Beknopte handleiding en garantiebewiejs TechniVision 22 / 26 / 32 HD
Achterzijde van het apparaat TechniVision 22 HD 1 Afbeeldingen Achterzijde van het apparaat TechniVision 22 HD (aansluitingen, bevestiging, afdekplaat) 5 1 6 2 7 3 10 11 8 9 4 1 2 3 4 5 6 7 12 Antenne-ingang (DVB-C, DVB-T, analoog) LNB-ingang (DVB-S) Common Interface USB-aansluiting DC-aansluiting S-Video-ingang Audio-ingang (R, L) (S-video-, video- en componenteningang) 13 14 1516 8 9 10 11 17 Video-ingang Componenteningang Kabelgeleiding Dekplaat standaardbevestiging 12 HDMI-ingang 2 13 H
Achterzijde van het apparaat TechniVision 26 / 32 HD NL Achterzijde van het apparaat TechniVision 26 / 32 HD (aansluitingen, afdekplaat) 1 2 3 4 5 6 9 10 11 7 8 12 1 2 3 4 5 6 USB-aansluiting Common Interface LNB-ingang (DVB-S) Antenne-ingang (DVB-C, DVB-T, analoog) S-Video-ingang Audio-ingang (R, L) (S-video-, video- en componenteningang) 13 14 1516 7 8 9 10 11 17 Video-ingang Componenteningang Netschakelaar Netaansluiting Dekplaat standaardbevestiging 12 HDMI-ingang 2 13 HDMI-ingang 1 14 Au
Afstandsbediening Afstandsbediening Aan/Standby Sleeptimer Geluid aan/uit Afstandsbedieningscode Cijfertoetsen Opname TV/Radio - functie 0/AV (bronkeuze) Stop Terugspoelen Vooruitspoelen Pauze / Weergave Pijltoetsen SFI DVR - functie Pagina omhoog Pagina omlaag Terug Info OK Functiekeuze Programma +/- Volume +/Optiekeuze Functietoetsen Menu Timer Teletekst Stilstaand beeld / Jogshuttle Zoom/Formaat Taal kiezen PaT Genre 4
Voorzijde van het apparaat (display) LED IR-ontvanger Display 5 NL Voorzijde van het apparaat Display
Belangrijke aanwijzingen 2 Lees dit eerst Geachte klant, Deze beknopte gebruiksaanwijzing beschrijft uitsluitend de voornaamste aansluitingsmogelijkheden en basisstappen om u snel voor het eerst kennis te laten maken met de bediening van de TechniVision 22, TechniVision 26 of TechniVision 32.
Maak het apparaat nooit open! Het aanraken van onderdelen onder hoogspanning is levensgevaarlijk! Een eventueel noodzakelijke ingreep mag uitsluitend door vakkundig personeel worden uitgevoerd. Het apparaat mag alleen in een gematigd klimaat worden gebruikt. Bij koud weer mag het televisietoestel na levering of transport niet onmiddellijk worden aangezet; wacht tot het op omgevingstemperatuur is. Stel het apparaat niet bloot aan vocht of spatwater.
Belangrijke aanwijzingen 2.3.2 Afvoer De verpakking van uw toestel bestaat uitsluitend uit recyclebare materialen. Breng ze overeenkomstig gesorteerd naar een ophaalpunt voor gescheiden afval . Dit product mag aan het eind van zijn levensduur niet met het normale huisafval worden meegegeven, maar moet bij een verzamelpunt voor elektrische en elektronische apparaten worden ingeleverd. Het -symbool op het product, de gebruiksaanwijzing of de verpakking wijst u hierop.
Afstandsbediening NL 3 Afstandsbediening 3.1 Batterijen vervangen > Open het deksel van het batterijvak aan de achterzijde van de afstandsbediening door het in de richting van de pijl te duwen en vervolgens op te tillen. > Plaats de meegeleverde batterijen met de + en - polen in de juiste stand (aangegeven in het batterijvak). > Sluit het batterijvak. 3.
