Register your product and get support at www.philips.
Innehåll 10.1 Insomningsfunktion 32 10.2 Klocka 32 10.3 Automatisk avstängning 32 1 Din nya TV 3 1.1 Pause TV och inspelning 3 1.2 EasyLink 3 11 Dina foton, videor och musik 33 2 Installation 4 2.1 2.2 2.3 2.4 2.5 2.6 11.1 Från en USB-anslutning 33 Läs säkerhetsinstruktionerna 4 TV-stativ eller väggmontering 4 Tips om placering 4 Nätkabel 4 Antennkabel 4 Satellitparabol 5 12 Pause TV 35 12.1 Pause TV 35 13 Inspelning 36 13.1 Vad du behöver 36 13.2 Spela in ett program 36 13.
1 Din nya TV 1.1 Pause TV och inspelning Om du ansluter en USB-hårddisk kan du pausa och spela in en TV-sändning från en digitalkanal. Pausa din TV och svara på brådskande telefonsamtal eller ta en paus under en sportmatch medan TV:n lagrar sändningen på en USB-hårddisk. Du kan återuppta visningen senare. 1.2 EasyLink Med EasyLink kan du kontrollera en ansluten enhet, exempelvis en Blu-ray Disc-spelare, med TV:ns fjärrkontroll. EasyLink använder HDMI CEC för att kommunicera med de anslutna enheterna.
2 2.3 Installation Tips om placering – Placera TV:n så att ljus inte faller direkt på skärmen. – Placera TV:n upp till 15 cm från väggen. – Det perfekta avståndet för att titta på TV är tre gånger TV:ns diagonala skärmstorlek. När du sitter ned ska ögonen vara i nivå med skärmens mitt. 2.1 Läs säkerhetsinstruktionerna Läs säkerhetsinstruktionerna innan du använder TV:n. I hjälpen, gå till Säkerhet och skötsel > Säkerhet. 2.
2.6 Satellitparabol Anslut satellitkontakten av F-typ till satellitanslutningen SAT på TV:ns baksida.
3 Anslutningar 3.1 Tips om anslutningar EasyLink HDMI CEC Anslutningsguide Om dina enheter är anslutna med HDMI och har EasyLink kan du styra dem med TV-fjärrkontrollen. EasyLink HDMI CEC måste vara påslaget på TV:n och den anslutna enheten. Anslut alltid en enhet till TV:n med den anslutning som ger bäst kvalitet. Använd även bra kablar för bra överföring av ljud och bild. DVI till HDMI Om du behöver hjälp med att ansluta flera enheter till TV:n kan du läsa Philips anslutningsguide för TV.
kompatibla med EasyLink. HDMI CEC-varumärkena i exemplet tillhör sina respektive ägare. Ljudutgång – optisk Styra enheter Ljudutgång – optisk är en höghastighetsanslutning. Den optiska anslutningen kan hantera 5.1-ljudkanaler. Om din enhet, vanligtvis ett hemmabiosystem (HTS), inte har någon HDMI-ARCanslutning kan du använda anslutningen med Ljudingång – optisk på HTS. Anslutningen Ljudutgång - optisk skickar ljudet från TV:n till hemmabiosystemet.
I EasyLink-inställningsmenyn väljer du EasyLink-fjärrkontroll och väljer Av. Med framsidan vänd mot dig för du försiktigt in CA-modulen så långt det går. Lämna kortet i uttaget. Uppspelning med en knapptryckning Standby med en knapptryckning Det kan ta några minuter innan CA-modulen aktiveras. Om du tar bort CA-modulen inaktiveras sändningstjänsten på TV:n. Om en CA-modul har satts in och abonnemangsavgifterna har betalats (anslutningsmetoderna kan skilja sig) kan du titta på TVkanalen.
kan TV:n endast skicka ARC-signalen till den HDMI-anslutningen. Bredvid antennen ansluter du en HDMI-kabel för att ansluta enheten till TV:n. Du kan även använda en SCART-kabel om enheten inte har någon HDMI-ingång. Om hemmabiosystemet inte har en HDMI ARC-anslutning använder du även en optisk ljudkabel (Toslink) till att överföra ljudet från TV-bilden till hemmabiosystemet. Automatisk avstängning Ljud till bild-synkronisering (synk.
