanı Toro’nun Kişisel Bilgilerinizi Kullanması Toro Company (“Toro”) gizliliğinize saygı duyar. Ürünlerimizi satın aldığınızda, doğrudan sizden veya yerel Toro şirketi/bayisi aracılığıyla sizin hakkınızda bazı kişisel bilgiler toplayabiliriz.
California – Teklif 65 Kapsamında Uyarı Bilgisi Bu uyarı nedir? Satışa sunulmuş bir üründe şuna benzer bir uyarı etiketi görebilirsiniz: UYARI: Kanser ve Üreme Sistemi Hasarı—www.p65Warnings.ca.gov. Prop 65 Nedir? Prop 65, California'da faaliyet gösteren, California'da ürün satan veya California'da satılabilecek veya satın alınabilecek ürünler üreten tüm şirketler için geçerlidir.
Toro Garantisi İki Yıl veya 1500 Saat Sınırlı Garanti Koşullar ve Kapsanan Ürünler Toro Company ve bağlı kuruluşu Toro Warranty Company, aralarındaki bir anlaşma uyarınca Toro Ticari ürününüzün (“Ürün”) ilk 2 yıl boyunca veya 1500 çalıştırma saatine kadar* (hangisine daha önce ulaşılırsa) malzeme ve işçilik yönünden kusur içermeyeceğini ortak şekilde garanti eder. Bu garanti, Havalandırıcılar hariç tüm ürünler için geçerlidir (bu ürünler için ayrıca sunulan garanti bildirimlerine bakın).