Aansluitingen 4 Aansluitingen a Aansluiting van de schotelantenne op de LNB-ingang. b Aansluiting voor kabeltelevisie (digitaal en/of analoog) of DVB-T-antenne op de antenneingang van het tv-toestel. c Aansluiting van het tv-toestel op een Blu-Ray-/DVD-speler met een HDMI-kabel of een Cinch-componentenkabel. d Aansluiting van de digitale audio-uitgang op een HiFi-stereo- of surround-installatie.
Onderstaande verwijzingen a b c d hebben betrekking op het aansluitingsvoorbeeld op pagina 10. 4.1 Schotelantenne a Sluit de LNB-ingang 1 van het toestel met een geschikte coaxkabel op de buitenantenne aan. 4.2 Antenne-/kabelingang (analoog en digitaal) b Sluit de antenne-ingang van de LCD-televisie op een terrestrische antenne of op de contactdoos van de kabel- of antenneaansluiting aan.
Basisbediening 5 Basisbediening Geachte klant, In de volgende paragrafen wordt eerst de basisbediening en vervolgens veel voorkomende bedieningstappen voor het toestel uiteengezet. Hiermee wordt het lezen van de gebruiksaanwijzing vergemakkelijkt omdat de beschrijving van dezelfde stappen in de afzonderlijke paragrafen van de gebruiksaanwijzing kan worden overgeslagen. Uw toestel maakt gebruikt van het zogeheten “On Screen Display” (extra beeldschermvensters).
Basisbediening Aan de hand van het volgende voorbeeld wordt aangegeven hoe u in het hoofdmenu komt en een submenu kunt opvragen. Het doel van dit voorbeeld is het menu Beeldinstellingen op te vragen. > Druk op de knop Menu om eerst het hoofdmenu op het beeldscherm te openen. > Kies de menuoptie Instellingen door deze met behulp van de pijltoetsen te markeren. > Druk op OK om het menu Instellingen te openen. 13 NL 5.
Basisbediening > Markeer nu met de pijltoetsen omhoog/omlaag de regel Beeldinstellingen. > Bevestig vervolgens de keuze met de toets OK en het menu Beeldinstellingen wordt geopend. Op dezelfde manier als u de regel van een submenu markeert om dit te openen, kunt u ook de afzonderlijke menuopties markeren om de desbetreffende instellingen te wijzigen. In sommige menu's moeten de menuopties worden gemarkeerd door de cursor zijwaarts te verplaatsen. Dit doet u met behulp van de pijltoetsen rechts/links.
Basisbediening In sommige menu's en functies moeten de ingevoerde wijzigingen handmatig worden bevestigd om ze duurzaam op te slaan. Doet u dit niet, dan worden de menu's of de functies automatisch weer op de waarden voorafgaand aan de wijziging ingesteld. Als een veld Accepteren, of in de onderste regel van het beeldscherm de groene functietoets Accepteren wordt weergegeven, dan dient u de ingevoerde wijzigingen handmatig te accepteren om deze op te slaan.
Basisbediening 5.4.1 Met de Pijltoetsen > Wordt links en rechts naast de ingestelde waarde weergegeven, dan kunt u deze met behulp van de pijltoetsen links/rechts veranderen. 5.4.2 Met de Keuzelijst Wordt rechts naast de ingestelde waarde weergegeven, dan kunt u met de keuzelijst een waarde wijzigen. > Druk op de toets OK om de keuzelijst te openen. > Markeer met de pijltoetsen omhoog/omlaag de gewenste instelling.
Basisbediening Voer met behulp van de cijfertoetsen de gewenste nieuwe instelling in wanneer binnen de markering vraagtekens of en getalswaarde of weergegeven worden. > Let op het aantal ingevoerde cijfers. Er moet altijd hetzelfde aantal cijfers worden ingevoerd. D.w.z. als er een 5-cijferige waarde wordt gevraagd, bijv. "10600", en u toch een 4-cijferige waarde wilt instellen, zoals bijv. "9750", dan moet voor elke niet gebruikte positie er een "0" voor worden geplaatst.