Tryck på , flera gånger om det behövs, för att stänga menyn. ljudutgång. 3. Välj Från och tryck på OK. 4. Tryck på , flera gånger om det behövs, för att stänga menyn. Ljudutgångsutjämning påverkar både Ljudutgång – optisk och HDMI ARC. Problem med HTS-ljud Ljudutgång, justering Om du inte kan ställa in en fördröjning på hemmabiosystemet kan du ställa in så att TV:n synkroniserar ljudet.
3.8 DVD-spelare Använd en HDMI-kabel för att ansluta DVD-spelaren till TV:n. Du kan även använda en SCART-kabel om enheten inte har någon HDMI-ingång. 3.10 USB-hårddisk Vad du behöver Om DVD-spelaren är ansluten via HDMI och har funktioner för EasyLink CEC kan du styra spelaren med TV-fjärrkontrollen. Om du ansluter en USB-hårddisk kan du pausa eller spela in en TV-sändning. TV-sändningen måste vara digital (DVB-sändning eller liknande). Så här pausar du uppspelningen: 3.
3.12 Videokamera HDMI För bästa kvalitet använder du en HDMI-kabel för att ansluta videokameran till TV:n. 2. Slå på USB-hårddisken och TV:n. 3. När TV:n är inställd på en digital-TV-kanal, tryck på (Paus). När du försöker pausa startar formateringen. Följ anvisningarna på skärmen. När USB-hårddisken har formaterats ska du låta den vara ansluten permanent. Varning När USB-hårddisken har formaterats speciellt för den här TV:n kan du inte använda de lagrade inspelningarna på en annan TV eller dator.
Du kan också använda en DVI till HDMI-adapter för att ansluta datorn till HDMI och en Audio L/R-kabel (minikontakt 3,5 mm) till AUDIO IN L/R på baksidan av TV:n. menyn. Inställningar Bäst bildskärmsinställning Om din dator har lagts till som enhetstypen Dator i källmenyn (lista med anslutningar) ställs TV:n automatiskt till den bästa Dator-inställningen. Om du använder din dator för att titta på film eller spela spel kan du vilja ställa tillbaka TV:n till inställningen för TV-tittande eller spel.
4 Slå på 4.1 På eller standby Se till att du har anslutit strömsladden på baksidan av TV:n innan du slår på den. Om den röda lampan inte lyser trycker du på strömbrytaren på sidan av TV:n. TV:n försätts då i standbyläge och den röda lampan tänds. Med TV:n i standbyläge trycker du på på fjärrkontrollen för att slå på TV:n. Växla till standbyläge Växla TV:n till standbyläge genom att trycka på på fjärrkontrollen. Stänga av När du vill stänga av TV:n trycker du på strömbrytaren på sidan av TV:n.
4. BACK Gå tillbaka till föregående kanal. Stänga en meny utan att ändra någon inställning. 5 Fjärrkontroll 5. HOME Öppna eller stäng hemmenyn. 5.1 Knappöversikt 6. EXIT Gå tillbaka till TV-visning. Toppmatad 7. OPTIONS Öppna eller stänga alternativmenyn. 8. Knappen OK För att bekräfta ett val eller inställning. 9. Pil-/navigeringsknappar Navigera uppåt, nedåt, åt vänster eller åt höger. 10. LIST Öppna eller stänga kanallistan. 1. Standby / På Slå på TV:n eller sätt den i standbyläge.
5.2 IR-sensor TV:n kan ta emot signaler från fjärrkontroller som använder IR (infrarött). Om du använder en sådan fjärrkontroll ska du se till att rikta fjärrkontrollen mot den infraröda sensorn på TV:ns framsida. 5.3 Batterier 1. Skjut batteriluckan i pilens riktning. 2. Byt ut de gamla batterierna med två AAA-LR03-1,5 V-batterier. Se till att du sätter i ändarna + och - åt rätt håll. 3. Sätt tillbaka batteriluckan. 4. Skjut in den tills den klickar på plats.