Basisbediening De bediening met het SMS-toetsenbord vindt plaats met de cijfertoetsen van het alfabetische en het QWERTY-toetsenbord en kan altijd gebruikt worden. De gekleurde toetsen behouden dus de bovengenoemde functies. > Druk op een van de cijfertoetsen 0 - 9 om de verschillende letters, cijfers, leestekens en symbolen te kiezen. Na het indrukken van een cijfertoets wordt de eerste letter van de desbetreffende tekenreeks gemarkeerd.
Basisbediening In sommige menu's en modi (bijv. tv-modus, muziek-/foto-weergave, enz.) kunt u met behulp van de optiekeuze extra functies en opties opvragen. > Door op de toets Optie te drukken, opent u de optiekeuze rechtsonder in het beeldscherm. In dit voorbeeld is de optiekeuze van de programmalijst weergegeven. > Door opnieuw op de toets Optie te drukken, verplaatst de markering zich naar de volgende regel. Sommige opties worden rechtstreeks in dit venster geselecteerd.
Eerste installatie 6 Eerste installatie Als het apparaat voor het eerst in gebruik wordt genomen, wordt automatisch de installatieassistent AutoInstall opgestart. Met behulp van de installatieassistent kunt u op eenvoudige wijze de belangrijkste instellingen van het televisietoestel uitvoeren. De stappen van de eerste installatie die hier worden getoond dienen slechts als voorbeeld. Het exacte verloop van de eerste installatie hangt af van de door u gekozen instellingen.
Eerste installatie NL Beeldmodus > Markeer met de pijltoetsen omhoog/omlaag de gewenste beeldmodus en bevestig dit met OK. De standaardwaarden van de geselecteerde beeldmodus kunt u na de AutoInstall in het Hoofdmenu onder Instellingen > Beeldinstellingen, verder op uw wensen afstemmen. Volg bij het kiezen van de beeldmodus nauwgezet de aanwijzing die verschijnt en bevestig dit met OK. Ontvangst signaal receptie > Kies met de pijltoetsen omhoog/omlaag de beschikbare ontvangstsignalen.
Eerste installatie Configuratie van de antenne (DVB-S) In deze installatiestap kunt u de instelling van uw toestel aan de configuratie van uw satellietantenne aanpassen. Als de bron DVB-S is gedeactiveerd, verschijnt in plaats van deze pagina van de installatieassistent direct de pagina "Configuratie van de antenne (DVB-T)". > Druk op OK om de standaard antenne-instellingen te accepteren en ga door met de optie "Configuratie van de antenne (DVB-T)".
Eerste installatie Er zijn verschillende mogelijkheden om naar nieuwe zenders te zoeken of de programmalijst te actualiseren. U kunt met behulp van de ISIPRO-programmalijstfunctie een nieuwe satellietprogrammalijst voor uw toestel via de satelliet downloaden of een zenderzoekproces uitvoeren. > Markeer om een geactualiseerde programmalijst te downloaden met behulp van de pijltoetsen omhoog/omlaag de regel ISIPRO - update programmalijst en druk op OK om deze procedure te starten.
Eerste installatie Regionale programma's Sommige omroepen zenden hun programma per regio met een andere inhoud uit. Op deze pagina kunt u nu bepalen aan welke van deze regionale programma's u de voorkeur geeft. > Markeer met de pijltoetsen omhoog/omlaag de omroep en het favoriete regionale programma dat u wilt vastleggen en selecteer dit met behulp van de keuzelijst. Kiest u later zoals beschreven in paragraaf 7.2.
Eerste installatie Uw televisie beschikt over een elektronische SFI-programmagids (SiehFernInfo). Om de gegevens van deze elektronische programmagids te kunnen weergegeven, moeten deze eerst worden gedownload. Hiervoor begint uw tv-toestel, nadat de eventuele software-update is voltooid, automatisch met het downloaden van de SFI-gegevens. Dit proces kan tot 30 minuten duren. > Als u het laden van de SFI-gegevens niet wilt afwachten, kunt u de procedure overslaan door op de toets Info te drukken.