6 Kanallista TV-kanaler Visa hela kanallistan 6.1 1. När du tittar på en TV-kanal öppnar du kanallistan med LIST. 2. Tryck på OPTIONS, så öppnas alternativmenyn. 3. Välj Lista, sedan kan du välja Alla, Favoriter, Radio och Nya kanaler. Titta på TV-kanaler Byta kanal Titta på TV-kanaler genom att trycka på . TV:n visar TVkanalen du senast tittade på. Favoritkanaler Du kan även öppna hemmenyn genom att trycka på , välja TV och trycka på OK.
1. Tryck på , välj Inställningar och tryck på OK. 2. Välj Satellitinställningar > Låsfunktion > Ändra kod och tryck på OK. 3. Om en kod redan är inställd anger du den aktuella låskoden och anger sedan den nya koden två gånger. Byta namn på kanaler Du kan byta namn på kanaler i kanallistan. 1. Välj kanalen som du vill byta namn på i någon av kanallistorna. 2. Tryck på OPTIONS. 3. Välj Byt namn och tryck på OK. Den nya koden är inställd.
Om du vill stänga av digital text trycker du på . Välj en text-TV-sida Välja en text-TV-sida ... 1. Ange sidnumret med sifferknapparna. 2. Använd piltangenterna för att navigera. 3. Tryck på en färgknapp och välj ett färgkodat ämne längst ned på skärmen. Text-TV-alternativ Öppna text-TV, tryck på OPTIONS för att välja följande ... – Lås sidan/Lås upp sidan För att stoppa den automatiska visningen av delsidor.
Ljudspråk Undertext och språk Digital-TV-kanaler kan innehålla flera talade språk för ett program. Du kan ställa in ett önskat primärt och sekundärt ljudspråk. Om det finns ljud i ett av de här språken kommer de att spelas på TV:n. Om inga av de önskade ljudspråken finns tillgängliga kan du välja ett annat tillgängligt ljudspråk. Undertext Aktivera undertexter Om du vill öppna undertextmenyn trycker du på SUBTITLE. Du kan välja Undertexter av, Undertexter på eller Automatisk.
standbyläge för att kanalerna ska uppdateras automatiskt. Fabriksinställningar Stänga av meddelandet när du startar ... Fabriksinställningarna ställer in TV:n på de ursprungliga TVinställningarna för bild och ljud. Så här växlar du tillbaka till de ursprungliga fabriksinställningarna ... 1. Tryck på , välj Inställningar och tryck på OK. 2. Välj Kanalinställningar och tryck på OK. 3. Välj Kanalinstallation > Kanaluppdateringsmeddelande > Av. 1. Tryck på , välj Inställningar och tryck på OK. 2.
eller Kabel (DVB-C) och tryck på OK. 4. Välj DVB-inställning. 5. Tryck på , flera gånger om det behövs, för att stänga menyn. Överför kanallista Överför en kopierad kanallista Beroende på om TV:n redan är installerad eller inte laddar du upp kanallistan på olika sätt. DVB-C-kanalinstallation För enkel användning är alla DVB-C-inställningar automatiska.
1. Tryck på , välj Inställningar och tryck på OK. 2. Välj Kanalinställningar > Kanalinstallation > Analog: Manuell installation och tryck på OK. Symbolhastighet Med symbolhastighetsläget inställt på Manuell kan du ange det värde för symbolhastigheten som du har fått från din kabel-TVleverantör. Ange värdet med hjälp av sifferknapparna. – System Installera TV-systemet genom att välja System och trycka på OK. Välj det land eller den del av världen där du befinner dig.
7 Alternativ för kanallistan Satellitkanaler Om du vill se alternativ för kanallistan på den aktuella kanalen ... 1. Med listan med alla kanaler på skärmen väljer du en kanal och trycker på OPTIONS. 2. Välj alternativet du vill använda och tryck på OK. 7.1 Titta på satellitkanaler Tillgängliga alternativ för satellitkanaler ... – Endast för TV-modeller med inbyggd satellitmottagare.
Skapa en favoritlista Låsa en kanal Så här skapar du en lista med dina favoritkanaler ... Du kan låsa en kanal för att förhindra att barn ser på den. För att se på en låst kanal måste du ange koden för Låsfunktion. Du kan inte låsa program från anslutna enheter. 1. När du tittar på en TV-kanal öppnar du kanallistan genom att trycka på LIST. 2. Välj i listan Favoriter. 3. Du kommer nu att bli ombedd att börja lägga till kanaler. Tryck på OK.
Den nya koden är inställd. du vill installera. Om du använder en Unicable-konfiguration väljer du istället Unicable till 1 satellit eller Unicable till 2 satelliter beroende på hur många satelliter du vill installera för Unicable. Välj önskad inställning och tryck på OK. 4c – Om det exakta antalet satelliter är inställt eller om du är klar med Unicable-inställningarna väljer du Sök och trycker på OK. Har du glömt din låskod? Om du glömmer din kod kan du kringgå den aktuella koden och ställa in en ny. 1.
Användarbandnummer Ta bort en satellit I ett Unicable-system måste varje ansluten satellitmottagare tilldelas ett nummer (t.ex. 0, 1, 2 eller 3 osv.). Du kan ta bort en eller flera satelliter från din nuvarande satellitinstallation. Du tar då bort satelliten och dess kanaler. Vissa satellitoperatörer tillåter dock inte att man tar bort en satellit. Du hittar tillgängliga användarband och deras nummer på Unicable-omkopplingsdosan. Ibland används förkortningen UB för användarband.
2. Välj Sök efter satelliter och tryck på OK. 3. Välj Uppdatera kanaler och tryck på OK. 4. Om du vill se efter vilka satelliter som är inställda på att uppdateras väljer du Inställningar och trycker på OK. 5. Markera eller avmarkera satelliterna som ska uppdateras med hjälp av pilknapparna. Välj Klar och tryck på OK. 6. Välj Uppdatera och tryck på OK. Uppdateringen kan ta några minuter. 7. Välj Avsluta och tryck på OK.
på skärmen. Med den första satelliten inställd på den starkaste signalen väljer du Sök igen för att hitta den andra satelliten.• Kontrollera att inställningarna är inställda på Två satelliter. Problemet kvarstår trots att jag har ändrat installationsinställningarna – Inställningarna, satelliterna och kanalerna lagras inte förrän vid slutet av installationen, när du avslutar.
Välj dag för schemat genom att välja Föregående dag, Idag eller Nästa dag och trycka på OK. 8 TV-guide 8.1 Använda TV-guiden Sök efter genre Vad du behöver Om informationen finns tillgänglig kan du hitta schemalagda program efter genre, exempelvis filmer och sport. Med TV-guide kan du se en lista med aktuella och schemalagda TV-program på dina kanaler. Beroende på varifrån TV guideinformation (data) kommer visas både analoga och digitala kanaler eller bara digitala kanaler.
9 Källor 9.1 Källista I listan över anslutningar – källmenyn – kan du hitta de enheter som är anslutna till TV:n. Från källmenyn kan du växla till en enhet. Källmeny 9.3 För att öppna källmenyn, tryck på SOURCES. Växla till en ansluten enhet genom att välja enheten med pilarna (vänster) eller (höger) och tryck på OK. Om du vill stänga källmenyn utan att växla till en enhet trycker du på SOURCES en gång till. EasyLink Med EasyLink kan du styra en ansluten enhet med TVfjärrkontrollen.
avstängning och ställ in skjutreglaget på 0 (Av). 3. Tryck på , flera gånger om det behövs, för att stänga menyn. 10 Timer och klocka 10.1 Insomningsfunktion Med hjälp av insomningsfunktionen kan du ställa in TV:n så att den automatiskt växlar till standbyläge efter en viss angiven tid. Ställa in insomningstimern ... 1. Tryck på , välj Inställningar och tryck på OK. 2. Välj TV-inställningar > Allmänna inställningar > Insomningstimer.