Bediening 7 Bediening 7.1 TV-toestel aan- en uitzetten 7.1.1 Met de netschakelaar op het toestel aanzetten (alleen bij TechniVision 26/32 HD) > Druk op de netschakelaar (zie pag. 3 #9) om het tv-toestel aan te zetten. Het tv-toestel start nu op en kan tijdens deze procedure niet worden bediend. Dit proces kan enkele seconden in beslag nemen. 7.1.
Bediening 7.2.1 Met behulp van de programma omhoog/omlaag-toetsen > Met de toetsen Programma +/- op de afstandsbediening/het toestel kunt u telkens naar een volgend/vorig programma schakelen. 7.2.2 Met behulp van de cijfertoetsen > Voer met behulp van de cijfertoetsen het gewenste programmanummer in.
Bediening 7.2.3.2 Lijst kiezen Om het terugvinden van programma's te vergemakkelijken, beschikt het apparaat over verschillende programmalijsten. U kunt uw Favorietenlijsten kiezen of de programma's in een alfabetisch gesorteerde Volledige lijst, op Aanbiederlijsten of op Genres gesorteerd laten weergeven. > Open de actieve programmalijst door op OK te drukken. > Nu kunt u met behulp van Optiekeuze de gewenste programmalijst (Tv-lijst, Alle zenders, Tv-aanbiederlijsten en TV-genrelijsten) selecteren.
Bediening > Druk op de AV-toets om het keuzevenster AV-bronnen te openen. U kunt daar vervolgens een apparaat kiezen dat is aangesloten op de HDMI-ingangen (HDMI 1/2), op de componenteningang (YPbPr), op de scartaansluiting (EuroAV), op de VGA-aansluiting (VGA), op de videoaansluiting (Video) of op de S-video-aansluiting (S-video) van het tv-toestel. > Selecteer met de pijltoetsen omhoog/omlaag de gewenste bron en bevestig de keuze met OK om de gekozen ingang in te schakelen.
Bediening 7.5 Ontvangst van gecodeerde programma's > Steek een CI-/CI+-module met de bovenzijde naar achteren in de sleuf. > Steek de smartcard in de kaartsleuf van de CI-/CI+-module. 7.5.1 Smartcard PIN-code Bij gecodeerde programma's kunnen uitzendingen die niet geschikt zijn voor kinderen met een kinderbeschermingsindicatie geblokkeerd worden. Om de betreffende uitzending vrij te geven moet de op de smartcard opgeslagen PIN-code worden ingevoerd.
Bediening Met de beeldmoduskeuze heeft u de mogelijkheid terwijl u kijkt tussen de vooringestelde beeldmodi Natuurlijk (thuisgebruik), Intensief (presentatie), (Bioscoop-) Film en PC (grafic) alsook de naar behoefte in te stellen beeldmodus gebruikersinstellingen te schakelen. > Selecteer met de Optiekeuze onder de menuoptie Beeldmodus de gewenste beeldmodus. 7.9 Ondertiteling Wanneer een programma met uitgezonden ondertiteling wordt ingeschakeld, verschijnt in de infobox het ondertitelingssymbool .
Bediening 7.11 Beeldformaat / Zoom > Met de toets Zoom/Formaat kunt u door de verschillende voorgedefinieerde formaten (origineel, optimaal, optimaal 16:9, totaalzoom en stretch) bladeren. Het ingestelde beeldformaat wordt onderaan in het scherm weergegeven. > Druk op de toets Terug om het beeldformaat opnieuw te verbergen. 7.12 Stilstaand beeld > Door op de toets Stilstaand beeld te drukken, wordt het televisiebeeld stil gezet.
Bediening Uw televisie beschikt over een elektronische programmagids SiehFern Info. Hiermee kunt u de programma-informatie van afzonderlijke of verschillende digitale programma's op het beeldscherm weergeven en heel snel een overzicht krijgen van de lopende uitzendingen, de uitzendingen van vandaag of van de volgende dag. > Druk op de toets SFI om de elektronische programmagids op te vragen. De elektronische programmagids verschijnt in de ingestelde startcategorie.