Starta eller stoppa bildspel. 11 Dina foton, videor och musik – Bildspelsövergång Ställ in övergången från en bild till nästa. – Bildspelsfrekvens Välj visningstid för varje foto. 11.1 Från en USB-anslutning – Repetera, spela en gång Se bilderna kontinuerligt eller endast en gång. Vad du behöver – Blandning av, blandning på Se bilderna i ordning eller slumpvis. Du kan visa dina foton eller spela upp musik och videor från en USB-ansluten flashenhet eller USB-hårddisk. – Rotera bild Rotera foto.
– Repetera, spela en gång Spela upp videor kontinuerligt eller en gång. – Blandning på, blandning av Spela upp videor i ordning eller slumpvis. – Visa information Visa filnamnet. Tryck på och välj en annan aktivitet när du vill avsluta Bläddra i USB.
12 Pause TV 12.1 Pause TV Du kan pausa en TV-sändning och fortsätta titta på den senare. Endast digital-TV-kanaler kan pausas. Du måste ansluta en USBhårddisk för att buffra sändningen. Du kan pausa en sändning i högst 90 minuter. Pausa eller återuppta en TV-sändning Du gör paus i en TV-sändning genom att trycka på (Pausa). En förloppsindikator visas kort på skärmen. Du visar förloppsindikatorn genom att trycka på (Pausa) en gång till. När du vill fortsätta att titta trycker du på (Spela upp).
påslagen. 13 Inspelning Lista över inspelningar 13.1 Vad du behöver Om du vill se listan över inspelningar och schemalagda inspelningar trycker du på , väljer Inspelningar och trycker på OK. För att spela in ett TV-program behöver du ...
14 Bildinställningar Inställningar Bakgrundsbelysningskontrast 14.1 Med Bakgrundsbelysningskontrast kan du justera ljusstyrkan hos skärmens bakgrundsbelysning. Bild Så här justerar du nivån ... 1. Tryck på , välj Inställningar och tryck på OK. 2. Välj TV-inställningar > Bild > Kontrast. 3. Tryck på (höger) och justera värdet med (upp) eller (ned). 4. Tryck på , flera gånger om det behövs, för att stänga menyn.
Så här reducerar du MPEG-artefakter ... 1. Tryck på , välj Inställningar och tryck på OK. 2. Välj TV-inställningar > Bild > MPEG-artefakter, minskade. 3. Tryck på (höger) och välj På eller Av. 4. Tryck på , flera gånger om det behövs, för att stänga menyn. Personlig färgton Med Personlig färgton kan du ställa in en egen färgtemperatur. Om du vill ställa in en Personlig färgton väljer du Personlig i inställningen Färgton så att menyn Personlig färgton blir tillgänglig.
– Nyheter – Passar utmärkt för tal – Musik – Passar utmärkt för att lyssna på musik – Spel – Passar utmärkt för att spela spel Så här väljer du inställningen manuellt ... 1. Tryck på , välj Inställningar och tryck på OK. 2. Välj TV-inställningar > Bild > Avancerat > Spel eller dator. 3. Välj Spel, Dator eller TV. Inställningen TV återgår till bildinställningarna för TV-tittande. 4. Tryck på , flera gånger om det behövs, för att stänga menyn. Ändra i en ljudstil Så här justerar du en ljudstil ... 1.
och ljud. 2. Välj Högtalare och välj TV eller Förstärkare (ljudenhet). 3. Tryck på , flera gånger om det behövs, för att stänga menyn. Ljudstyrka hörlur Med Ljudstyrka hörlur kan du ställa in en separat volym för anslutna hörlurar. Så här justerar du ljudnivån ... 1. Tryck på OPTIONS och välj Bild och ljud i menyraden. 2. Tryck på (höger), välj Ljudstyrka hörlur och tryck på OK. 3. Tryck på (upp) eller (ned) för att justera volymen. 4. Tryck på , flera gånger om det behövs, för att stänga menyn.
Högtalare Hemmabiosystem Du kan skicka TV-ljudet till en ansluten ljudenhet – ett hemmabiosystem eller ljudsystem. Du kan välja var du vill höra TV-ljudet och hur du vill kontrollera det. – Om du väljer Av stänger du av TV-högtalarna permanent. – Om du väljer TV-högtalare är TV-högtalarna alltid på. Med en ljudenhet som är ansluten med HDMI CEC kan du använda någon av EasyLink-inställningarna. – Om du väljer EasyLink skickar TV:n ljudet till ljudenheten.
15 Europeisk energimärkning Specifikationer EU-energimärkningen informerar om produktens klassificering avseende energieffektivitet. Ju grönare energiklassning, desto mindre energi förbrukar produkten. Etiketten innehåller information om energieffektivitetsklass, genomsnittlig strömförbrukning för produkten under användning samt genomsnittlig energiförbrukning under 1 år. Du kan också se värdena för produktens strömförbrukning på Philips webbplats för landet på www.philips.com/TV 15.
– Analog videouppspelning: NTSC, SECAM, PAL – Digital videouppspelning: MPEG2 SD/HD (ISO/IEC 13818-2), MPEG4 SD/HD (ISO/IEC 14496-10) – Digital ljuduppspelning (ISO/IEC 13818-3) 1 680 x 1 050 – 60 Hz* 1 920 x 1 080 – 60 Hz* Datorformat – VGA (Upplösning – uppdateringsfrekvens) 640 x 480 – 60 Hz 800 x 600 – 60 Hz 1 024 x 768 – 60 Hz 1 280 x 1 024 – 60 Hz 1 360 x 768 – 60 Hz 1 600 x 900 – 60 Hz* 1 600 x 1 200 – 60 Hz* 1 920 x 1 080 – 60 Hz* 15.
15.8 47Pxx5109/47Pxx5209 Multimedia – utan TV-stativ: Bredd 1 063,9 mm – Höjd 619,9 mm – Djup 69,6 mm – Vikt ±13,4 kg Obs! Multimediefilnamn får inte vara längre än 128 tecken. – med TV-stativ: Bredd 1 063,9 mm – Höjd 679,7 mm – Djup 254,4 mm – Vikt ±14,8 kg Multimedieanslutningar som stöds 55Pxx5109/55Pxx5209 Bildfiler som kan användas – JPEG: *.jpg, *.jpeg – PNG: *.png.jpg – USB 2.0 (FAT/FAT 32/NTFS): Anslut bara USB-enheter som drar högst 500 mA ström.
16 16.2 Programvara Programvaruversion Visa aktuell TV-programvaruversion ... 16.1 1. Tryck på , välj Inställningar och tryck på OK. 2. Välj Programvaruinställningar och tryck på OK. 3. Välj Information om aktuell programvara och visa Utgiven version. 4. Tryck på , flera gånger om det behövs, för att stänga menyn. Programuppdatering Uppdatering från USB Det kan vara nödvändigt att uppdatera TV-programvaran. Du behöver en dator och en USB-lagringsenhet för att överföra programvaran till TV:n.
libjpeg (6b) It is a widely used C library for reading and writing JPEG image files. Source: http://libjpeg.sourceforge.net/ This piece of software is made available under the terms and conditions of the JPEG license, which can be found below. libsqlite3 (3.7.14) SQLite is a C library that implements an SQL database engine. Programs that link with the SQLite library can have SQL database access without running a separate RDBMS process. Source: http://linuxappfinder.
acknowledgement in product literature (see the README file in the distribution for details). We hope to make this software industrial-quality --- although, as with anything that's free, we offer no warranty and accept no liability. For more information, contact jpeg-info@jpegclub.org. Written by Denis Oliver Kropp , Andreas Hundt , Sven Neumann , Ville Syrjälä and Claudio Ciccani .