DVR-functie 8 DVR-functie Dankzij de DVR-functie (DVR=Digital Video Recorder) heeft u voor het opnemen van een uitzending geen extern opnameapparaat (bijv. video- of DVD-recorder) meer nodig, omdat deze dankzij deze functie op een aangesloten USB-geheugen kan worden opgenomen. De opnamecapaciteit is afhankelijk van het datavolume van het uitgezonden materiaal en van de capaciteit van het opnamemedium. Er kunnen DVR-opnamen van programma's van de bronnen DVB-S, DVB-C en DVB-T worden gemaakt.
DVR-functie > Druk op de toets Stop. Er wordt nu gevraagd of de opname moeten worden opgeslagen of gewist. > Kies Opslaan om de opname op te slaan, Wissen om de opname niet op te slaan of Terug om de opname door te laten gaan. 8.1.4 Opname automatisch beëindigen > Door op de toets opname te drukken wordt een venster met de ter beschikking staande functies geopend. > Kies bijv.
DVR-functie 8.2.2 Pauze / stilstaand beeld > Om de weergave van een uitzending stop te zetten (stilstaand beeld), druk tijdens de weergave op de toets Pauze / Weergave. > Druk nogmaals op deze toets om de weergave voort te zetten. 8.2.3 Snel vooruit- en terugspoelen Om een bepaald punt in een opname te bereiken, beschikt de DVR over de functies snel vooruit en terugspoelen. > Druk tijdens de weergave op Vooruitspoelen of Terugspoelen. In de eerder genoemde kleine infobox verschijnt de tekst " resp. " .
NL 37
Garantie 5 TechniSat Garantie jaar Garantie Geachte klant, U hebt een hoogwaardig TechniSat-product gekocht, dat in iedere productiefase aan verschillende kwaliteitstests en aan een strikte eindcontrole is onderworpen. Als zich tegen alle verwachting in toch een storing aan het apparaat voordoet, hebt u in ieder geval recht op een 2-jarige, wettelijke garantie. Op deze garantie kunt u vanzelfsprekend te allen tijde en zonder productregistratie aanspraak maken.
NL Garantie Garantie-informatie Aanspraak op de garantie kan alleen worden gemaakt als 1. De volledig ingevulde registratiekaart binnen 4 weken na aankoop bij ons is binnengekomen of u het product in deze periode online hebt geregistreerd. 2. U voor het repareren van het defect eerst contact met uw dealer of onze technische dienst hebt opgenomen onder +49 (0) 180/5 005907 (€ 0,14 /min. vanuit het Duitse vaste netwerk, bij gesprekken vanuit het buitenland of vanaf een mobiel netwerk gelden andere tarieven.
Servicerapport voor de garantieclaim Als uw apparaat ondanks onze uiterst moderne productiewijze en voortdurende kwaliteitscontroles tegen alle verwachting een defect vertoont, verzoeken wij u om eerst contact op te nemen met onze technische dienst onder +49 (0) 180/5 005907 (€ 0,14 /min. vanuit het Duitse vaste netwerk, bij gesprekken vanuit het buitenland of vanaf een mobiel netwerk gelden andere tarieven.).
NL Servicerapport voor de garantieclaim Beschrijving storing Geef een korte beschrijving van het defect aan uw apparaat Houd er rekening mee dat een reparatie in het kader van de garantie alleen snel en vlot kan verlopen als dit volledig ingevulde servicerapport samen met het aankoopbewijs (leveringsbon, rekening, kassabon o.a.) en het defecte apparaat in de originele verpakking inclusief alle toebehoren (bijv.
NL 43
Uw toestel draagt de CE-markering en voldoet aan alle vereiste EU-normen. Onder voorbehoud van wijzigingen en drukfouten. Stand 04/11 Kopie en reproductie uitsluitend met toestemming van de uitgever. TechniVision 22 HD, TechniVision 26 HD, TechniVision 32 HD en TechniSat zijn geregistreerde handelsmerken van TechniSat Digital GmbH Postbus 560 54541 Daun www.technisat.com Technische hotline Ma. - Vr. 8.00 - 19.00 +49 (0) 180/5 005907 (€ 0,14 /min.