TERMS AND CONDITIONS FOR COPYING, DISTRIBUTION AND MODIFICATION 0. This License applies to any program or other work which contains a notice placed by the copyright holder saying it may be distributed under the terms of this General Public License.
this License to do so, and all its terms and conditions for copying, distributing or modifying the Program or works based on it. 6. Each time you redistribute the Program (or any work based on the Program), the recipient automatically receives a license from the original licensor to copy, distribute or modify the Program subject to these terms and conditions. You may not impose any further restrictions on the recipients' exercise of the rights granted herein.
bundle and ship with a larger application. Portions of the documentation and some code used as part of the build process might fall under other licenses. The details here are unclear. We do not worry about the licensing of the documentation and build code so much because none of these things are part of the core deliverable SQLite library. All of the deliverable code in SQLite has been written from scratch. No code has been taken from other projects or from the open internet.
provided that you conspicuously and appropriately publish on each copy an appropriate copyright notice and disclaimer of warranty; keep intact all the notices that refer to this License and to the absence of any warranty; and give any other recipients of the Program a copy of this License along with the Program. You may charge a fee for the physical act of transferring a copy, and you may at your option offer warranty protection in exchange for a fee. 2.
entirely from distribution of the Program. If any portion of this section is held invalid or unenforceable under any particular circumstance, the balance of the section is intended to apply and the section as a whole is intended to apply in other circumstances.
receive or can get the source code. And you must show them these terms so they know their rights. Developers that use the GNU GPL protect your rights with two steps: (1) assert copyright on the software, and (2) offer you this License giving you legal permission to copy, distribute and/or modify it. Finally, every program is threatened constantly by software patents.
covered work, you waive any legal power to forbid circumvention of technological measures to the extent such circumvention is effected by exercising rights under this License with respect to the covered work, and you disclaim any intention to limit operation or modification of the work as a means of enforcing, against the work's users, your or third parties' legal rights to forbid circumvention of technological measures. 4. Conveying Verbatim Copies.
If you convey an object code work under this section in, or with, or specifically for use in, a User Product, and the conveying occurs as part of a transaction in which the right of possession and use of the User Product is transferred to the recipient in perpetuity or for a fixed term (regardless of how the transaction is characterized), the Corresponding Source conveyed under this section must be accompanied by the Installation Information.
parties with this License. An “entity transaction” is a transaction transferring control of an organization, or substantially all assets of one, or subdividing an organization, or merging organizations.
that numbered version or of any later version published by the Free Software Foundation. If the Program does not specify a version number of the GNU General Public License, you may choose any version ever published by the Free Software Foundation. If the Program specifies that a proxy can decide which future versions of the GNU General Public License can be used, that proxy's public statement of acceptance of a version permanently authorizes you to choose that version for the Program.
When a program is linked with a library, whether statically or using a shared library, the combination of the two is legally speaking a combined work, a derivative of the original library. The ordinary General Public License therefore permits such linking only if the entire combination fits its criteria of freedom. The Lesser General Public License permits more lax criteria for linking other code with the library.
In addition, mere aggregation of another work not based on the Library with the Library (or with a work based on the Library) on a volume of a storage or distribution medium does not bring the other work under the scope of this License. 3. You may opt to apply the terms of the ordinary GNU General Public License instead of this License to a given copy of the Library.
work based on the Library, uncombined with any other library facilities. This must be distributed under the terms of the Sections above. b) Give prominent notice with the combined library of the fact that part of it is a work based on the Library, and explaining where to find the accompanying uncombined form of the same work. 8. You may not copy, modify, sublicense, link with, or distribute the Library except as expressly provided under this License.
GNU LESSER GENERAL PUBLIC LICENSE Version 3, 29 June 2007 Copyright © 2007 Free Software Foundation, Inc. http://fsf.org/ Everyone is permitted to copy and distribute verbatim copies of this license document, but changing it is not allowed. This version of the GNU Lesser General Public License incorporates the terms and conditions of version 3 of the GNU General Public License, supplemented by the additional permissions listed below. 0. Additional Definitions.
Library as you received it specifies that a certain numbered version of the GNU Lesser General Public License “or any later version” applies to it, you have the option of following the terms and conditions either of that published version or of any later version published by the Free Software Foundation.
Notwithstanding the above, nothing herein shall supersede or modify the terms of any separate license agreement you may have executed with Licensor regarding such Contributions. 6. Trademarks. This License does not grant permission to use the trade names, trademarks, service marks, or product names of the Licensor, except as required for reasonable and customary use in describing the origin of the Work and reproducing the content of the NOTICE file. 7. Disclaimer of Warranty.
nästa start. För att slå på TV:n från standbyläget trycker du på på fjärrkontrollen eller på TV:n. 17 Felsökning och support Standbylampan fortsätter att blinka Koppla bort strömkabeln från eluttaget. Vänta i 5 minuter innan du ansluter strömkabeln. Om blinkandet återkommer kontaktar du Philips TV-kundtjänst. 17.1 Felsökning Fel menyspråk Kanaler Ändra språk tillbaka till ditt språk. Inga digitala kanaler hittades vid installationen 1. Tryck på , välj Inställningar och tryck på OK. 2.
dokumentationen för lagringsenheten. – Kontrollera att USB-lagringsenheten är kompatibel med TV:n. – Se till att ljud- och bildfilformat stöds av TV:n. Bilden är felaktig Bildsignaler från vissa enheter passar inte för skärmen. Kontrollera signalen som matas ut till den anslutna enheten. Hackig uppspelning från USB-filer Datorbilden är inte stabil Se till att din dator använder en upplösning och uppdateringsfrekvens som kan användas.
17.5 Kundtjänst/reparation Om du behöver support och reparation kan du ringa kundtjänst i ditt land. Du hittar telefonnumret i den tryckta dokumentation som medföljde TV:n. Eller så kan du besöka vår webbplats www.philips.com/support. TV:ns modell- och serienummer Det kan hända att du ombeds att uppge TV:ns produktmodellnummer och serienummer. Dessa nummer hittar du på förpackningsetiketten eller på typplattan på TV:ns bakeller undersida. Varning Försök inte att reparera TV:n själv.
18 Risk för personskada eller skada på TV:n Säkerhet och skötsel – Det krävs två personer för att lyfta och bära en TV som väger mer än 25 kg. 18.1 – Om du monterar TV:n på ett stativ ska du endast använda det medföljande stativet. Sätt fast stativet ordentligt på TV:n. Ställ TV:n på en plan och jämn yta som bär upp TV:ns och stativets vikt. Säkerhet Viktigt – När TV:n monteras på väggen måste du se till att fästet kan bära TV:ns vikt.
Risk för hörselskador Undvik att använda hörlurar med hög volym eller under längre tidsperioder. Låga temperaturer Om TV:n transporteras i temperaturer under 5 °C packar du upp den och låter den vila tills den uppnår rumstemperatur innan du ansluter den till elnätet. Fuktighet I sällsynta fall, beroende på temperatur och fuktighet, kan lätt kondens förekomma på insidan av TV:ns framsida i glas (på vissa modeller).
2004/108/EG (EMC) och 2011/65/EG (ROHS). Överensstämmelse med EMF TP Vision Europe B.V. tillverkar och säljer många produkter riktade till konsumenter, som liksom andra elektroniska apparater i allmänhet kan sända och ta emot elektromagnetiska signaler.
Kensington Kensington och Micro Saver är varumärken som registrerats i USA och tillhör ACCO World Corporation med utfärdade registreringar och pågående ansökningar i andra länder runt om i världen. Andra varumärken Alla andra registrerade och oregistrerade varumärken tillhör respektive ägare.
Index 71
Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) Contact information Argentina 0800 444 7749 Buenos Aires 0810 444 7782 België / Belgique 070 700 035 (0,15€/min.) Bosna i Hercegovina 033 941 251 (Lokalni poziv) Brazil 0800 701 0245 Sao Paulo 2938 0245 Бълария 02 4916 273 (Национален номер) Česká republika 228880895 (Místní tarif) Danmark 3525 8314 Deutchland 0180 501 04 69 (0,14€/Min.) Ελλάδα 2111983028 (Εθνική κλήση) España 902 88 10 83 (0,10€ + 0,08€/min.